Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha 4. -es gyereket...

Mit tegyek ha 4. -es gyereket nem lehet rávenni hogy tanuljon? Hogy vegyem rá?

Figyelt kérdés
Csak kapja és kapja már kedd óta a feladatokat,amiket meg kéne csinálnia,legtöbbnek jövőhét a határideje. De magától nem csinálja,amikor mondom neki hogy segítek megcsinálni akkor elkezd hisztizni hogy ő nem akar tanulni. Egyszerűen nem lehet rávenni. Férjem egyszer emelt hangon rászólt hogy üljön le tanulni,akkor egyszer szót fogadott. De én nem akarom hogy így kelljen beszélni vele. Megpróbáltam elmagyarázni neki miért fontos hogy elkészítse a feladatokat,milyen könnyen kaphat jó jegyet,de ő erre befogta a fülét. Már nem tudok mit csinálni,megcsináltam helyette az egyiket de nem akarom hogy ez rendszeres legyen. Miért nem akar leülni és csinálni? Hogyan vegyem rá?

2020. márc. 22. 13:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs valahogy véd rá ,ha szép szó nem használ akkor orditsd le fejét ,olyant lányom is csinált már hogy be fokta a fülét de ha nem volt fontos hagyom hogy le higadjon ,illetve most tanulásnál itt ülök mellete ,azt ha kell segítek neki ,ha más nem biztatom,de van olyan tantárgy amit csak nogataásal tudtam megcsináltatni ,ez pl az etika rajz ez volt feladat az etika könyvböl .
2020. márc. 23. 07:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk detto az van amit az #5-ös válaszoló írt.

Én azt csinálnám, 7kor kelés van, öltözés , reggeli stb és leül tanulni.

Addig ott ül míg nincs kész és addig csak enni, meg wcre mehet ki, mint a suliba!

És estig nincs semmi kütyü, zene, tv, teló!!

Aztán 2. naptól tanulna rendesen!

Szabályok kellenek, amiket be is tartatsz a gyerekkel!

2020. márc. 23. 08:06
 13/14 anonim ***** válasza:
74%

[link]

Senki sem szeret kényszerből tanulni... szinte senki sem szereti az iskolát. El kell fogadnod, hogy nem kényszerítheted rá. Neki kelle éreznie hogy ez fontos. Vagy akkor abból sok esetben örömtelen, nyögvenyelős tanulás lesz a vége.

2020. júl. 10. 10:49
 14/14 anonim ***** válasza:
60%
Na, megoldódott? Amúgy volt talán másik kérdés is, ami ilyesmi jellegű volt, ahhoz lehet, hogy beírtam, vagy csak akartam, és ide, hogy lehet , hogy simán depis volt a gyerek a bezártságtól, nem tudott elmenni pl a barátaival focizni, ott ült a négy fal között, meg stb. Szóval remélem, megoldódott.
2020. aug. 20. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!