Gyerekek ihatnak koffein mentes kávét?
Figyelt kérdés
Sima koffein mentes instant kavet, nem maci kavet, az nem kapható nálunk sajnos.
A gyerekek meg szeretnének kavezni, mint anya:)
2020. ápr. 11. 19:29
1/9 anonim válasza:
Attól függ hány évesnek? Én azert egy 5 évesnek nem adnék... meg nem is kell mindent utánozni...
3/9 anonim válasza:
És ha mondjuk apa fröccsözne, akkor a gyereknek is lehetne, mert utánozni akarja?
4/9 anonim válasza:
Igen, ihatnak. Kìvàncsisàgbòl kèrdem merre laktok, hogy nincs felètek cikóriakàvè?
6/9 anonim válasza:
A gyerek kávéknak is kávé íze van, mégsincs benne koffein. Inkább vegyél neki olyat.
7/9 anonim válasza:
Természetesen ihatnak akárhány éves korban.
Babakávénak, macis kávénak hallottam emlegetni kisgyerekes anyukáktól.
8/9 anonim válasza:
# Ami a kávéban árthat a gyereknek, az a koffein. Ha ezt kihagyják belőle, nem veszélyes. Ugyanígy, ha a gyerek apával fröccsözni szeretne, nyugodtan ihatna hasonlót szörpből, vagy gyümölcsléből kikeverve. Nem arról van szó, hogy egy kisgyerek koffeinre és alkoholra vágyik, hanem mint mindenben, ebben is a szülők mintáját próbálja követni. Ez a fejlődésének a természetes része, és semmi értelme elnyomni. A szülő azzal tehet a legtöbbet, ha bemutatja neki ezeket a dolgokat. Először biztonságosabb formában, de bizony az sem ördögtől való, ha a szülő otthon, biztonságos környezetben hagyja, hogy egy nagyobb gyerek mértékkel kipróbálja a koffeint és az alkoholt is. És persze példát mutat, tehát kulturáltan iszik, mértéket tart, nem piál naponta a gyerek előtt és nem részegeskedik előtte.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
Angliában élünk, itt nem láttam még cikoria kavet, ezért gondoltam a koffeinmentes kavera.
Es igen, mivel ezt látják hogy anya kavezik, nekem ez a termeszetes, ok is szeretnek kipróbálni, es nem akarom tiltani, akkor olyan mintha en is rosszat csinálnék azzal hogy kavezok. (Kostolta mar az enyémet, azért inna)
Sőt, apukajuk szokott néha sörözni, es a nagyobb mar belekóstolt abba is, de az (szerencsére) nem jott be neki:))
2020. ápr. 13. 10:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!