Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindennapos csak vízzel...

Mindennapos csak vízzel történő hajmosás?

Figyelt kérdés
Megizzad ebben a nagy melegben a kislányom haja, fejbőre - ha nem samponozom neki, akkor nem gond, ugye?
2017. júl. 24. 13:43
 1/10 anonim ***** válasza:
60%

Egyrészt nem ér semmit a sampon nélküli hajmosás, mert az izzadtság és a kosz ugyanúgy rajta marad, másrészt abszolút nem ajánlott mindennap vizezni a fejbőrt mert nem tesz jót a hajhagymáknak, fejbőrnek.

Minél intenzívebben tisztítod a haját annál több faggyút termel a fejbőr.

Ilyen melegben két-háromnaponta elég a samponos hajmosás főleg ha gyerekről beszélünk.

2017. júl. 24. 14:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó! Elég 3 naponta
2017. júl. 24. 14:15
 3/10 anonim ***** válasza:
2 évesünknek mi naponta szoktunk (ő egyébként is úgy pancsol, hogy belefekszik a vízbe). Sampont csak heti egyszer használunk
2017. júl. 24. 14:34
 4/10 anonim ***** válasza:
34%
Én naponta lemosom neki vízzel (bár kevés kis haja van), semmi baja nincs tőle. Samponozni hetente-kéthetente szoktam, mikor egy pici koszmó megjelenik, és azt kell letakarítani.
2017. júl. 24. 14:44
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó, már ne haragudj, de talán nem kéne megvárni a koszmót! Meg tud jelenni az hajmosással is, na de...
2017. júl. 24. 15:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Érdekes hogy aki nap csupa pozitív választ ír az hogy le lesz pontozva...:D
2017. júl. 24. 15:49
 7/10 A kérdező kommentje:

Na, most nem lettem okosabb :)

Aki ellene van, tőlük kérdezem, hogy vajon jobb, ha izzadt a gyerek feje, mintha naponta lemosnám? Merthogy az izzadság sós is.

Én az arcát is sima vízzel mosom, soha nem szappannal.

15.49-es, ezt a mondatot tényleg nem tudom értelmezni.

2017. júl. 24. 21:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Elnézést, autokorrekt a telefonomon :) Azt akartam kifejezni, hogy a hasznos válaszokat 0%-ra értékelték.

Egyébként a sima víz nem mossa le az izzadtságot. Kicsit nyilván felfrissül tőle a gyerek, de az izzadtság és "kosz" rajta marad. Két-három naponta meg kell mosni rendesen a haját kímélő samponnal és az bőven elég.

2017. júl. 24. 22:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Most én is jól le leszek pontozva azt hiszem.

Külföldön élünk, konkrétan Japánban, és itt született a kislányom. A kórházban a 4. napon fürdették először, és akkor mutatják meg az anyukának hogyan kell, a következő napon pedig ő csinálja felügyelettel.

Már a legelső alkalommal babafürdetőt használtak az egész testére, a haját is beleértve. Csak az arcát mosták sima vízzel. Másnap én fürdettem a nővér felügyeletével, ugyanúgy babafürdetővel a hajáig. Rá is kérdeztem, milyen gyakran kellene, és mondták, hogy naponta.

Otthon nyilván a magyarországi tanácsokat is figyelembe véve kétnaponta fürdettem, illetve csak vízzel. Tél volt, már csak emiatt sem akartam túlzásba esni. Aztán jött a helyi fülledt nyár. A babának olyan izzadsádszaga volt, hogy tarthatatlan lett a helyzet. Azóta napi hajmosás, babasamponnal. Amióta elkezdtem, a koszmó eltűnt. A gyerek bőrének, hajának semmi baja.

Most másfél éves, megint nyár van, minden estére úgy megizzad, hogy szaga van, ezért samponnal hajat mosunk minden nap. Az itt élőknek ez teljesen természetes, a felnőttek többsége is naponta hajat mos. Senkinek semmi baja.

2017. júl. 25. 05:52
 10/10 anonim ***** válasza:
A mai modern samponok mindennapos hasznalatra keszulnek. Regebbrol maradt fenn a szokas, hogy nem szabad mindennap megmosni, mert akkor meg nagyon lugosak voltak a samponok. Manapsag egyaltalan nem okoz problemat.
2017. júl. 25. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!