Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elfelejtek enni a gyerekek...

Elfelejtek enni a gyerekek mellett? Nagyon lefogytam

Figyelt kérdés

Nem volam kövér a gyerekek előtt sem, 176 cm vagyok és 65 kilo voltam. A gyerekek után (7 és 5 évesek), kb 63 kilo voltam évekig. A kisebb nagyon rossz evő, ezért például én nem is eszek velük sosem szinte, maximum vasárnap. Általában ugrálok körülöttük vagy segítek a kisebbnek (pedig 5 éves!) de máshogyan nem akar enni, pedig olyan vékony. Aztán vége az etetésnek, rögtön jön az ezer dolog és sokszor nem is eszek, csak a rosszullét jön rám mire leesik hogy nem is ettem. Azt hittem az a legnehezebb amikor kicsik. Most hogy elsős és nem erre a vírusos helyzetre gondolok hanem alapvetően, SOKKAL rosszabb, amikor kicsik voltak ehhez képest egy álom volt.

55 kilo vagyok és nem tudom hogy mit csináljak máshogyan. Egész nap a rohanás a gyerekek körül. Sosem kiabálok velük, de nagyon feszült vagyok mostanában, és mivel próbálok mindig kedves lenni velük, belülről öl ez.

Más is érzi ezt?

29/N

2020. ápr. 2. 20:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%

Az én gyerekem 2 éves és eddig szépen le ült enni velünk vagy egyedül...ahogy 2 éves lett azután kezdett el nem enni,válogatni,hisztizni ha enni kellett illetve ha le kellett ülni... Én ahogy addig is ugyan úgy le ültem enni és ha ő nem akkor mondtam neki hogy Jólvan akkor majd eszel amikor éhes leszel ,de anya illetve spa most enni fog!!Petsze volt hiszti, földhöz vette magát úgy talán 3 alkalommal .Aztan belátta ,hogy sem értelme a hisztinek ,hisz nem veszünk tudomást róla ! Ennyi a titok !Minden terén ! Időben kell elkezdeni ! És most nem autista,vagy ADHD gyerekről beszélek ,igen nehezebb velük,de őket is lehet kezelni !

A te gyermekeid már túl nagyok ,hogy körbe ugráld őket ! És már nehezebb is lesz velük,mert kicsi korban rájuk hagytad a dolgokat!

2020. ápr. 2. 22:11
 12/19 anonim ***** válasza:
90%
A kérdésben nem volt szó adhd-s gyerekről... csak arrol, hogy 5 és 7 éves és rossz evő a kicsi, ő meg ugrál. Nyilván egy speciális problémávl küzdő gyereknél speciális tanács és segítség kell a probléma megoldásához, vagy legalábbis elviselhetővé tevéséhez.
2020. ápr. 2. 22:11
 13/19 anonim ***** válasza:
81%
Igen nem volt,de volt itt aki azzal jött...ezért írtam
2020. ápr. 2. 22:13
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Etetés?

A 14 hónapos lányom szinte maga eszik..Persze kell utána takarítani, de én is leülök mellé és eszek. Ilyen asztalra szerelős etetőszéke van.

Miért kell ugrálni?

Tesóm lánya 5 éves múlt egy hónapja és tegnap már kakaót csinált magának meg kalácsot vett és leült enni mert tesóm home office dolgozik, ha úgy van kiszolhálja magát a kicsi.

Ekkora gyerekek mellett miért ugrálsz? Ez valami pszichés gond lesz- nálad, nem náluk. Csak rájuk is kivetül. Valszeg ezért rossz evő..

2020. ápr. 3. 06:29
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon válogatós mindkét gyerekem, ráadásul nem ugyanazt szeretik, ráadásul én nem ehetem azokat, amiket ők szeretnek... és az egyiket dettó szintén sokáig (3 éves korig) etetni kellett azokkal, amiket nem annyira szeretett, de mégsem akartam, hogy szíve szerint csak sült krumplin éljen. De megoldottam, hogy mindenkinek megterítettem, leültünk, aztán egy kanál neki, egy kanál nekem... Iskolára kinőtték.
2020. ápr. 3. 07:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

*mármint a válogatósságot nőtték ki :)

Kérdező, szerintem szedj B-vitamin komplexet, lesz étvágyad és attól motivációd is enni, meg az idegeknek is jót tesz. És nézesd meg (ha elmúlt a járvány) a pajzsmirigyed, mert az csinál étvágytalanságot és fogyást és sok nőnek lesz vele gondja szülés után.

2020. ápr. 3. 08:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

5 es 7 eves onalloan eszik /kellene ennie. Egyszeruen eldontod h te is ersz annyit magadnak hogy elobb megfozol es aztan egyszerre leultok mind.

Nekem is vekony valogatos a kisebbik gyerekem (7eves), igyekszem olyat fozni amit o is megeszik, de ha nem jon ossze akkor o nem kap melle nemszeretem dolgot es megeszi a vajas kenyeret/koretet magaban vagy az ehseg nagy ur alapon megkostolja amit alapbol elutasitott es izlik neki.

Nem par honapos gyerekeid vannak akiknek elo kell kb ragni a kajat. Odaulsz es eszel a csaladdal. Anya nem cseled.

Es meg valami. Egesz nap rohanas a gyerekek korul? Nem jatszanak el egyedul? Egyutt? Apaval? Legrosszabb esetben beraksz egy 10perces meset es leulsz megenni egy szendvicset. Itt valami nagyon elcsuszott Benned es nem az etetessel. Kezdd el szeretni magad vegre <3, ok lassan önjaroak.

2020. ápr. 3. 08:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Már válaszoltam, de amúgy igaza van a többieknek, nagyon megakad az ember szeme az etetés szón ennyi időseknél.

Amikor kicsi voltam anyukám reggeltől estig dolgozott a kórházban, apukám pedig külföldön, és a majdnem felnőtt tesóimra voltam bízva. Persze ők a kezembe nyomtak néha egy szendvicset, de az nem az igazi, így én, a kis önálló, fogtam magam olyan kb 8 évesen és a fürdőszobai őrláng a meg valami kis éghető segítségével begyújtottam a tűzhelyet, ahogy addig láttam hogy csinálják a szüleim, és megcsináltam életem első, és nagyon undorító ételét. Persze ehhez az kellett, hogy be legyek vonva a főzőcskézésbe már igen hamar, bár ha a tesóim jobban vigyáznak rám, nem veszek a kezembe kést meg tüzet csak mert ennék valami főtt ételt. :D

És ez olyan 8 max 9 évesen. Vondd be a gyerekeidet a főzőcskébe, lehet akkor érdekelni is fogja őket a dolog.

2020. ápr. 3. 10:07
 19/19 anonim ***** válasza:

10-es, ha a te gyereket nem auti, vagy ADHD-s, vagy egyéb hasonló állapotú gyerek, akkor ne haragudj, de olyan szinten nem tudsz gyereket nevelni, hogy olvasni is fájdalmas. Persze rohadt könnyű azt mondani, hogy ezt más nem értheti, mert másnak nem ilyen a gyereke, és csak neked van extra nehéz dolgod, de ez mese habbal.

"Régen csak nyűglődött és nem ismerte fel, hogy az éhség miatt nyűgös,ezért nem tudtam leültetni, most ehhez hozzájött, hogy addig nem eszik, amíg édességet nem kap". Ez a mondat mindent elárul. Ő diktál, nem te, ennyi, ezért ilyen.

2020. ápr. 3. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!