Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen félősek a lányaim?

Miért ilyen félősek a lányaim?

Figyelt kérdés

3-man vannak, legnagyobb 6, középső 5 legkisebb 3 éves.

Egyből a lényegre térek. Iszonyat félősek. rettegnek a csillagszórótól. A pici díszgyertyákra is úgy kellett rávenni őket, hogy legyen a tortájukon.

A kandallótól is félnek. közel félmillióba került, a gyerekek is akarták, hogy legyen ,merre nem engedik, hogy begyújtsam, mert félnek.

Szilveszterkor vettem nekik ilyen kis ördögpatront (vagy pattogó egérke) ami ilyen kis kb 8mm átm durranó golyó. Olyan halk, hangosabban pattan a rágó, ha felfújod a szádban.

Legnagyobb lányom eldobja, és már a 40. et dobja el, de mindegyikre összerezzen. mint egy koncentráló macska. csettintesz egyet és felugrik.

Tiszta idegbaj mind.

1. Mi okozhatja? 2. Mit lehet ellene tenni?

2020. ápr. 6. 15:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
nem engedni nekik hogy irányítsanak. Legalábbis a kandalló terén stb. én addig rettegtem a pillangóktól amíg reagáltak a félelmemre, amint anyukám nem foglalkozott ezzel (mert érthetően elege lett az egészből, hogy ovisként egy sima réten nem merek átmenni) valahogy alább múlt a pánik is. Ha nincs közönség, nincs kinek műsort adni (megjegyzem ez persze nem tudatos dolog).
2020. ápr. 6. 16:23
 2/15 anonim ***** válasza:
81%

Nem volt korábban valami rossz élményük hasonló dologgal? Tüzijáték ami nem lett velük megfelelően megismertetve és nem tudták mi történik, tűzeset, lövés bármi?

Egyébként beszélgetni kell velük, ez nem egyértelmű? Mi a baj, mitől fél? Szépen elmagyarázni, hogy nem kell félni, mi az stb.

2020. ápr. 6. 16:28
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

3 különböző korú gyerek fél a tűztől és a durrogó dolgoktól? Nincs vmi rossz élmény?

Másrészt mért erőlteted? Nem érem fel ésszel, mért kell a gyereknek olyan szülinapi gyertya, amitől fél? Ördögpatron egy kisgyereknek?

Te az apuka vagy? Nem tolod picit túl? Meg is bélyegzed őket, hogy fèlősek. Zavar, hogy lányok?

2020. ápr. 6. 16:45
 4/15 anonim ***** válasza:
78%
Fiamnak is volt egy időszaka. Fél a pokoktól, a budosbogártól, a mittudoménmitől. Nem vettem róla kvázi tudomást. Akkor elkezdte ő elkapni a poloskákat és lehuzni a wcn. Már a nagyja kreált félelmét kinőtte elhagyta.
2020. ápr. 6. 16:46
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek akarták a kandallót???
2020. ápr. 6. 17:30
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
tudom a kandallós részen én is néztem...Milyen élet az ahol a saját dolgaimat nem használhatom, mert a gyerekeim nem engedik? XD
2020. ápr. 6. 17:32
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én felnőttként félek a pókoktól, más a magasságtól, harmadik a víztől, negyedik a kutyáktól, ötödik a sötétben.

Egyik sem tudatos, logikus érveléssel nem fog megszűnni, ha pedig nem reagálsz a pánikra, akkor a bizalmuknak is annyi.

Én teljesen üres lakásban is sikítottam mint a franc, hiába érem fel ésszel, hogy egy fél centis agyatlan ártalmatlan rovar, aminél erősebb vagyok, egyszerűen nem tudok túllépni rajta. A valódi félelem nem tudatos, elképzelhető, hogy figyelem miatt játsszàk a félek tőle dolgot, akkor működhet, de ha sírva valódi könnyekkel szalad üvöltve, akkor az nem a figyelemért van és csak elhidegülnek, ha letojod a félelmüket, amit nem szabad lekezelni.

Észre kellene tudnod venni, hogy színjáték e, vagy valódi páni félelem. Az én gyerekem a rovaroktól való félelemre rájátszik(gondolom mert nálam látja néha), viszont a szeméhez nem közelíthet semmi, akkor halálfélelme van, éjszakai bepisilős rémálom szemcseppentéstől, pedig már több éve szobatiszta.(semmi rossz szemes emléke nincs, a legdurvább hogy porszemet fújt a szemébe a szél, vagy befordult egy szempilla).

Én sem tartanék olyan dolgot, amitől a gyerekem fél, pl ha kutyáktól rettegne nem lenne kutyám, ha vízbefulladástól, nem erőltetném medencébe, de ha csak színjáték, azzal valóban nem szabad foglalkozni.

Nem hallották véletlen a bent égett kislány sztoriját híradóból? Valaki nem riogatja őket tűzzel? Nem sikerült a boszorkány elégetést vagy a kiskakas elégetést túltolni? Disznóvágás perzselésnél? Nagymama aki túltolja az ijesztgetést? Egyébként szerintem egy fél, a többi meg rájátszik.

2020. ápr. 6. 18:24
 8/15 A kérdező kommentje:

Nem, nem volt semmilyen rossz élmény. egyszerűen ilyenek. (gondolom) nem, az anyjuk vagyok. Az apjuk sem tolja túl.

Félig ők akarták a kandallót. Mivel új házat építettünk, így természetesen volt beleszólásuk ,hogy pl a szobájukat hogyan alakítsuk ki, és amikor az apjuk felvetette az ötletet, hogy legyen kandallónk, akkor miután a katalógusban megnézték mindegyiknek tetszett a dolog...

2020. ápr. 6. 18:38
 9/15 A kérdező kommentje:

3-mas. elég nagy gyűlölettel beszélsz rólam. Mivel én is nő vagoyk, szerinted hogy zavarna a saját gyermekem neme?

igen megbélyegzem, mert semmi nem hatott eddig.

tavaly szilveszterkor a teraszon nagyon szeretett a nagyobbik durrogtatni, de minden kis durranásra ( sőt.. pattanásra) összerezzent. meg belepislogott.

2020. ápr. 6. 18:40
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha le tudnák győzni a félelmet, tűzoltással, tűzoltós mesèk, gyertyalelocsolás, ilyenekből sok, akkor az javíthat, tökmindegy, honnan ered a félelem.
2020. ápr. 6. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!