A mindennapos hajmosás ártalmas? (többi lent)
Én annyi tippet tudok mondani, hogy mikor hajat mosol, a sampont csak a tövekre tedd, tehát fordítsd lefelé a fejed, és masszírozd bele a fejbőrödbe. A hajvégekre öblítéskor kerül elég, meg nem is ott zsírosodik ugye a hajunk. Néhány mosás után észreveszed a változást, nekem pl ezután lecsökkent a hajhullámos (ezzel volt problémám). Hajszárítót mindenképp hagyd el, ha teheted, és úgy fürödj hogy aludni száraz hajjal tudj menni. Gyengén kösd fel, vagy ilyesmi, párnahuzatot cseréld gyakran (ez arcon esetleg segíthet még a pattanások ellen is, ha van ilyen gondod).
Vannak samponok, amiket lehet mindennap használni, keress valamit ami beválik (tehát nem lesz továbbra is zsíros a hajad) :) Én is mindennap mosom, mert rendszeresen tornázom/edzek és akkor már samponozok.
Igen nagyon káros, lehet hogy nagyon zsírosodik, de akkor sem kéne mindennap mosnod. Nekem estére bezsírosodik a hajam, ha reggel kimosom, még sem mosom naponta.
Ez hajhulláshoz is vezethet. Próbáld ki a száraz sampont, bár csodákat ne várj tőle, én azt javaslom emellett fogd össze a hajad, ha tényleg nagyon durva.
Én heti 2x mosok hajat, és 2x van csak kiengedve a hajam, de van hogy már délután össze kell fognom mert annyira nem bírja, még sem mosom naponta.
Nem szabad ezt csinálni. :(
A fodrászok, bőrgyógyászok úgy tartják, hogy lehet minden nap mosni, ha olyan a sampon. Ezt ilyen szakértős videóban láttam, neten rákereshetsz.
Szerintem viszont minél gyakrabban mosni, annál gyorsabban zsírosodik. pl a heti kétszeri hajmosást segítheti egy undi dolog: iskolás koromban, egyik nyári szünetben elsütöttem, hogy 2 hétig nem mostam hajat (össze volt kötve). A következő hajmosás után lassabban zsírosodott. Viszont ha megint gyakran mosod, akkor pikk pakk visszaáll a gyors zsírosodásra.
Hasonlóval próbálkozhatsz hétvégeken. Akkor úgy sem lát senki.
Próbálkozhatsz ezekkel:
- a száraz végekre tegyél olajat
- jó időben a hajszárítót is elhagyhatod, bár szerintem nem jelent sokat
- ha használsz balzsamot, hajhabot, akkor ezeket nem szabad a tövére tenni
Egy időben én is majdnem minden nap, de legkésőbb minden másnap mostam a hajamat, ugyanez lett az eredménye.
Egy három hetes otthoni ágyban fekvős betegség ideje alatt nem tudtam megmosni a hajamat majdnem 2 hétig, hogy miért, azt ne részletezzük, ezután váltottam gyógynövényes samponra, heti 2x bőven elég azóta hajat mosnom. Sőt, még akkor sem annyira látványos.
Nem szabad erősen masszírozni a fejbőrt hajmosáskor sem, mert az fokozza a faggyútermelést.
A napi hajmosás nem okoz gondot, ha megfelelő minőségű és hígított sampont használsz.
Próbáld ki a teafa illóolajat. Hajmosás előtt citromlé és teafa illóolaj keverékét tedd fel a fejbőrödre, fél órára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!