Csajok! Miket főztök hogy ne menjen az egész GYES GYED, apa fizetése rá a kajára?
Egyszerűen nem tudok olyan pénztárca kimélő kajákat fözni hogy ne menjen vagy 70 80 ezer forint a kajára!
Ti milyen kajákat föztök?
hát...egyszerű dolgokból igyekszem jó ennivalókat csinálni. Pl. egész csirkét veszek mindig, mert abból van egy egész ebéd, vagy úgy, hogy egyben húslevesnek megfőzöm és utána kiveszem a léből és krumplival, megfűszerezve megsütöm - ez vasárnap szokott lenni - vagy veszek hármat, és szétszedem őket, az 6 db comb, három melle, három aprólék, sokkal olcsóbb, mintha külön-külön venném meg a csirkét.
Aztán nagyon olcsó kaja pl. a sertésmáj, azt reszteltmájnak, májgombócnak, sült májnak, stb-stb fel lehet használni és párszáz ft kilója akcióban.
sok a zöldség nálunk, főzeléknek, vagy köretnek, mikor hogy.
Főzelékek koránt sem olcsók, ha megnézed a zöldségárakat, úgyhogy idényben vásárolok és fagyasztok mindent.
a te.coban mindig nézem az akciós hűtőt és fagyasztok belőle - kivéve a húst, azt mindig frissen veszem akcióban - pl. sajtot, túrót, meg amit találok. De van olyan is, hogy a zöldségosztály akciós részlegén nézelődök, találtam már 130 ft-ért levescsomagot, vettem is vagy 10-et és itthon láttam, hogy a hagyma nem volt jó belőle egyedül, mert annak a külső héja kicsit foltos volt. Ha megpucoltam lejött persze, úgyhogy lefagyasztottam azokat a csomagokat is.
A tészta ételek nagyon olcsók, pl. krumplistészta, káposztástészta. Káposztát most vettem 15 db-ot és felszeltem-lereszeltem a fagyasztóba, mert most idényzöldség és akciós volt. /69,Ft kg/
Mindig figyelem az akciókat, több újságban is egyszerre, és itt az inteneten, úgy hasonlítom össze a dolgokat és megyek értük.
A teszveszen-vaterán eladom-eladtam a régi ruháimat, mert úgysem mehetek már vissza bennük dolgozni mert divatjamúltak lesznek, viszont most még érnek egy kis pénzt, úgyhogy abból vettem meg most a gyerkőcnek szintén a teszvaterán a téli ruhákat, pár játékot és magamnak pár felsőt.
Hát ennyi jutott most eszembe.
Hát bizony a normális alapanyagok nem olcsók :(.
Szerencsére elég hasonló az ízlésünk, és nem vagyunk válogatósak, csak az elkészítés módjára. Sok hagyományos kaját szoktunk csinálni, apróbb trükkökkel, például sok pörkölt sertés husiból, annak egy részéhez lehet nokedli, tarhonya meg savanyú, a másik részéből székelykáposzta.
Gyakran veszek darált husit is, mert abból sokféle rakott zöldség, spagettiszósz, fasírt, töltött paprikához gombóc is készülhet. Ha mondjuk spagi szósz megmaradt, akkor lehet utána melegszendvicskrém vagy pizzakrém alapja (fagyasztva, később előszedve, hogy ne legyen uncsi). De szeretjük pl a krumplis tésztát is, vagy a bundás kenyeret. Húslevessel is szoktam trükközni, mert sok recept hús alaplevet ír, ami lehet kockából is persze, de jobb így, mert nem megy kárba. Ha szeretitek a főzelékeket, az is nagyon tápláló, egészséges, és nem csak hússal lehet enni, szoktunk rá virslit, tojást sütni. Népszerű még nálunk a füstölt csülök, mert az utcában a hentesnél nem drága, és bab / lencse levesben kiváló, de sárgaborsó főzelékkel is egészen különleges, és hát finom husi :).
Remélem tudtam segíteni ezekkel az ötletekkel.
kevés hús, sok tészta, zöldség.
hús az leginkább darált és akkor rakott kel, bolognai, paradicsomos húsgolyó, töltött paprika, stb.
sokszor van húsleves, a húshoz meg gyümölcsszósz, krumpli. 1000.-ból megvan hármunknak 2 ebéd és egy vacsora ;)
2 hetente van lángos, az vagy 300.- +a sajt meg a tejföl, hónap végén meg ha nincs semmi akkor csak fokhagymakrémmel és szintén 3 étkezés megvan belőle és még marad is :) pizza is ilyen, fél kiló lisztből kijön 3 nagy tepsi pizza...
akkor sokszor van krumplifőzelék, pásztortarhonya, öreglebbencs, krumplistészta, grízestészta.
vagy az is gyakori, hogy petrezselyemlevest és mondjuk tejberizst csinálok, mindig 1-2 napra főzök, tehát nagy adagot, ebédre és vacsorára minimum, de általában másnap is még van.
mi olyan havi 30at költünk kajára, soha nem rendelünk, nem járunk étterembe, a meki nekünk már luxus :D
nem nasizunk, csak a fiunknak veszek pudingot meg néha túrórudit :)
Soha nem rendeltünk ételt de mióta megszületett a babánk azóta Apa hozza egy vendéglőből hétköznap így csak hétvégén főzök.Olcsó mert 650Ft egy adag és akkora,hogy kettőnknek vígan elég.Nagyon jól főznek és minden nap van husi is.Nem megy el a fél napom főzéssel,így egész nap babázok.
Úgy gondoltam majd akkor főzök ismét ha csöpetkém is azt eszi amit mi.
Bocsi! :D
Lángos és pizza készítő Anyukától kérdezném, hogy hány főnek csinálja ezeket és ha még el is küldené a pontos receptet akkor nagyon megköszönném! :D
artalmas leves (szárazbab, karfiolleves, gulyás) mellé akkor sütök tésztát, ha fogytán van a pénzem. Nagyon kelendő mifelénk is a lángos, a lekváros palacsinta, a fánk, a szilvásgombóc és a derelye. Ez utóbbi kettőt persze én készítem itthon, nem mirelitet veszek.
Nagyon költségkímélő találmány pl. a darált hús is, változatos ételeket lehet belőle készíteni: fasírt, töltött káposzta, töltött paprika, rakott karfiol, rakott káposzta, bolognai stb.
A pizza pl. nagyon kelendő nálunk (én gyúrom azt is), viszont szerintem a pénz nagyja nálunk reggeli-vacsoráravalóra megy el: sajt, felvágott, májkrém, joghurt, stb. Ezért csinálok ritkán pizzát, mert sokminden kell rá és silány anyagokból nem szereti a párom, és igaza is van. Reggelire, vacsorára zsírt akarok olvasztani, az kitart egy ideig, mert már a sajtos-felvágottas vajas kenyeret is unom.
Egyéb olcsó megoldások: krumplistészta, túrógombóc, túrós-tejfölös laska stb.
Ja, még egy dolog: a füstölt csülök. Veszek egy nagy darabot, megfőzöm, feldarabolom a húst és a levében, befőttesüvegben lefagyasztom. 4 leves kijön belőle.
A rizses, a paprikáskrumpli és a ragu, meg az egyéb egytálételek is nagyon jók, laktatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!