Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudom, volt már kérdés, de...

Tudom, volt már kérdés, de mit tegyek: menjen oviba egész napra?

Figyelt kérdés

Vettünk egy hazat egy nagyváros közelében: egy viszonylag normális méretű és állapotút csak itt tudtunk. A férjem ment volna a városba panelba is, én nem, azt éreztem, azt nem bírnám.

Ez viszont egy zsákfalu, nagyon gyér tömegközlekedéssel. A férjem reggel megy, este jön, ő használja az egyetlen autónkat. Így viszont nem tudok kimoccanni, egy fél állásom van, távmunka.

Úgy érzem, megőrülök itthon. A gyerek eljön ebéd után az ovibol, és bevallom, mostanában depressziót érzek: nem alszik délután, ezért vagy 7 órányi programot kell kitalalnom neki. Én ezt nem élvezem. Teljesen megy el az életkedvem. Baromira nem akar bent aludni, de így nehéz munkát találni.

Az ovival több gond van, a gyereknek is minden baja lett (agresszív, sírós stb.). Nem akarom több bent létre kényszeríteni, de így meg én haladok a csendes kétségbeesés útján. Tudom, túlzásnak tűnik, de olyan kilátástalannak érzem a helyzetem, hogy néha azt érzem: élni sincs kedvem.

Mit tegyek?

2020. febr. 27. 13:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván nem vagyok elégedett, ezért akartam elmenni."

Miért gondolod, hogy külföldön elégedett lennél? Szerencsére van választási lehetősége a szülőknek, ha nem megfelelő egy óvoda, azért nem kell külföldre rohanni. Sajnálom, hogy most ennyire borúsan látod a világot, de először neked kéne változtatnod a hozzáállásodon. Lehet anyósodék is azért segítettek, hogy a közelükben legyetek, hogy ne évente egyszer lássa a fiát és az unokáját. Ne görcsöld túl a dolgokat, próbálj meg kicsit lazítani, pozitívabban gondolkodni, találj olyan munkát, ahova ki kell mozdulnod, emberek között lehetsz, nem otthon egyedül. Változtass és a környezeted is változni fog jó irányba, a gyerek is és a férjed is. Neki milyen érzés lehet nap mint nap hazajönni egy morgolódó, elégedetlen feleséghez és egy hisztiző kisgyerekhez? Fogadd el, hogy most ebben az élethelyzetben vagy, ne széthúzzatok, hanem tartsatok össze és próbáld meg a legjobbat kihozni belőle. Ne érts félre, nem kell mindenre bólogatni, legyen véleményed, csak tudd, hogy mikor mit mondasz a gyerek előtt, nem olyan borzalmas ám a világ, mint ahogy te látod.

Ha lenne fix bevételed, akár választhatsz magán óvodát, magán iskolát is, persze oda utazni kell, nem a szomszédban van, de ha évekig utána elégedett vagy minden nap, annak a családod látja hasznát.

2020. febr. 27. 16:59
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de itt az alapvető problémát én benned látom. Ezt úgy értem h az irasodbol az jön le h te rohadtul nem akartal az Isten háta mögötti zsákfaluba költözni. Mégis erre kényszerített a ferjed és közvetve anyosod. Neked a legnagyobb bajod ez, h ők "bezártak" Téged oda. Innentől kezdve minden ami ott van és ott történik az neked rossz és csak rossz szemszögből tudod nézni. A ferjednek könnyű, mert alatta a kocsi, kiszabadul minden nap az otthoni közegből, mehet ahova akar. Ez így borzasztó igazságtalan, hiba volt hagyni h ebbe a helyzetbe kenyszeritsenek. Dehát ez már késő bánat:(
2020. febr. 27. 19:59
 23/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Sokat segítettek.
2020. febr. 27. 23:51
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
apa nem tudja egy városi oviba elhordani? bár nem tudom mennyire reggel a reggel és este az este. De mondjuk reggel ő elvinné, ha nem megy nagyon korán, du meg te elbuszozhatnál érte, ha van járat, és vagy játszóztok, vásároltok, míg apa is jön hazafelé vagy vissza busszal
2020. febr. 28. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!