Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » SEGÍTSÉG! Várom a tanácsokat!...

SEGÍTSÉG! Várom a tanácsokat! MÉG 2 ÉVES SINCS.21 hónapos nevelt gyerekem teljesen kezelhetetlen. Ennek aztán hiába mondom, hogy nem szabad. A másik az, hogy még kicsi is. De hát mi lesz így később? Ránk gyújtja a házat?

Figyelt kérdés
21 hónapos nevelt gyerekem van... 6 hónaposan került a családba 2 és fél (most már 3 és fél) éves lány testvérével együtt... a kisfiú soha nem volt a szüleivel, egyből nevelőszülőkhöz került... Mi már a harmadik nevelőszülei vagyunk. A kislánnyal nincs semmi gond, nagyon szófogadó, korának megfelelően amiben tud segít, talán még sokszor túlzásba is vinné... de a kisfiú... egyszerűen szó nincs rá! Nagyon aranyos... okos, értelmes, 6 hónaposan a könyökén kúszott, 8lépcsőfokot lefelé fejjel, soha le nem esett... 6,5- 7 hónaposan négykézláb a hegyet is megmászta volna (megjegyzem, 3 saját gyermekem egy sem járt így, fogtuk a kezüket, majd 1 évesen elindultak...)Csabikánk is elindult 1 éves korában... most aztán nincs lehetetlen! Borzasztó eleven és nem tudom mit kezdjek vele. éves kora óta beszél... megért mindent, mond mindent, mondatokat, kérdez, válaszol... erre mondom én , hogy okos, értelmes! A boci boci tarkát -végig tudja és nagy hangon énekli.Cirmos cica haj, csip csip csóka stb.mindegyiket tudja. megjegyzem még nincs 2 éves. Biztosan nem Ő az egyetlen , de sok gyerek, ennyi idősen semmit nem mond! És jöjjön az én problémám... mindenhez hozzányúl amihez nem kellene... pedig állandóan fújom, hogy NEM SZABAD! Leoltja a gázt a konyhába, majd vissza megnyitja... csapkodja a sütő ajtaját... Kiszedi az edényeimet... Kiborogatja a lisztet, rizset, stb, amihez hozzáfér mindent. Mindent nem tudok magasra rakni...Pedig már 1000-szer rászóltam. Kikapcsolja a TV-t, bekapcsolja a TV-t. a T-home készüléket ki-be kapcsolja, van úgy ugy megnyomja, hogy borul minden... Másik szobában az egész TV állványt tologatja TV-vel együtt.. Ajtót csapkod, pedig talpig üveges... és minden hiába... kezdem feladni. Az én gyerekeim ha egyszerre lettek volna ennyi idősek, akkor együtt sem lettek volna ilyen rosszak! Erre mondják kedves ismerőseim A GÉNEK!!! Nem tudom mit is tegyek ... mert amúgy meg egy imádni való, mások is mondják, dehát aki csak 10 - 20 percig látja annak aranyos is lehet, de 24 órában igen csak fárasztó... Újabban este 9 is van mire elalszik, reggel pedig jó esetben 5 óra , fél 6-kor már fenn van. és kezdődik minden előlről. Napközben másfél órát alszik,nem többet.

2012. aug. 4. 23:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam is hasonlóan viselkedett, s nagyon korán beszélt, fejlődött. S kiderült, hogy valószínűleg figyelem zavaros. Most TSMT tornára járunk. Vidd el, s méresd fel. Már korán megállapítják, hogy nincs e gond vele. Mert nem jó, ha nagyon korán csinál mindent. Rizikó tényező.
2012. aug. 6. 15:17
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.... Már az is könnyített a dolgon, hogy megosztottam a problémáinkat egy közösséggel... :)
2012. aug. 7. 13:49
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Örökbefogadó vagyok,van egy gyönyörű 6 éves kisfiam.

Én már két éves kora előtt konkrétan sejtettem,hogy hiperaktív ,mert a hugomnak is van 3 fia de annyira szembetűnően nyugtalanabb ,mozgékonyabb volt az én fiam,rosszabbul aludt,nem érdekelte az evés ,nem kötötte le semmi a figyelmét még pár percre sem.

Már az oviból 3 évesen elküldtek bennünket a nevelési tanácsadóba,mert ott is gondot okozott a nyugtalansága,mozgékonysága.

Gondozatlan terhességből született,a vér szerinti anyuka sokat dohányzott,emiatt sorvadtan -dysmaturitassal született ,azt hiszem nálunk ide vezethetőek vissza a problémák.

Nagyon értelmes ,sőt ódákat zeng róla a gyógypedagógus aki fejleszti,de emellett nagyon nyugtalan ,mozgékony a mai napig.

Így imádjuk,így fogadjuk el ,igyekszünk folymatosan együttműködni a szakemberekkel és megtenni ami tőlünk telhető .

2012. aug. 7. 15:52
 14/16 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, hogy ez is közre játszhat a dologban mert itt is ivott, és gyógyszerezett is az anyuka... :( meg állandóan zavargatva volt, valamikor ez is ki kell jöjjön, még ha magzati korban is történt... de ettől függetlenül nagyon okos, és értelmes kisfiú...21 hónapos és rendesen beszélgetni lehet vele... kérdez, válaszol... miután megette a kistányérból a jégkrémet, kihozta nekem a konyhába és mondta hogy -Megettem... Etetni is nagyon nehéz mert mindent magába szeretne csinálni, de természetesen úszik az egész asztal, ha meg nem engedem, tovább nem eszik... Fárasztó... de csak túléljük valahogy... :)
2012. aug. 8. 14:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Azt írod, "imádnivaló", és ez a lényeg.

lehet, hogy ahogy nő, lehiggad ez a fiúcska, de az is lehet hogy egy hiperaktív gyermeket neveltek, akivel sose lesz egyszerű az élet, de egy kiegyensúlyozott jó családban belőle is boldog ember lehet.

Az okokat keresheted a génekben, a véletlenben, valami születés körüli problémában, a lényeget tekintve mindegy.

Sokan mondják majd, hogy rosszul neveltétek, elkényeztettétek stb., ezt próbáld elengedni a füled mellett.

Pont olyan jól nevelitek, mint a többi gyereketeket, csak neki sokkal nehezebb a dolga.

Keressetek szakirodalmat hipermotilitás, figyelemzavar témában! Magyarul "fimota" névvel is említik néha ezeket a gyerekeket.

Ha nem ismered, ajánlom figyelmedbe a "Gyereketető" című blogot. A szerző az egyik kisfiáról ír ebben a részben, aki picinek hasonló forgószél típus volt, mint a te kisfiad.

[link]

És még valami! Feltétlen keress valami segítséget, mert ez a napi 24 órás szolgálat fizikai lehetetlenség hosszútávon. Egy ilyen típusú kisgyerek pedig egy friss, kipihent szülőnek is komoly feladat.

2012. aug. 8. 15:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat... :)
2012. aug. 9. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!