Ha pontosan összeadod, ma mennyi innivalot ivott meg 3-4 éves gyermeked?
Nem leves, nem tej/kakao, kizárolag viz, tea, vagy üditő erdekelne deciben.
Elvileg 3 evesnek màr literszámban kéne innia, gyermekem nincs kiszáradva, de összeadva, eddig 4,8 deci van benne es most alszik, ha ébred is, ma max még 2-3 deci fog lemenni, az összesen 6-8 deci csak es mindezt ugy, hogy külösebben itatom mert enyhe hasmenéses, azaz pl reggeli tej helyett is almalevet csinalok...
A lányom, noha már 5 éves, soha nem iszik literszámra folyadékot.
Megjegyzem sajnos, sokszor szorulásos, szerintem ez is közrejátszik a dologban.
Tejet, kakaót soha nem iszik, vizet, teát és házi szörpöket szokott inni, a napi maximum 9-10 deci, de az is inkább nyáron, ma pl. 6decinél jár (mániákusan számolom a saját vízfogyasztásom is évek óta :D ).
Ma kb 3 deci vizet, és kb 2 deci szőlőlevet.
Ugyan nem kérdezted, de naponta egy liter tejet iszik.
Hiába van benne ennyi folyadék, bogyókat szokott kakilni.
3-as, a tejtermékek sok esetben szorulást okoznak.
Pláne napi 1 liter borzalmasan egészségtelen még felnőttnek is, nemhogy egy pár évesnek!!
Próbáld ki, hogy pár hétig nem iszik tejet, hátha rendeződik a széklete.
Dehogy kell több litert innia! És beleszámít az ételek folyadéktartalma is.
Ahogy te kérted: 4 dl. (Laktózmentes) tejitallal +4 dl. +az ételek.
Egyébként 1-10 kg-ig 100 ml/kg, 11-20 kg-ig +50 ml/kg, 20 kg feletti kilókra +20ml/kg az ajánlás,
azaz pl.: egy 15 kg-s átlag 3 évesnek 1250 ml.
20 kg-snak 1500 ml.
Nekem 1 liter korul siman megiszik tukmalas nelkul is napkozben. Plusz az etelek, leves, ilyesmi.
Mar pici csecsemokoraban is tobbszor kinalgattam vizzel, azota is ezt issza.
Nyaron 1,5 liter is fogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!