SEGÍTSÉG! Várom a tanácsokat! MÉG 2 ÉVES SINCS.21 hónapos nevelt gyerekem teljesen kezelhetetlen. Ennek aztán hiába mondom, hogy nem szabad. A másik az, hogy még kicsi is. De hát mi lesz így később? Ránk gyújtja a házat?
Örökbefogadó vagyok,van egy gyönyörű 6 éves kisfiam.
Én már két éves kora előtt konkrétan sejtettem,hogy hiperaktív ,mert a hugomnak is van 3 fia de annyira szembetűnően nyugtalanabb ,mozgékonyabb volt az én fiam,rosszabbul aludt,nem érdekelte az evés ,nem kötötte le semmi a figyelmét még pár percre sem.
Már az oviból 3 évesen elküldtek bennünket a nevelési tanácsadóba,mert ott is gondot okozott a nyugtalansága,mozgékonysága.
Gondozatlan terhességből született,a vér szerinti anyuka sokat dohányzott,emiatt sorvadtan -dysmaturitassal született ,azt hiszem nálunk ide vezethetőek vissza a problémák.
Nagyon értelmes ,sőt ódákat zeng róla a gyógypedagógus aki fejleszti,de emellett nagyon nyugtalan ,mozgékony a mai napig.
Így imádjuk,így fogadjuk el ,igyekszünk folymatosan együttműködni a szakemberekkel és megtenni ami tőlünk telhető .
Azt írod, "imádnivaló", és ez a lényeg.
lehet, hogy ahogy nő, lehiggad ez a fiúcska, de az is lehet hogy egy hiperaktív gyermeket neveltek, akivel sose lesz egyszerű az élet, de egy kiegyensúlyozott jó családban belőle is boldog ember lehet.
Az okokat keresheted a génekben, a véletlenben, valami születés körüli problémában, a lényeget tekintve mindegy.
Sokan mondják majd, hogy rosszul neveltétek, elkényeztettétek stb., ezt próbáld elengedni a füled mellett.
Pont olyan jól nevelitek, mint a többi gyereketeket, csak neki sokkal nehezebb a dolga.
Keressetek szakirodalmat hipermotilitás, figyelemzavar témában! Magyarul "fimota" névvel is említik néha ezeket a gyerekeket.
Ha nem ismered, ajánlom figyelmedbe a "Gyereketető" című blogot. A szerző az egyik kisfiáról ír ebben a részben, aki picinek hasonló forgószél típus volt, mint a te kisfiad.
És még valami! Feltétlen keress valami segítséget, mert ez a napi 24 órás szolgálat fizikai lehetetlenség hosszútávon. Egy ilyen típusú kisgyerek pedig egy friss, kipihent szülőnek is komoly feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!