Mindennapos csak vízzel történő hajmosás?
Egyrészt nem ér semmit a sampon nélküli hajmosás, mert az izzadtság és a kosz ugyanúgy rajta marad, másrészt abszolút nem ajánlott mindennap vizezni a fejbőrt mert nem tesz jót a hajhagymáknak, fejbőrnek.
Minél intenzívebben tisztítod a haját annál több faggyút termel a fejbőr.
Ilyen melegben két-háromnaponta elég a samponos hajmosás főleg ha gyerekről beszélünk.
Na, most nem lettem okosabb :)
Aki ellene van, tőlük kérdezem, hogy vajon jobb, ha izzadt a gyerek feje, mintha naponta lemosnám? Merthogy az izzadság sós is.
Én az arcát is sima vízzel mosom, soha nem szappannal.
15.49-es, ezt a mondatot tényleg nem tudom értelmezni.
Elnézést, autokorrekt a telefonomon :) Azt akartam kifejezni, hogy a hasznos válaszokat 0%-ra értékelték.
Egyébként a sima víz nem mossa le az izzadtságot. Kicsit nyilván felfrissül tőle a gyerek, de az izzadtság és "kosz" rajta marad. Két-három naponta meg kell mosni rendesen a haját kímélő samponnal és az bőven elég.
Most én is jól le leszek pontozva azt hiszem.
Külföldön élünk, konkrétan Japánban, és itt született a kislányom. A kórházban a 4. napon fürdették először, és akkor mutatják meg az anyukának hogyan kell, a következő napon pedig ő csinálja felügyelettel.
Már a legelső alkalommal babafürdetőt használtak az egész testére, a haját is beleértve. Csak az arcát mosták sima vízzel. Másnap én fürdettem a nővér felügyeletével, ugyanúgy babafürdetővel a hajáig. Rá is kérdeztem, milyen gyakran kellene, és mondták, hogy naponta.
Otthon nyilván a magyarországi tanácsokat is figyelembe véve kétnaponta fürdettem, illetve csak vízzel. Tél volt, már csak emiatt sem akartam túlzásba esni. Aztán jött a helyi fülledt nyár. A babának olyan izzadsádszaga volt, hogy tarthatatlan lett a helyzet. Azóta napi hajmosás, babasamponnal. Amióta elkezdtem, a koszmó eltűnt. A gyerek bőrének, hajának semmi baja.
Most másfél éves, megint nyár van, minden estére úgy megizzad, hogy szaga van, ezért samponnal hajat mosunk minden nap. Az itt élőknek ez teljesen természetes, a felnőttek többsége is naponta hajat mos. Senkinek semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!