Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ezek közül a stílusok/...

Szülők! Ezek közül a stílusok/szubkultúrák közül melyik az amit leginkább elviselnétek a gyereketektől és mi az amit legkevésbé?

Figyelt kérdés

1. emós

2. goth

3. rocker

4. punk

5. hippi/ raszta

6. skinhead

7. hipster

8. deszkás

ha más eszetekbe jut, nyugodtan írjátok a listához :)

2016. máj. 22. 21:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
a skinhead kivételével bármelyiket elviselném. de a skinhead-ek nem egy szubkultúra, hanem rasszisták gyülekezete. soha nem bocsájtanám meg magamnak, ha a gyerekemből skinhead lenne. a legkevésbé rossz a hipster és a deszkás szerintem. emósnak nem örülnék, mert félnék, hogy vagdossa magát, a goth nem tetszik, de nem nekem kellene hordani a ruhákat végül is...
2016. máj. 22. 21:14
 2/15 Snorri ***** válasza:
82%

Az első skinheadek nem voltak rasszisták. Angliában alakult ki a szubkultúra, két másik szubkultúra találkozásakor. Az egyik a rudeboy volt, ezek a gengszter stílusú jamaicai fiatalok voltak. A másik szubkultúra a mod volt, ők pedig a Brit munkásosztály fiataljai voltak. Na, sok Jamaicai emigrált Angliába, így találkozott a két szubkultúra. Kedvenc zenéjük a Reggae, és a ska volt. A hajukat az utcai verekedések miatt vágatták rövidre. Az első skinheadek nem voltak rasszisták, de mára ez összemosódott, de most is van köztük mindenféle politikai nézetet valló, sőt apolitikus is.

Na de, a kérdésre válaszolva: mivel tényleg összemosódott mára a skinhead és a neonáci, ezért nem örülnék ennek, mert bár gyermekem nem lenne rasszista, mégis mindenki annak gondolná, és hát baja eshetne. Az emós szerintem gáz, a punk ideológiától pedig hányni tudnék. A deszkás csak a sérülések miatt gáz. A raszta, és a rocker a szívemhez közel álló. :)))) Goth, hipster elmegy.

2016. máj. 22. 22:46
 3/15 anonim ***** válasza:
5, 7, 8
2016. máj. 22. 22:59
 4/15 anonim ***** válasza:
36%

legjobban: 3

Legkevésbé (sorrendben): 4,1,5,2,6,7,8

2016. máj. 23. 09:56
 5/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, utólag átgondolva visszavonom a sorrendemet, mindegyik egyformán rossz...
2016. máj. 23. 09:59
 6/15 anonim ***** válasza:
97%

Anyaként mindegyiket elviselném még akkor is, ha a listádban van olyan, ami az én értékrendembe már nem nagyon fér bele (vagy a hozzájuk kapcsolt divat stb.)

Minden irányzatnak van mérsékelt, normális része és mindegyikben lehet nagyon szélsőségesen is megélni a dolgokat (egyszerű példa: az emós fekete körömmel járjon a fiam, ha akar, de az ereit azért ne vagdossa divatból :).

Mivel egyik szubkultúrához sem tartozom, ezért elítélni egyiket sem tudom teljesen, nem is lenne jó- a gyerekemet elítni pedig azért, mert választ magának egy stílust/világnézetet/zenei ízlést/sportot meg még úgy sem tenném.

Nagyon nehéz is összehasonlítani ezeket a stílusokat.

Én már csalódtam nagyon pozitívan több, általad felsorolt szubkultúrát képviselő fiatalban/emberben, így közel 40 évesen tudom, hogy nem a külsőségek (fekete körömlakk vagy a goth-os bőrkabát vagy a másik csapatnál a fültágító stb.) adják egy ember igazi értékét.

Így a fiamat arra nevelem, hogy éljen a meggyőződése szerint, de lehetőség szerint a vissza nem fordítható (vagy csak nehezen, költségesen visszafordítható) beavatkozásokat (pl. tetkó, tágítók stb.) jól gondolja meg.

Az teljesen normális, hogy egy kamasz keresi a helyét a világban és akar valamilyen az "átlagostól eltérő" csapathoz, közösséghez tartozni eszmékkel és külsőben is. Amíg ez nem társul bűncselekményekkel, addig tegye, ahogy jónak látja én pedig elfogadom akkor is, ha a saját ízlésemmel nem egyezik.

2016. máj. 23. 11:03
 7/15 anonim ***** válasza:
53%
Nem szükséges ilyenekhez tartozni
2016. máj. 23. 14:16
 8/15 anonim ***** válasza:
hipster
2016. máj. 23. 14:40
 9/15 anonim ***** válasza:
Első 5-öt elviselném, a többinek nem örülnék, de úgyis kinövi, szóval nem sokat számít.
2016. máj. 24. 21:13
 10/15 anonim ***** válasza:
Én skinheadnek örülnék,bár a többivel se lenne bajom.
2016. máj. 26. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!