Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti teljesen megvonjátok a...

Ti teljesen megvonjátok a cukrot 1,5-2 körüli gyereketektől?

Figyelt kérdés

Mi nem adtunk még eddig Neki csokit, vagy bármilyen édességet, de pl. ha sütök süteményt, akkor Ő is kap belőle 2-3 falatot. Ha szülinap van, akkor 1-2 villával a tortából. Reggelire kap időnként kakaós kiflit, vagy néha lekváros kenyeret.

Időnként (2-3 hetente 1x) kap szívószálas, 100%-os, tiszta gyümölcslevet, és sajnos egyébként sem issza meg a vizet, úgyhogy fél dl 100%-os gyümölcslevet higítok Neki 1,5 dl vízben.

Ez már nagy 'bűn' lenne egy 20 hónapos gyereknél?

2020. ápr. 4. 08:29
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Dehogy vonjuk/vontuk meg! Ésszel mindent! Két nagyobb gyerkőcünk van, a kisfiunk 7 éves, a kislányunk 5 éves, most várjuk a harmadik babánkat. Mindenben a mértéktartás hívei vagyunk. Ehetnek édeset, napi egyszer, ebéd után van nálunk desszert, ami lehet házi süti, de akár egy tejszelet, vagy nyáron egy jégkrém. Nem őrülúnl bele az egészséges táplálkozásba, arra viszont nagyon törekszünk, hogy szinte kizárólag itthon készült ételt együnk, nincs mirelit/félkész kaja (max. nagyon ritkán). Én főzök nagyon minőségi alapanyagokból. És nincs nasi az étkezések között, viszont van sok gyümölcs.

E mellé befér néha egy kis desszert, mi is megesszük. Kifejezetten vékony család vagyunk.

2020. ápr. 4. 08:49
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Nem vontam meg egyik gyerekemnél sem. Nyílvan nem arra gondolok, hogy nonstop édességgel meg mindenféle cukros löttyel tömtem őket.
2020. ápr. 4. 08:51
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

15 hónapos a lányom, én nem adok neki pluszban nasit, de olyan van, hogy az adott fogás cukros pl tejbegríz vagy gyümölcs háztartási keksszel vagy mézes kenyér vagy házi sütemény tejjel vagy ilyesmi. Mi magunk is így eszünk, nem nagyon van bolti csoki.

A gyümölcslé itatást viszont kerülöm, bár így fogásként 1-2x ivott már, de a színes innivalókra nagyon könnyű rászokni, ag egyik legalattomosabb plusz kalória.

2020. ápr. 4. 08:56
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Első gyereknél igen, betartottam, hogy hozzáadott (!) cukros ételt nem kapott, de ez nyilván nem jelentette, hogy édest se. A gyümölcs többnyire doszt elég édesítésnek. Nem a szénhidrátot kell megvonni a gyerektől, nem is szabad, hisz az idegrendszer megfelelő fejlődéséhez az kell, hanem a feleslegesen túlédesített műcuccokra kell figyelni.
2020. ápr. 4. 10:20
 5/7 anonim ***** válasza:
86%
Nem vonom meg.
2020. ápr. 4. 10:25
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem butaság megvonni. Persze van olyan gyerek aki kamaszként is a családi minta szerint étkezik egeszségesen, de van olyan is aki nem ismer mértéket, mert soha nem evett. Személyi edző ismerőseim pl. adnak a gyereküknek csokit, nyalókát vagy épp amit megkívánnak. Azt mondják gyerekek és igazuk is van. Van olyan rokonunk, aki konkrétan dugta a gyerektől az édesseget, csak a nagyszülőknél evett, de Anyuka akkor is csúnyán nézett. Egyszer nálunk voltak és megkínáltuk Raffaelloval. Kiment játszani és az autó mögé bújva ette a doboz Raffaellot. Mire az anyja észrevette pár darab maradt. Ovisról van szó. Én minden nap adok valamit a gyereknek. (tejszelet, pár szem gumicukor, kinder csoki vagy tojás) Jól eszik, imádja a zöldségeket és a gyümölcsöket.
2020. ápr. 4. 10:47
 7/7 anonim ***** válasza:
91%
Dehogy vontam meg. Szabad cukrot fogyasztani, felnőttnek is, gyereknek is, nyilván akinek nincs ilyen jellegű betegsége, hogy nem fogyaszthat. A hangsúly a mértékletességen van!
2020. ápr. 4. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!