Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Több mint egy éve kínszenvedés...

Több mint egy éve kínszenvedés a hajmosás. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A lányom 2 és fél éves, lassan hátközépig érő haja van, muszáj megmosnom neki legalább heti egyszer, de végigüvölti az egészet. Próbáltam olyan samponnal, ami nem csíp, tettem törölközőt az arca elé, hogy ne menjen a víz a szemébe, megtanulta azt is, hogyan hajtsa hátra a fejét, mikor a vizsugár éri.

Próbáltam elterelni a figyelmét, az sem ment. Egyszerűen nincs több ötletem. Ha mondom neki hajmosás előtt egy fél órával, hogy fürdés és hajmosás is lesz, már azon kiakad.

Valakinek van valami ötlete/tapasztalata? Akinek hasonlóan nehezen viselte, kinőtte ezt később? Ha igen, mikor?

2020. febr. 23. 20:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
86%
Kedves 3-as. A problémamegoldásnak vannak szintjei. Úgy látom te leragadtál az első szinten, amikor is a megfélemlítéssel (olló vagy nem visítasz) és a gyerek pácban hagyásával szerzel érvényt az akaratodnak. Ez igen, így kell gyereket nevelni. Ez egy példamutató szülői magatartás.
2020. febr. 23. 21:12
 12/17 anonim ***** válasza:
94%

A hajmosástól fel vagy attol hogy a feje a vízbe kerül. Mert ugye félhet attól hogy csípi majd meg félhet attól hogy víz kerül a fejére. Lehet hülye ötlet de úszni volt már ? Nagyon hasznos ha kicsiként megtanulna ezen felül ott ugye a feje a víz alatt lenne egy ideig. Az oktatók meg tudják ezt a félelmet ott kezelni. Tesóm is rettegett a víztől és az ilyen helyzetektől és az úszás segített neki hogy látta hogy a többinek se lesz semmi baja ha a fejük a víz alá kerül.

Esetleg próbáld neki elmagyarázni miert kell meg hogy mit csinálsz. Vagy kérdezd meg tőle mitől fél ilyenkor és hogy javíthatnál segíthetnél neki ezen. 2 éves elmúlt már kitudja magát fejezni. El kell neki mondani hogy szükséges de ha valamit tehetsz hogy ne legyen hiszti a vége akkor mondja el mitől fél mitől lenne kellemesebb neki. Esetleg egy babájával mutasd neki meg csinálja ő hogy megmossa a baba haját, így pontosan tudni fogja mit csinálsz te is. Vagy dönthesse el hogy a het melyik napján lesz hajmosás a kicsik eleg énközpontúak és ha részben az ő akarata teljesül lehet hamarabb elfogadja. Kapjon jutalmat ha nem hisztizik amikor hajat kell mosni ezt is le lehet vele ülni megbeszélni.

Egyebkent türelem majdcsak kinövi.

2020. febr. 23. 21:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg probald ki azt ha meg nem tetted hogy eleinte jatszotok es kozben vizezed be a hajat mintha a strandon frocskolnetek egymast. Nalunk be valt a feje tetejet vizes kezzel vizeztem be neki. Elvezte utanna ugymond jatekos volt a hajmosas. Na meg apa is tobszor mosta neki az is segitett
2020. febr. 23. 21:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még nincs gyerekem, de én magam ilyen voltam... 5 évesen nőttem ki, azóta a szomszéd már nem akarja ránk hívni a rendőrt. :D

A 90-es években minden más volt, mindegyik sampon csípett, nekem az volt a bajom. Aztán hiába igyekeztek, az első ilyen élmény bevésődött, és rettegtem tőle. Szóval kitartást és erős idegrendszert neked! :)

2020. febr. 23. 22:24
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogy teszed oda azt a törülközőt? Csak úgy simán?

Az lenne a legjobb, ha egy törülközőt felcsavarnál/összehajtanál, s a kezébe adnád, hogy nyomja oda a szeméhez meg a homlokához (mint egy párnát). Akkor biztos nem menne víz a szemébe (ami ilyenkoz a fő probléma).

Én is utáltam a hajmosást, s ez segített. Simán ültem a kádban, fogtam a felcsavart törülközőt, s anyum mosta a hajam. :) (mondjuk én akkor már nagyobb voltam)

2020. febr. 25. 16:43
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Kiskoromban üvöltöttem minden hajmosáskor. Mert zavart hogy a víz a szemembe, számba megy, csípett a sampon, nem kaptam rendesen levegőt. Pedig anyum nagyon vigyázott. A mai napig nem bírom kinyitni a szemem víz alatt. Ennek már 40 éve, de a mai napig emlékszem milyen sz@r volt:)
2020. jún. 3. 20:13
 17/17 anonim ***** válasza:
11%

4-es és 11-es ti, akik jogot formáltok arra, hogy engem ismeretlenül mocskoljatok és olyan jelzőket aggassatok rám, amiket TI találtok ki: bátran merem állítani, hogy sokkal többet tudok a gyermeklélektanról, mint ti. Az, hogy nem vagytok képesek különbséget tenni az érzéketlenség és a határozottság között, valamint a hisztis, bután pánikoló (ami anyuka képességeinek a hiányát igazolja) és a valóban félő gyerek között, nekem azt jelenti, hogy ti olyan szánalmas szülők vagytok, akik a gyerek első nyivákjára elájulnak és normális reakció helyett drámázni kezdenek.

Síró gyereket magára hagyni és a hajmosás miatt nyávogó gyerektől két lépésre elmenni-ha nektek ez egy és ugyan az akkor iszonyat nagy baj van veletek és lesz az így felnőtt gyerekeitekkel is később a társadalomban. Okostojás anyukák, akik játszák a mintaanyát. Láttam én már ilyet és a nevelése eredményét is....

2020. jún. 6. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!