Kezelhetetlen a gyerekem, mit tegyek?
Azt tudni kell, hogy az apja olyan, hogy mindig kozeppontban van, azt szereti ha feltunoskodhet, nagyit a dolgokon, szeret hazudni kisebb dolgokban. O az a tipikus ember akit vagy szeretnek vagy utalnak. 10 evig birtam, utana elvaltam tole. Szuletett egy lanyunk, aki most 6 eves. En soha nem gondoltam volna, h a genek ennyire oroklodhetnek. Detto olyan, mint az apja. En csendes vagyok, nem szeretek feltunoskodni.
A lanyom pont az ellentetem. Folyamatosan beszel, produkalja magat, egyszeruen mar ugy erzem, hogy kezelhetetlen. Szemtelem mindenkivel. Tudom, hogy ez a viselkedes nem bejovos senkinek. Mar sok. Jatsza magat mindenki elott, ertetlen, hiaba szolok ra, pofakat vag hozza. Ezerszer raszolok olyankor, hazamegyunk elmagyarazom neki, hogy igy nem viselkedunk. De a kovetkezo alkalommal ugyanazt csinalja. Nyilvan van benne nevelesi hiba, amire rajottem es mostmar kovetkezetesen nevelem a parommal.
Az apja soha nem elt velunk, kamionsofor Nemetorszagban. Kb 6 hetente jar haza par napra. Akkor talalkoznak. Amikor az apjaval van semmi gondd nincs vele az apja allitasa szerint. Akkor fekszik le amikor akar, azt eszik amit akar olyankor. Nyilvan azert mert az apja nem latja azokat a problemakat a lanyan, mivel o is ugyanaz a viselkedest koveti.
Egyke gyerek, nincs tesoja, probalok sokat foglalkozni vele, játszunk, tanulunk amennyit csak tudunk.
Az ovodaban soha nem panaszkodtak az ovonok.
Mondta a lanyom, hogy sz oviban azt kell csinalni, amit az ovoneni mondd. Itthon minden ebed katasztrofa. Folyamatosan beszel, mocorog, hisztizik.
Szerintetek ez a viselkedes valtoztathato? Felek, hogy nagyon sok gond lesz meg vele a suliban. Az apjanak sincs egy baratja sem, senki nem tudja ezt elviselni.
Nézd, ez nagyon nehéz, mert alapvetően eltér a temperamentumotok, tehát Te sem biztos, hogy reálisan látod.
Egy nyugodt, visszafogott embert, akit különösen tiszteletteljessé és normakövetővé neveltek, nagyon tud idegesíteni egy temperamentumos, öntörvényű, nagy önbizalmú bohém.
Más meg őket szereti.
Nàlunk picit hasonló a helyzet, párom ilyen hangos, csapkodós, dübögős, végletes, indulatos alkat, akit amúgy mindenhol nagyon kedvelnek, mert olyan szakmája van, ahol ennek a pozitív oldalai jönnek elő.
Van egy fia, aki hasonló temperamentum, és van egy 1 éves közös lányunk, aki szintén. Nekem pl brutális, hogy ha itt van a fiú, kb szóhoz se jutok, és halàlfáradt leszek egy hétvége alatt (noha amúgy ha valamiérr csak velem van a srác, semmi gond nincs, alkalmazkodik hozzám, beszélget, segít stb), de az 1 évesem egyszerűen megveszik értük, halál boldogok hárman ebben a totális hangos káoszban.
Én is kibukom néha, hogy a kicsi egy indulatbomba, imád-utàl, sikít, mindent rögtön sírva kér, ha nem kapja, potyognak a könnyek és lilul, pedig 15 hónapos.
Próbálom visszafogni, de amúgy sok helyzetben az ő temperamentumuk jobb. Pl leírtam egy kérdést ide egyszer, hogy ez a fiú rászólt 2 felnőttre a Vadasparkban, amiért tilosan etették a mókusokat, amin ém teljesen meg voltam dóbbenve, mert hát egy gyerek hogy szólhat egy felnőttre. Minden, de minden kommentelő a gyerekkel értett egyet, gratulált hozzá, dicsérte!
Ezt csak azért írom, hogy talán engem neveltek túl erősen, és ez befolyásol.
Azt javaslom, alapból próbálj arra gondolni, hogy az életben sok olyan helyzet és foglalkozás van, ahol olyan emberek kellenek, mint ő, és ehhez kèpest azért civilizáld szépen türelmesen, de ne hábirodj fel a "másságán" ennyire.
Meg hát a legjobb lenne, ha tudnál az apjával is beszélni erről, valami olyan javaslattal, amk nem sértő és szubjektív, hanem konkrét pl lefekvési időre vonatkozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!