Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális, hogy nem tud köszönni?

Normális, hogy nem tud köszönni?

Figyelt kérdés
A 6 éves keresztlányomról van szó aki néha néha csak akkor köszön vissza ha az anyja mondja neki. Ma rá kérdeztem mert már nem bírtam, és azt mondta az anyja, hogy ilyenek ezek a mai gyerekek nem tud vele mit csinálni ha van kedve köszön ha nincs akkor nem. Bármit adok neki nem köszöni meg és levegőnek nézi az embert (nem csak engem). Ez csak nekem fura?
2020. ápr. 25. 20:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ilyenek a mai gyerekek, csak akad köztük ilyen is. 6 évesen már biztosan tudja, hogy illik köszönni, nem gondolnám, hogy ez mindenképpen neveletlenség. De te látod élőben.
2020. ápr. 25. 23:11
 12/17 anonim ***** válasza:
11%
Hagyjuk már!Félénk nem félénk,6 éves nagy lórol beszélunk,aki iskolás,ha még nem akkor nem sokára az lesz.A fiam is félt az idegenektől 2 évesen,nem 6 évesen.De mit vársz a gyerektől ha a szülei is olyanok?Márpedig olyanok,mert ezt látta a gyerek.
2020. ápr. 26. 06:36
 13/17 anonim ***** válasza:
85%
És ha valami szorongásos baja van pl szelektív mutizmus?
2020. ápr. 26. 07:52
 14/17 anonim ***** válasza:
91%

Én is rettegtem a köszönéstől, utána meg azért nem köszöntem, nehogy hozzámszóljanak, mert akkor beszélgetnem kell.

Persze mikor vidámparkba vittek annyi inger volt, hogyha összefutottunk eszembe nem jutott köszönni.

A gyerekem hol lelkesen köszön, hol félénk, hol érdektelen, még nem rögzül hat évesnél a köszönés ennyire, iskolában készítik majd fel rá.

Az egy hónap múlva hat éves gyerekem 112 centi, a derekamig ér a feje, a csoportban a nagyobbak közt van, sokaknak fogalmuk nincs a világról, azt se tudják mi a neve az étkezéseknek az oviban, nem ismerik az időt, számokat, betűket, társadalmi viszonyokat, hierarchiákat, sokuk beszédhibás vagy rosszul ragoz, nem értik a nyelvtant sem, megülni figyelve 15 percet tudnak(ezzel az elvárással lesznek iskolaérettek) mozgássort kivitelezni nehezen.

Aki szerint egy 6 éves nagy ló, az egy korlátolt kretén, aki közelébe sincs ekkora kisgyerekeknek.

Ezek nem totyogósok, mint egy 2éves, hanem kisgyerek. Majd gyerekek, majd nagy gyerekek, majd kistinik, majd tinik, majd fiatal felnőttek, majd felnőttek.

Egyszerűen nem érzi, hogy olyan helyzetben vagytok, amikor köszönni kell.

Beszélsz hozzá? Köszönsz neki? Szólsz, hogy köszönjön? Hogy “szívesen”, ha nem köszöni meg? Az anyja mondja, hogy “mit mondunk”? Megköszöni helyette? Köszön túljátszva hangosan, hogy felkeltse a gyerek figyelmét?

Miért zavar ez téged? Kell valami istenítés, hogy meglegyen a napi önbizalom? Engem nem zavarnak, ha nem köszön egy kisgyerek, ha pedig az ajándékért hálát várok(ami nem szokott lenni, mert én nem azért adok, hogy körülugráljanak), akkor a minimum, hogy mondom, hogy “szívesen”, meg hogy megkérdezem, hogy “tetszik? örülsz neki?”

2020. ápr. 26. 08:09
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld el van egy 7 éves fiam, félénk, mindig noszogatom és beszélgetek vele, hogy köszönjön, van egy 3 éves egyszer mondtuk el, hogy így illik ha találkozzunk valakivel , és ha elköszönünk, ő nagy hangosan köszön, ez a természete milyen az is befolyásolja, mind a 2t köszönésre neveltem.
2020. ápr. 26. 10:13
 16/17 A kérdező kommentje:

Na jó nem kell veszekedni nem azért tettem fel a kérdést illetve nem rosszindulatúan.

Nem várom h körülugrájon de a köszönöm szó szerintem alap egy gyereknél is és felnőttnel is. Pusztán érdekelt ki hogy látja a témát. Nem kell egyből ugrani.

2020. ápr. 26. 15:29
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, normális.

Én pl sokszor azért nem köszöntem, mert sose tudtam, hogy csókolomot vagy sziát kellene.

Ilyen 15-tól 35-ig egybe volt nekem mindenki, s inkább nem köszöntem, minthogy rosszul köszönjek.

A másik meg mikor random emberek mondják neked, hogy tegezd őket, de te sose tudod, ki mondta, mert nem te ismered őket, hanem a szüleid...

2020. ápr. 27. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!