Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tette túl magát gyermek...

Hogyan tette túl magát gyermeked a hajmosás fóbián?

Figyelt kérdés
Lányom már 7 éves és még mindig utál hajat mosni. Ez nála már régóta jelen van, de újabban mintha még jobban eldurvult volna a hajmosástól való félelme. Pedig voltak időszakok mikor javulás volt megfigyelhető e téren.
2018. ápr. 4. 11:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ő már nagylány, el tudja mondani, hogy mitől fél, mit nem szeret benne.

Kérd meg, hogy mossa meg egy babája haját úgy, ahogy ő szeretné, ha a haját mossák. Lehet, hogy az arcába csorgó víz nem tetszik neki, vagy fél, hogy csípi a szemét a sampon.

Az enyém csak 2.5 éves volt, mikor jött egy ilyen időszaka. Az segített, hogy beültem vele a kádba fürdeni, és megmosta az én hajamat. Aztán én az övét.

2018. ápr. 4. 12:34
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Hajmosókarikával. A szélcső után a legnagyobb találmány, amit a gyerekkel használtam.

Furcsa, hogy bár otthon visít még most 7évesen is, ha víz megy az arcába, a Dunának bármikor bátran nekimegy és legkevésbé sem zavarja, ha elmerül.

2018. ápr. 4. 12:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is világ életemben utáltam mikor anya mosta nekem, pedig vigyázott,hogy ne kerüljön a szemembe víz. Mióta magamnak mosom semmi bajom nincs vele.
2018. ápr. 4. 12:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Próbáltuk mi is többféleképpen. Fej előre hajt, fej hátrahajt törölközövel, zuhannyal, kancsóval.. Állva beáll a zuhany alá. Nyáron így mostuk. Most télen pedug gelfújtam egy úszógumit. Abba belefekszik a kádba és kancsóból öntöm a hajára a vizet. Ez nagyon bevállt, még szereti is.
2018. ápr. 4. 12:53
 5/8 anonim ***** válasza:
50%

Úgy, hogy megmondtam, hogy innentől kezdve magának mossa. :D

Amúgy hétéves, meg tudja mosni egyedül is, én pl. sokszor meghúztam véletlen a haját, vagy túl erősen dörzsöltem a fejét...

2018. ápr. 4. 13:01
 6/8 anonim ***** válasza:
A 3,5 évesem úgy "emberelte meg magát", hogy látja, hogy a 11 hónapos húga le se tojja, hogy ömlik a víz az arcába, így cikinek érzi nyüszíteni. Szíve szerint menekülne, pedig èn is mindent bevetettem már. Legközelebb kipróbálom azt, hogy magának csinálja, mert jó lenne, ha nem lenne ekkora mumus.
2018. ápr. 4. 14:43
 7/8 anonim ***** válasza:
2.5 eves. Szinten ugy mult el a hajmosas utalat uvolessel spekelve, hogy beultem melle a kadba es egymasnak megmostuk a hajat! Hagytam hogy locsolja a fejemre a vizet es mondtam h latod en se sirok mert ez nem rossz stb stb. Aztan csereltunk en mostam az ovet. Mondtam dugja be a fulet, hajtsa hatra a fejet es akkor nem megy a szemebe. Ezt parszor eljatszottuk. Mar maganak locsolja nevetve a fejere a vizet.;)
2018. ápr. 4. 15:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kiderült, azt utálja, hogy az arcán folyik a víz. Adtam neki egy kis törölközőt, amit rászorított az arcára és ettől kezdve nem volt probléma. Az se zavarta, ha a textil teljesen elázott, őt kifejezetten az arcbőrén lefolyó víz zavarta, még akkor is, ha az nem folyt a szemébe.
2018. ápr. 4. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!