Nutella az óviba?

Figyelt kérdés

Itt olvastam, de már máshol is, hogy a szülők nutellát visznek az óviba, és azt eszik a gyerekek, ha nem ízlett az ebéd.

Én igazán nem vagyok édesség-ellenes, sem cukorfóbiás, magunk is édesszájúak vagyunk, minden héten sütök is valamit, az egyévesem is kap ezekből.

De pont a nutellás kenyér nekem abszolút üres kalória, ráadásul ha ezt megszokja a gyerek, utána levehetetlen róla. Ha nem ízlett az ebéd, nyilvàn kaphat mást (vajas kenyér paprikával, felvágott, még egy pogi is elmegy), de ha nutellás kenyeret kap, akkor persze hogy soha többet nem eszi az ebédet.

Ráadásul én azt kèpzeltem, van egy étlap vagy mi, amiből tudom, mit kapott a kicsi, és én a délutáni étkezést, vacsorát már igazíthatom ehhez. (Pl nem edességes napon fagyizunk).

De ezek szerint bármelyik vagy minden nap hozzájut édességhez úgy, hogy én erről nem is fogok tudni? És ha megtiltom, gonosz különc leszek?

Vagy hogy működik ez? Tudom, még messze van nekünk, bár részidős bölcsit választunk nemsokára.

2020. máj. 7. 11:37
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
78%
Nutella elég egészségtelen egy kisgyereknek, én sem örülnék neki. Ritkán adnék neki csak. Sajnos kicsiként engem is sokat etettek ilyen hülyeségekkel, ki is alakult allergiától kezdve minden. Én tiltanám, ha most még ''gonosz különc'' is leszel, felnőtt korára hálás lesz érte. :)
2020. máj. 7. 11:46
 2/31 anonim ***** válasza:
67%
Nehezen visznek, mivel tilos. De amúgy az óvodai menüben is adnak nutellás kenyeret a gyerekeknek. Nem hal ám bele egy kis édességbe.
2020. máj. 7. 11:46
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyébiránt van étlap oviban és holcsiben is, általában átöltözőben van kifüggesztve a héti menüjük
2020. máj. 7. 11:48
 4/31 A kérdező kommentje:

2. Az oké, ha ott van az étlapon, és tudom, hogy szerdán ez volt a reggeli.

Tudom, hogy nem hal bele, szerintem pontosan leírtam, mi zavar.

Lehet, hogy tilos, de már több helyen olvastam, plusz pl üdítőitalokat is visznek be a szülők.

2020. máj. 7. 12:02
 5/31 anonim ***** válasza:
74%
Nem hiszem, hogy ebéd helyett nálunk nutellás kenyeret kapnának. Van rossz evő, néha kérik, hogy akkor anyuka hozzon be, amit a gyerek otthon eszik, akkor szüőre van bízva. Egyébként én nem tíltom a nutellás kenyértől, de nem igénylik sűrűn.
2020. máj. 7. 12:04
 6/31 anonim ***** válasza:
93%
Születésnapra lehet bevinni ilyesmit, nem csak csakúgy szerdán, Katikának, mert ő nem eszik lebbencslevest. Aki olyat ír, hogy x dolgot visz be , csak a sajat gyerekenek, az hazudik, meet ilyet nem lehet. Max magán intézményben lehetséges, államiban nem, bár nem tudom elképzelni se, hogy bármelyik ep elméjű maganovi vezető ezt engedné.
2020. máj. 7. 12:29
 7/31 anonim ***** válasza:
23%

Nem írták, hogy ebéd helyett

Azt írta anyuka néha visznek nutellát, mézet vagy lekvárt. Oh borzalom, lehet néha kapnak egy nutellás kenyeret uzsira ha mondjuk az üres kenyér répaszelettel, vagy az undorító halkrém nem csúszik. Szerintem te sem csak mindenmentes öko bio cuccokkal eteted. Mértéklezesség mindenből én ezt vallom

2020. máj. 7. 12:37
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallottam ilyenről, pedig a munkám miatt több oviban is megfordulok minden héten. A gyerkőcünk ovijában próbálkozott egy szülő, hogy vinne be a gyerekének szörpöt, mert nem szereti a vizet, de egyértelműen megtiltották. Szerintem abszolút nem általános, hogy tartalék ételt visznek beba szülők. Kenyeret is visz 2 naponta a nutella mellé?
2020. máj. 7. 12:39
 9/31 A kérdező kommentje:

7. "Szerintem, te" - nem olvastad a posztomat vagy mi?

Szerintem elég borzalom, ha nutellás kenyeret kap uzsira a szülő tudta nélkül, meg ki tudja, talán gyümölcslét is.

Kérdés, ehhet van-e joga egy óvónőnek.

2020. máj. 7. 12:45
 10/31 A kérdező kommentje:

Én is a mértékletességet pártolom, de a pluszba adott nutellás kenyér ellentétes a mértékletességgel. Meg hol a határ? Nyilván ez a legkönnyebb az óvónőnek, mert azt megeszik a gyerekek, nincs hiszti, szóval picit félek, mi az a néha.

Abban a posztban az volt a téma, hogy mennyibe kerül a gyereknevelés, vagyis a válaszoló szülő nyilván nem életében egyszer vitte be a nutellát/lekvárt/mézet - ez már önmagában 3. Ha mindenki ennyit visz csak egy éven, az már összesen 60 üveg valami.

2020. máj. 7. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!