Azt szeretném meg kérdezni hogy a fiam 20 hónapos és még nem beszél csak annyit hogy anya, apa, adá De ezt márt 2 hónapja mondja és semmi mást. Beszélek hozzá mesélek mondókázok neki. El kéne vigyem orvoshoz?
Nem. telejsen normális. 2 éves korára (és meg fogsz lepödni de 4 hónap alatt rengeteget fejlödnek) kisebb mondatokat fog mondani mint mama auto, mama gyere fel, papa megy. megfogja ismerni a kutyát, és sokkal nagyobb szókincse lesz.
Lányom 2 héttel a második szülinapja elött kezdettt el ezeket csinálni, elötte kb annyit tudott mint a te gyereked.
2éves 2hónapos a lányom és kb ennyit beszél mint a tied :-)
1,5éves kora óta szinte nem is fejlődött ezen a szinten -- másban viszont igen pl már nappalra szobatiszta
nekem a doki mondta h 2,5 éves korig hagyjuk és majd akkor meglátjuk mi a helyzet
addig közösséget ajánlott szal megy pár hónapra bölcsibe mert hát a játszóházban odarángat h mondjam el h ö mit is akar .-)))
(nekem azért fura mert a másik kettő már folyékonyan beszélt ennyi idősen)
a húgom gyerek 3 évesen úgy ment oviba h nem beszélt értelmesen csak valami babanyelven mire félév lett folyékonyan beszélt rendesen magyarul mondatokban
szal lemaradva nincsen
nekem is ennyi idős kifiam van...mindenre mutogat és mondja hogy őőőő....
szóval szerintem normális :)
anya, alma, busz ,autó, tesssék.....kb ennyi amit mond
Ezen az oldalon sok hasznos dolgot találsz a logopédiával kapcsolatban.
Remélem segítenek valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!