Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyerekek miért olyan finnyásak?

A gyerekek miért olyan finnyásak?

Figyelt kérdés

Eddig már többször kellett más gyerekének enni adnom, és azt veszem észre, hogy a kicsik 2-3 megszokott kaján kívül semmit nem hajlandóak megenni.

Legutóbb az uncsim 5 éves fiára vigyáztam. Ő napokig csak sajtos parizert volt hajlandó enni, még a legdrágább téliszalámira is úgy reagált, hogy "fúj, vidd innen!", a szintén baromi drága müzlit is csak a száját húzogatva kavargatta fél órán keresztül, aztán végül nem kellett megennem.

Ez miért van? Ha van gyereketek, ti hogy veszitek rá, hogy megyen olyan dolgokat, amiket elsőre nem akar?

2020. ápr. 21. 14:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%

Az ösztönről meg annyit, hogy hányásig éhezteti magát a kisgyerek, ha nem talál semmit, amit hajlandó megenni, 2-3 éves kor alatt hamarabb hal éhen, minthogy megegyen valamit, amit nem akar. Akkor még fel se fogja, hogy a koplalás miatt hány, hisztis, vagy amiatt gyenge, nincs több órás előrelátási képessége és ha elmondod sem érdekli, mert nem képes felfogni a súlyát.

Én egy ilyen “zseni” szakembernek köszönhetően éheztettem egy napig a gyereket, pokol volt mindkettőnknek, de csak ő hányt késő délután és ő szenvedett jobban.

2020. ápr. 21. 19:13
 12/16 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell rávennem, mi változatosan étkezünk, őt is ehhez szoktattam, neki csak ennyi kellett. De elhiszem, hogy van olyan gyerek, akivel vért izzadnak, akkor is válogatós. Nehéz lehet ilyenkor, mert éheztetni sem akarják gondolom.

Plusz idegen helyen a gyerekek tök furán viselkednek étkezés terén. Az én fiam néha alig eszik anyukámnál, meg persze már az elején feltérképezi, hogy bármi helyett kérhet csokis kekszet.

Nyaralás elején is keveset eszik pár napig, pedig ott velünk van. Szóval ez is lehet az oka a sajtos parízernek.

2020. ápr. 21. 21:47
 13/16 anonim ***** válasza:
79%

2-es jól leírta.

És mindenki tudja a tutit, főleg, amíg nincs gyereke.

Én is azt mondtam, eszi, amit főzök, és kész. Aztán lett két gyerekem.

És nem eszi. Inkább éheznek, és nem esznek semmit, de nem eszik meg a gyerekeim azt, amit nem szeretnek.

És ők még pl. a zöldséget meg a gyümölcsöt eléggé szeretik, de a fiam határozottan ódzkodik az új ízektől.

Húst szeretik, de köret az minek. Krumpli semmilyen formában. Elég nagy gond már nekem, hogy mit főzzek.

Egyébként a lányom barátnői néha itt alszanak, és nem eszik meg, amit főzök. Egyik sem. Gondolom anyuka másképp főz, és ez nekik szokatlan.

2020. ápr. 21. 22:35
 14/16 anonim ***** válasza:
90%

2 fiam van. A nagy iszonyat válogatos, bár most javult, de igyekeztem változatosan főzni. Kb 3 eves korában durvult be az ovival.

A kicsi mindenevő, 2-3 wtel van, amit meglát és eltol. Ugyanúgy változatosan főzök, ugyanúgy nem ragadtam le a pori, rantotthus, husleves komboknál mindkettőnél. Én is válogatos vagyok, de soha nem mutattam egyik gyereknél sem. Még a fehérrépat, zellert is megettem mosolyogva, holott utálom.

2020. ápr. 22. 08:06
 15/16 anonim ***** válasza:

A gyerekek több féle ízt éreznek. Így lehet, hogy ami azon az ételen ami neked ízre egész jó, ő érez még valami mást is.

Én kisgyerekként a bablevest utáltam. Most meg ízre nem igazán van vele bajom.

2020. ápr. 23. 09:07
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos többen is vannak vele, hogy egysíkúan táplálkoznak és azt adják a gyereknek és azt szokja meg a többitől fél mert idegen neki, nem ismeri.
2020. ápr. 24. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!