Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire káros ha úgy szeretné...

Mennyire káros ha úgy szeretném nevelni a gyerekem, hogy mindazt megkapja amit én nem kaphattam meg?

Figyelt kérdés

Nemzetközi magániskolába fog járni, ezt én nagyon szerettem volna de az anyagi kereteink miatt nem valósult meg.

Különböző foglalkozásokra fogom vinni mint úszás, teniszoktatás, és síoktatás a téli hónapokban. Közben szeretném ha megtanulna zongorázni. Szeretném ha igényes, udvarias lenne és jól nevelt igy biztos vagyok benne hogy járni fog viselkedéstanácsadó etikett foglalkozásaira. Mi autóval fogunk járni, mert a tömegközlekedést mindig is utáltam és szép lakásban fogunk élni nem panelban ahol én felnőttem.

Olyan embert szeretnék nevelni belőle aki mindazt megkapja amit én nem kaphattam meg.

Irreálisak az elvárásaim?

2020. ápr. 21. 21:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
92%
Ajánlom neked az egyszerűbb gyermekkor című könyvet.
2020. ápr. 21. 21:26
 12/29 anonim ***** válasza:
88%
Anyagilag megengedheted, mert amiket felsoroltál, azoknak mind van anyagi vonzata. Szeretné komolyabban a teniszt, akkor szponzorálnod kell a versenyekre való kijutást. Zongora, egy otthonit is be kell szerezni. Jólnevelt és udvarias legyen, hát ha ezt alapból te nem tudod átadni, mit vársz másoktól? Nemzetközi magániskolába akarod járatni, én akkor járatnám, ha anyagilag toppon lennék és nemcsak a tandíj miatt, amitől lehet lezuhannál most a székről, hanem mert neki se lenne jó, ha nem hasonló szinten lévő emberek között kéne az élete egy részét eltöltenie. Úgyhogy, ha nem havi pár milliós a fizetésed, akkor igenis, irreálisak az elvárásaid.
2020. ápr. 21. 22:03
 13/29 anonim ***** válasza:
90%

Én meg pont azt határoztam el, hogy minden foglalkozást kipróbálhat, amit csak szeretne.

Nem lesz olyan, mint nekem, hogy évekig kellett járnom valamire, amit nem is szerettem.

Ha elkezdi és közben rájön, hogy mégsem tetszik, akkor válthat. Úgy gondolom így fogja megtalálni mi az ami kikapcsolja és feltölti.

Úszni jár, mondjuk azért az elég alap dolog. Tavaly síelt, idén korcsolyázni tanult, de a korcsolyát abbahagyta, mert nem tetszett neki. Jövőre inkább újra síelni szeretne.

"Szeretném ha igényes, udvarias lenne és jól nevelt igy biztos vagyok benne hogy járni fog viselkedéstanácsadó etikett foglalkozásaira."

Ezt kötelezővé tenném, nem csak a gyerekeknek. Még engem is érdekelne, de persze nem a "maradi", hanem olyan ami beilleszthető a mai társadalomba is.

"Olyan embert szeretnék nevelni belőle aki mindazt megkapja amit én nem kaphattam meg."

Olyan embert nevelj belőle, aki mindent megkap, amit szeretne. Ne olyat, akinek mindent meg kell csinálnia, amit az anyukája szeretne.

2020. ápr. 21. 22:03
 14/29 anonim ***** válasza:
91%
Te ugye most provokálod a jó népet? Mond, hogy 12 éves vagy!
2020. ápr. 21. 22:05
 15/29 anonim ***** válasza:

Nagyon káros.A gyereked ne te vagy.Mi van ha nem szeret úszni, nem érdekli a tenisz és a zongorázás?Ha mindezeket a dolgokat te azért kelletted volna csinálni gyerekként, mert rád erőltették volna, mennyivel lennél manapság boldogabb? Milyen érzésekkel gondolnál vissza a gyerekkorodra? Mennyire utálnád a szüleid, hogy muszáj volt mikor nem akartad csinálni?

Én épp a múltkor láttam valami amerikai gyerekszépségversenyes műsort, ott kérdezte a riporter az egyik 7 éves kislánytól, hogy miért versenyez.Az volt a válasza, hogy anya boldog legyen! Pff.Én speciel egyvalamit szeretnék nagyon a gyerekemnek, hogy úgy élhessen ahogy boldog és elégedett felnőtt tud lenni.Nyilván vannak alapvető elvárásaink, de hagyjuk, hogy maga döntse el, mi is teszi őt boldoggá, hogy mi érdekli.

2020. ápr. 21. 22:15
 16/29 anonim ***** válasza:
96%
Ez így szép elképzelés, de honnan tudod, hogy ő is ezt akarja-e majd, és nem teherként tekint-e majd erre? Az lenne a fontos, hogy meghallgasd, ő mit szeretne, és azt add meg neki. Ezek a te vágyaid...
2020. ápr. 21. 22:20
 17/29 anonim ***** válasza:
96%
Szegény gyerek.
2020. ápr. 21. 22:20
 18/29 anonim ***** válasza:
93%
Ettől az etikett, viselkedéstanácsadó foglalkozástól a hátamon feláll a szőr. Egy kamu robotot akarsz nevelni? Nem ettől lesz jó ember..
2020. ápr. 21. 22:21
 19/29 anonim ***** válasza:
94%

Viselkedéstanácsadó etikett? Az meg minek? Te nem tudod megtanítani viselkedni?

Én magam mindig sajnáltam az olyan gyerekeket, akiket minden nap anyuka estig különórára cincál. Szerinted az mennyire jó neki? Inkább szabadidő kéne.

2020. ápr. 21. 22:30
 20/29 anonim ***** válasza:
92%
Van baj a toronyban.
2020. ápr. 21. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!