Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyiidő volna ahhoz elég,...

Mennyiidő volna ahhoz elég, hogy megtanítsam a féltestvéremnek, hogy nem én vagyok "anya"?

Figyelt kérdés

Anyukám 2011 októberében életet adott a legkisebb gyermekének. Így már 3-an lettünk testvérek.

Mi, a nagyobbak már középiskolába járunk, sőt, én már végzős vagyok. A kicsi és én közöttem 16 és fél év van. Anya elég elfoglalt: egyedülálló anya, sokat dolgozik, ráadásul egyetelmre is jár, és idén lesz az államvizsgája.

A nagyobbik öcsém másfél évvel fiatalabb nálam, ő most költözött be a kollégiumba.

A probléma "csak" az, hogy én idén fogok érettségizni, nagyon sokat kell tanulnom, egyáltalán a másnapi órákra, de, miután anya sokáig dolgozik, vagy iskolában van, a tesóm meg elment kollégiumba, nekem kell hoznom haza, majdnem minden nap a kicsit a bölcsődéből. Vigyázok rá este 6-ig, hacsak nem még tovább, amikor anya sokára végez.

Szeretem a kisgyereket, akármennyire is nem akartam, hogy megszeressen, és fordítva. Ráadásul anyának hív. Persze, jól esik, de ez egy nagyon, nagyon nem jó dolog, hogy így hív. Mindig a nevemen szólítottak, amikor a közelében voltam, nameg egyébként is. A lényeg az, hogy valamiért mindig "anyának" hív, még akkor is, hogyha anyánál van, anya ölében ül. Kissé kellemetlen szituáció. Most lesz 17 hónapos, következő hónap elején.

Hogyan tudnám rászoktatni arra, hogy a nevemen szólítson? Vajon mennyi időbe tellhet?

2013. febr. 23. 01:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ezt ki fogja nőni hamarosan, ha jobban tisztában lesz a szavak jelentésével.
2013. febr. 23. 02:25
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát szerintem azt te is tudod,mért szolit így és végül is érthető is ő még kicsi és olyan vagy neki mint ha te lennél az anyukája.

Kifogja nőni ha majd eltudod magyarázni neki....

2013. febr. 23. 04:44
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha anyának szólít, ne figyelj oda rá. Vagy mondd neki, hogy nem anya, hanem yx vagyok.
2013. febr. 23. 04:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Miért nem akartad, hogy megszeressen és fordítva?
2013. febr. 23. 05:28
 5/11 anonim ***** válasza:
az én lányom mindenkit mamázott, mert csak azt tudta kimondani.. egy idő után szép lassan mindenkinek megtanulta a nevét és azóta mindenkit úgy hív. szerintem idő kérdése és neked is megtanulja majd a nevedet.
2013. febr. 23. 07:13
 6/11 anonim ***** válasza:
Én csak egy valamit nem értek. Ezt miért írtad? " Szeretem a kisgyereket, akármennyire is nem akartam, hogy megszeressen, és fordítva." Mi azzal a baj, hogy szeret Téged? Akármilyen nagy a korkülönbség köztetek, akkor is testvérek vagytok, és az a jó, ha szeretitek egymást!!!
2013. febr. 23. 07:44
 7/11 A kérdező kommentje:
Azért nem akartam, hogy megszeressem, mert nem akartam hogy fájjon neki, amikor elköltözöm itthonról. Persze, el lehet majd neki magyarázni, hogyha nagyobb lesz, meg úgysem véglegesen megyek el, csak a nyár közepéig gondoltam, onnantól meg minden 2. hónapban lennék itthon velük. Remélem, hogy nem fogja megviselni. Emiatt nem akartam, hogy megszeressen.
2013. febr. 23. 13:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. De testvérek vagytok. Az a világ legtermészetesebb dolga, hogy szeretitek egymást. Attól, hogy elköltözöl majd, még ugyanúgy szeretheted, és ő is Téged!
2013. febr. 23. 13:30
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2013. febr. 23. 20:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Elég ostoba gondolat menet...
2013. febr. 23. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!