Csajok! Miket főztök hogy ne menjen az egész GYES GYED, apa fizetése rá a kajára?
Egyszerűen nem tudok olyan pénztárca kimélő kajákat fözni hogy ne menjen vagy 70 80 ezer forint a kajára!
Ti milyen kajákat föztök?
pizza és lángos készítő anyuka vagyok :DDD
lángos:
Fél kg liszt,
1 cs élesztőpor,
1 csapott tk. só,
4 dl langyos víz,
fél l olaj a sütéshez
ezeket jól összegyúrom, az ágyneműtartóba szoktam betenni fél-egy órára. vastagon beolajozom a kezem és gombóc nagyságú tésztából csinálom, így "mini lángos" lesz :) kb. fél-fél perc alatt ki is sül egy, úgy szoktam, hogy az elsőt odaadom a fiamnak és akkor nyugiban ki tudom sütni a többit, addig eszeget :)
a pizzatésztát meg innen loptam:
tényleg isteni és csak 15 percig kell sütni, viszont figyelni kell, hogy nagyon vékonyra nyújtsátok ki a tésztát mert a sütőben még feljön :D
próbáljátok ki, nálunk mindig nagy sikere van és igazából tök egyszerű mindkettő :)
most már tényleg hülyének fogtok nézni :D csak beleolvastam a receptbe és belezavarodtam...
jól írtam először, fél kilóból és 1 élesztőporból csinálom a pizzát, így lesz belőle 3 tepsi... :D
4 főre sütöm :)
lángosos anyuka vagyok :D
igen, a pizza 3 tepsi lesz a fél kiló lisztből ha jó vékonyra húzom, mi úgy szeretjük, de ha ti vastagabban szeretitek akkor is 2 tepsi lesz :) az a jó nagy tepsi... :)
eszembe jutott még egy nagyon finom, olcsó és könnyű recept, hátha ezt is "ellopjátok", mi imádjuk! :)
1l tejet megmelegítek, 15dkg búzadarát beleteszek, felforralom, 1 csipet sót, 2 púpos ek cukrot teszek bele, 5 percig főzöm. míg ki nem hűl kevergetem.
ha kihűlt, nedves kézzel gombócokat gyúrok, pirított zsemlemorzsába forgatom, cukros hideg tejföllel tálalom
és persze én is lopom az ötleteket, köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!