Ha egy 2 éves gyerek a bébiszitterének mondja hogy anya,
az nagy baj? (többi lent)
Figyelt kérdés
Bébiszitter vagyok, egy 2 éves kisfiúra vigyázok. Az anyja pár hete ment ki külföldre egy kis időre, azóta éjjel nappal én vagyok a gyerekkel. Pár nappal azután hogy az anyja már nem volt itt, naponta mondta nekem hogy anya. Igazából felváltva van mikor a nevemet, van mikor anyázik nekem. Ez probléma lenne? Azt se tudom így megmondani hogy kötődik e annyira az anyjához, ha itt van akkor nonstop rossz, nagyon nem lehet bírni vele, mióta nincs itt az anyja lenyugodott, de most meg én vagyok az anya neki. Vagy csak mert pici még és igényli az anyját csak ő nincs itt azért hív engem annak? Elvégre éjjel nappal én vagyok mellette.
Először furcsa volt, meg kicsit aggódni kezdtem, ilyet még nem tapasztaltam a korábbi gyerkőcnél. Egyébként az anyja mindent megad neki, imádja, el van kényeztetve, mégis mikor vele van nem lehet kibírni vele.
2013. aug. 5. 12:19
1/3 anonim válasza:
Személyes vélemény, de szerintem nem igazán van meg a gyerkőc és az anyukája között a kellő kötődés. Gondolom, te többet foglalkozol vele, biztosan meg is szeretett a kicsi.
2013. aug. 5. 12:46
2/3 anonim válasza:
Nem. Számos kisgyereknél univerzális szó az, hogy "anya", a "figyelj" szinonimája. Egyáltalán nem baj, sőt, normális. Elmagyarázhatod neki, hogy te nem anya vagy, hanem XY néni, a helyzetből következő módon kijavíthatod őt, de ne várd, hogy leszokik róla, ilyen korban teljesen rendben van az, hogy bármilyen helyzetben az "anya" szót használják. Ez helyzettől függően rengeteg mindent jelenthet.
2013. aug. 5. 15:33
3/3 A kérdező kommentje:
Pedig alapjáraton tényleg törődik a fiával..csak túl engedékeny, mindent megenged, amiből kifolyólag felesel ha valamit nem kap meg, bárkinek a táskájába lazán belenyúl és kivesz bármit, talál nasit egyből eszi ha mondom neki h nem az övé mérgesem rámkiabál h de igen, követeli h menjünk boltba és kell gumicukor..stb sorolhatnám. Én beszéltem erről az anyjával de semmi változás nem történt. Mióta nincs én bekeményítettem és valamit valamiért alapon foglalkozom vele, nincs követelőzés, ha azt mondom nem akkor nem, ha kell én magam rángatom el valahonnan ami nem az övé hiába huzatja magát a földön. Nem vagyok durva, de ez még az én szememben is pofátlan dolog ahogy általában viselkedik. De mondom mióta nincs itt az anyja nyugodtabb és kezelhetőbb. Most elvitték két hétre nagyszülőkhöz ahol viszont mindent szabad minden mennyiségben..ennek meg így semmi értelme, kezdhetek majd mindent elölről. Na jó eltértem a lényegtől, amúgy jó vagyok vele, a szülei szerint senkit nem fogadott még el ennyire mint engem. Igyekszem jó, szigorú de igazságos is lenni vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!