Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem mondja, hogy anya?

Nem mondja, hogy anya?

Figyelt kérdés

1.5 éves a kislányom, mostanában kezdett több szót mondani. Amiket most tud:

Apa, baba, mama, papa, légyszi,labda, lámpa, pápá, biztos, kiscica, nem, igen, miért, kérem, tessék, köszi, hol van, ott volt, puszi, cipő, ruha, éhes, szomjas, hápi, kutya, és el számol 5ig. Hiába próbálom rá venni, hogy mondja hogy anya egyszerűen nem. Vagy azt válaszolja rá hogy nem, vagy legyszi ne. Nem hiszem hogy gond lenne vele, mert más dolgokat már mond. Bár nem tudom, hogy egy 1.5 éves gyereknek mennyit kellene. Volt másnál is? Azt nem mondanám, hogy nem szeret mert mindig bújik és ölelgeti, simogat, puszit ad kérés nélkül. De azt, hogy anya a világért nem akarja kimondani. El vagyok keseredve azért egy kicsit, hogy hamarabb tanult meg számolni mint mondani, hogy anya. Másnak is csinálta ezt a gyereke?

2020. ápr. 12. 15:29
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Van 3 fiam. A legkisebb 1 éves. A nagyobbokból kiindulva, örülök, hogy még nem mondja, hogy ANYAAAAAA! :)
2020. ápr. 12. 17:57
 22/29 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 12. 18:18
 23/29 anonim ***** válasza:
87%

Komolyan nem értem, mi a hihetetlen abban, ha beszél a gyerek. Én eleinte írtam a szókincsét, másfél évesen több, mint 100 szót tudott és használt, megdicsérték, de nem jártam a csodájára, én is 1 évesen kezdtem beszélni.

Na de a lényeg, az én gyerekem is a családtagok közül engem nevezett meg legkésőbb. Azóta pedig bármi van, AAAAANYAAAAAA!

Semmi baj nincs, veled van egész nap, te természetes vagy neki. Majd utána hallod eleget :)

2020. ápr. 12. 18:55
 24/29 anonim ***** válasza:
88%

Ezen én is leakadtam, hogy egy másfél éves nem beszél ennyit. Dehogynem, simán! A lányom másfél évesen renegeteg szót tudott, a felsoroltaknál jóval többet is, és tökéletesen megérttette magát szavakkal. 20 hónaposan 2-3 szavas mondatokat használt. És nem csodagyerek :D azért ne csináljunk már úgy, mintha az lenne a standard, hogy egy gyerek 2 éves koráig szinte egy szót nem szól. A 15 hónapos fiam is vagy 10 szót használ.

Amúgy kérdező, másfél évesen lehet kezd már kicsit dacos lenni, és feszt nem mondja, mert te próbálod rávenni. Szerintem simán benne van a pakliban, hogy direkt csinálja, ez az a kor, amikor ha azt mondod valamire, hogy nem, akkor ilyen "rosszgyerek" vigyorral a fején csinálja tovább :D

2020. ápr. 12. 19:36
 25/29 anonim ***** válasza:
Ne felj, majd mondja.
2020. ápr. 12. 22:17
 26/29 anonim ***** válasza:
79%
Én tudod mit mondtam ennyi idősen? Semmit!:) Én az inkább mozgásában fejlett baba voltam, pár mászás után inkább két lábon totyorásztam. A védőnő azt mondta rám hogy visszamaradott vagyok mert csak mutogatok mindent de nem szólok. Szerintem csak lusta voltam, minek mondjam ha értenek anélkül is. De elvileg az apa nekem is jobban szájra állt. Nyugodj meg lesz idő mikor visszasírod hogy nem hangzott el ötvenszer egy délelőtt hogy anyaaaaa. Addig meg van időd rendet tenni magadban és kicsit lelassítani, a gyerek sem verseny és te sem vagy az. Képzeld el mi lesz ha ötödikben csak hármas lesz matekból és te olyan béna farsangi jelmezt varrsz hogy utolsó helyezett lesz a gyerek. Juj....:)
2020. ápr. 13. 02:16
 27/29 anonim ***** válasza:
56%

De tudhat ennyit beszélni egy ekkora gyerek. A kisebb 15 hós, és kb 10-20 szó, vagy félszo van, amit tudatosan használ.

A lényeg, minel jobban akarod annál jobban megmakacsolhatja magát es nem fogja mondani. Hagyd, majd mondani fogja.

2020. ápr. 13. 08:36
 28/29 anonim ***** válasza:
56%

A fiam is mondott ennyi szót másfél évesen, és számolt is hasonlóan, mennyiségfogalommal. Pedig mi még matematikusok sem vagyunk, egyszerűen ő ilyen. 2 évesen az autók rendszámtáblájáról olvasta le a betűket és a számokat, amikor bölcsibe mentünk. Most júniusban lesz 4 éves, és a 6-8 éveseknek való betűkirakóval már nem is játszik, mert nem kihívás neki. Olvasni persze nem tud, de bármit lebetűz, és 4-5 jegyű számokat kiolvas. Valamelyik nap a férjem játszott a telefonján, fiam odanézett, és közölte, hogy "Apának ötvenkilencezer-hatszáz pontja van". A házszámokat olvassa folyamatosan, az autóban tudni akarja, hogy mikor mennyivel megyünk, tényleg akárhol akármilyen szám van, azt rögtön kiszúrja és már mondja is. És ettől ő nem lesz jobb vagy rosszabb, mint más gyerekek, csak más beállítottságú, ennyi. Ha valaki 2 évesen kezd beszélni, és még 4 évesen is tojik a számokra, pláne a betűkre, az is tök rendben van.

A kérdésre válaszolva, ne aggódj, nincs itt semmi gond...ügyes a kislányod, és hidd el, nemsokára azt fogod kívánni, hogy bár kevesebbet mondaná, hogy ANYAAA 😅

2020. ápr. 13. 08:52
 29/29 anonim ***** válasza:
0%
Te a matematika tanároddal jöttél össze ?
2020. ápr. 14. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!