Hogy szoktassam le a 6 éves gyereket az ujjszopásról?
Figyelt kérdés
Napközben sokszor a szájába veszi, miközben mindent megtapogat.
Ötlet?
2020. márc. 21. 07:40
1/4 anonim válasza:
Az enyém körmöt rág, orrot túr, az ajkait birizgálja, ha észreveszem kesztyűt kap, ha kéri leveszem, majd megint vissza, ha meglàtom. Így tudatosabban figyel a kezeire..
2/4 A kérdező kommentje:
Milyen kesztyű?
2020. márc. 21. 07:48
3/4 anonim válasza:
pamut, téli, nem szívesen rágja, mert szöszös, nem fér vele az orrába az ujja így, nem tudja rágni a körmét, sem csipni a száján a bőrt. Kicsit meleg, de csak picit, mert nem síkesztyű,
4/4 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Én 7 éves koromig szoptam az ujjamat. Nagyon rossz volt, mert egyrészt mindig volt valami szájbetegségem, másrészt a környezetemben élők is mindig ezzel piszkáltak...
Ahogy visszaemlékszem, a következők segítettek leszokni róla:
- nappal rászoktatni, hogy ujjszopás helyett inkább valami mással babráljon;
- éjjelre ujjbábot feltenni rá, esetleg sebtapasszal rögzíteni.
Így pár nap alatt leszoktam róla.
Remélem, tudtam segíteni.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!