SEGÍTSÉG! Várom a tanácsokat! MÉG 2 ÉVES SINCS.21 hónapos nevelt gyerekem teljesen kezelhetetlen. Ennek aztán hiába mondom, hogy nem szabad. A másik az, hogy még kicsi is. De hát mi lesz így később? Ránk gyújtja a házat?
Ha nagyobb lenne akkor én valami sportot ajánlanék. Vigyétek gyakran játszótere, hogy jól lefáradjon.
Én nem hiszek ebben a génes dologban szerintem nagyrészt példa és nevelésen múlik a gyerek viselkedése. Lehet megviselte a változás, oké csak 6 hónapos volt de akkor is.
Merre laktok, két fiam pont ilyen. Kisebbik most 22 hónapos.Beszéden kívül egészen hasonlóak. Azt csinálom, hogy megbeszélem vele, hogy mit csinálhat.
Ha valaki foglalkozik vele, krétázás,rajzolás, mese olvasás, játszó házban, hogy viselkedik?
Hát szerintem legtöbb gyerek ilyen ha ilyen "csalikat" hagysz előtte mint at-home készülék,nyitható szekrényajtó(tehát nem biztonsági záras..nem egy olyan kirivó eset hogynem hallgat a nemre egy ennyi idős gyerek..
18 hónapos fiam hasonló bár ő annyit nem mond hogy kukk! de "rosszaságban" lehet le is kőrözné a Tiedet:)
Nálunk ami megoldás volt hogy ajtókra azt becsuásgátlót tettük fel magasra(hogy el ne érje) ami olyan ajtó azt zárjuk igy ki se tudja nyitni nem hogy csapkodni.. a konyhaszekrényeim lehet nevetni fogsz de le vannak ragasztva:) NEm tudom mi pontosan a neve egy ilyen vastag ragasztó szalaggal "zárom őket" mert biztonsági zárból nem találtam megfelelőt...persze fel tudjakapargatni de oda érekmielőtt eljut odáig és leragasztom ujra..első pár napban volt érdekes..15ször leszedte a ragasztót Énmeg vissza..a nem gyereknek való dolgok pl a t-home készülék:)mehetnek a falra kis falipolcra..
Már is 25ször kevesebbszer kell rászólni hogy "NEM SZABAD"..Neked isjobb..és ha tul sokat hallja akkor értelmét is veszti a NEM szó...Lehet a Te gyerekeid más vérmérsékletűek voltak de hidd el nem olyan nagyon rossz az a kisfiú..csak kicsit alkalmazkodni kellene a lakásbanahhoz hogy totyogó mindenre kiváncs babád van!
Alvásra pedig a levendula olajos fürdő-masszázs és a citromfű tea kombinációja biztos javulást okozna..
És az este 9 óra nyáron nem késői időpont egy gyereknek elalvásra...ez az átlag..
Szóval kitartás! Kicsit probáljszervezkedni bababiztosabbá tenni a lakást..hidd elnem rosszalkodik ő csak kiváncsi..
Szia!
Nagyon jó lenne, ha nem a „génekkel” magyaráznák a kedves ismerőseid, mert ha ezzel takarózik az ember, csak egyre rosszabb lesz.
Szuper vagy, hogy nevelőszülőként foglalkozol gyerekekkel, és nagyon ajánlom neked, hgoy olvasd el ezt a könyvet: [link]
Nagyon jó dolgokat mutat be az életből vett példákon keresztül. Nem csak az örökbefogadásról szól, a nevelőszülőségről és a mozaikcsaládokról is, csodálatos felnyitja az ember szemét, mit miért csinálnak/csinálhatnak az ilyen nehéz helyzetekben felnövekvő gyerekek, és hogyan lehet megérteni, kezelni ezeket. Mert ha beletemetkezel abba, hogy „hát igen, a gének tehetnek róla”, egy lavinát indítasz el, és szegény kissrác a legrosszabb álmaid is valóra válthatja – és nem a „gének” miatt, hanem azért, mert te vetíted belé azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!