A 4 éves kislányomtól nem kaptam semmit, de még arra se vette a fáradságot a párom, hogy annyit mondasson vele boldog anyák napját. Én mindenkit felköszöntöttem vele, csináltunk ajándékot a nagyiknak, dédiknek. Itt nem a pénzről van szó, ha kimennek és szedet vele egy szál százszorszépet az udvaron, vagy rajzoltat vele valamit már boldog vagyok. Páromnak Apák napjára rajzoltunk és kapott egy szuperhős apás pólót.😔
Nem pontoztam le senkit, mert engem ez a pontozási rendszer hagy hidegen, téged meg az anyák napja. Akkor én is kérdezhetek ilyet, hogy miért hisztizzel azért, mert lepontozott valaki? Talán ilyen silány az életed, hogy ilyenekkel foglalkozol?
2020. máj. 3. 17:13
22/35 anonim válasza:
Szerintem meg szólni a gyereknek, hogy "holnap anyák napja, miért nem rajzolsz/ készítesz valamit/ szedsz virágot anyunak, hogy örüljön" a nevelés és a szocializáció része.
Az óvódákban és az iskolákban is pontosan ezért készülnek ezekre az ünnepekre. Nem árt, ha a gyereknek megtanítjuk ezeket és később nem lesz belőle egy faragatlan alak.
Apuka igenis gondolhatott volna erre, főleg ha ő is kapott ajándékot apák napjára. Én megbeszélném vele, hogy nekem ez rosszul esett, remélhetőleg jövőre eszébe jut.
2020. máj. 3. 17:13
23/35 anonim válasza:
Igen, véleményt kérdezett, nem azt, hogy őt vagy érzéseit minősítsèk.
A "hiszti" szó minősítés, és egyáltalán nem is illik amúgy arra a stílusra, ahogy a Kérdező írt.
Remélem, a saját gyereketek bánatait nem titulàljátok hisztinek, csak mert olyanotok van.
2020. máj. 3. 17:20
24/35 anonim válasza:
Igen ezt en se ertem. A gyereket meg kell tanítani pohárból inni, késsel-villával enni, köszönni, illedelmesen viselkedni és az alapvető ünnepekre is a szülő tanítja. Ha Karácsonykor nem kapna ajándékot nem is tudna a létezéséről sem. Evidens. Miért kene megvárni hogy majd ha nagy lesz magától csinálja?! Akkor az ilyen anya bilire se szoktatja azon az alapon, hogy végül is egy 10 éves se csinál maga alá?! Szerintem ez nonszensz. Ez ugyan úgy a nevelés része. En pl utálom a Húsvétot, nekem nem ünnep, de jövőre a fiam kedvéért bizony lesz barka, tojás, lehet meg egy nyuszit is tudunk kölcsön kérni a szomszédtól 1-2 órára amíg “tojik” és utána elmennek apával locsolni. Pedig a ferjem se locsolkodott már vagy 30 éve... de a gyereknek joga van eldönteni, hogy ő majd szeretne e felnőttként. De ha az apja sose viszi, egyszerűen kimarad az életéből és felnőttként furcsa lesz.
2020. máj. 3. 17:21
25/35 anonim válasza:
A párod fontosnak tartotta az anyját felköszönteni vagy azt is inkább te szervezted? Van ilyen ismerősöm, mint a párod. És ott onnan fúj a szél, hogy az anyja sosem tartotta fontosnak, nem nevelte a fiába sem. Nem hinném, hogy most emiatt nem szeret a férjed vagy ilyesmi. Apám is kb olyan volt, mint a te párod. Aztán én meg egyáltalán nem lett olyan, evidens köszönteni anyámat.
Ha nagyon fontosnak érzed, mondd el a párodnak hogy rosszul esett és szeretnéd ha jövőre figyelne erre. Ha jövőre semmibe veszi ezt a kérést akkor oké a felháborodás. De szerintem most annyi hogy nem hiszi hogy nekes ennyire fontos (mert nem ezt hozza otthonról!) Fontos a kommunikácio itt is!!!!
Tavaly meg azelőtt amugy hogy volt?
2020. máj. 3. 17:26
26/35 anonim válasza:
Ez nagyon szomorú, hogy a párodnak ez nem volt alap. Teljesen megèrtem, hogy ez rosszul esett neked. Jogos!
Persze ettôl mèg lehet jò fèrj ès apa! Senki sem tökèletes. Beszèljètek meg! Mondd el, hogy tèged ez rosszul èrintett. De ne ess neki ès ne durcàsan.
2020. máj. 3. 17:47
27/35 anonim válasza:
22!
Igen, szólni kell a gyereknek, ha akkora. De Nem kell helyette ajándékot venni, meg oda lökdösni anya elé, hogy ugyan mondd már, hogy boldog anyaknapjat
2020. máj. 3. 17:56
28/35 anonim válasza:
Hanem?
2020. máj. 3. 17:57
29/35 anonim válasza:
Én nem csinálok ebből ügyet. Nekünk a szülinap karácsony a fontos ünnep. Lehet én vagyok az egyetlen, vállalom de ez a nap semmivel sem különb a többinél. Sokkal többre becsülöm mikor spontán meglepnek. 🤷♀️
2020. máj. 3. 18:12
30/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megbeszéltem vele. Elfelejtette... Szidta magát miatta, hogy miért nem rajzoltak valamit a lányunkkal( aztán meghallotta a lányom és egyből rajzolt nekem egy házikót)😊. Amúgy miért hiszik azt itt sokan, hogy a gyerekkel erőszakkal lehet csak ajándékot csinálni? Nyilván, ha nem akar nem kötelező. Elmondtam neki milyen nap közeledik és megkérdeztem tőle van e kedve csinálni valamit a mamáknak erre a napra. Tűkön ült, hogy mikor csináljuk már meg és adhatjuk át a nagyiknak. Nyílván, ha nem mondom el, nem fog tudni róla. Szerintem is hozzá tartozik a gyerekneveléshez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!