Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy reagáljátok le, ha...

Ti hogy reagáljátok le, ha ilyen kínosat szól be a gyerek?

Figyelt kérdés

Ismerősöm mesélte ma a sztorit: buszra rendszeresen felszáll egy büdös nő. Gyerek pedig jó hangosan megjegyezte, hogy anya, megint itt van a büdös néni. Mindenki odanézett, az említett személy is.

Ti az ilyen és ehhez hasonló szituációkat hogy kezelitek? Nekem még nem beszél a gyerekem, de gondolom, fel kell készülni hasonlókra, és itt pl fogalmam sincs, mit kezdtem volna azon kívül, hogy az ülés alá süllyedek vörös fejjel :D

2020. febr. 20. 20:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Az én gyerekem is csinált hasonlót. Az egyik bevásárlóközpont parkolójában volt egy idősebb ember,aki számomra fèlelmetesnek tűnt és mondtam a fiamnak,hogy itt van az egy szemű bácsi. Ahogy megálltam,a gyerekem kipattant a kocsiból és odafutott az emberhez és hangosan kiabálta,hogy: anya hiszen ennek a bácsinak van szeme és kettő! Miért mondtad,hogy nincs? Nagyon ciki volt. :) Utólag nevetek rajta,de akkor a föld alá süllyedtem volna.
2020. febr. 20. 20:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez van!

Múltkor az oviban mi szülők öltöztettük a gyerekeket. Nekünk háttal gugolt egy apuka, kisfiam jó hangosan: Nézd Anya, ki van a bácsi popsija(tényleg lyukig kivolt ahogy gugolt), próbáltam terelni,de hangosabban mondta, hogy de anya nézd, nézd ott a popsija,pucér.

Hát minden nap van valami, otthon jót nevetünk...! :)

2020. febr. 20. 21:00
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Általában úgy csinálok, mintha nem az én gyerekem lenne.
2020. febr. 20. 21:06
 4/13 anonim ***** válasza:
97%

Múltkor a lányom egy srácra aki szűk

farmer gatyában volt mondta hogy "anya, miért van azon a bácsin női nadrág?" Persze ő is hallotta.

Én kb majd elröhögtem magam és mondtam neki hogy az nem női, csak hasonló😂

2020. febr. 20. 22:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Lányommal ültünk a háziorvos várótermében talán 6-an voltunk. Bejött egy nő az ajtón, a lányom meg a nagy csendben megszólal:Anya ez a néni miért húzott ilyen csúnya ruhát?! Fekete blúz volt színes mintákkal. Szerencsére a néni aranyos volt és megkérdezte miért nem tetszik a ruhája, a lányom meg mondta, hogy hát ő nem szereti a fekete színt és azért tartja csúnyának.
2020. febr. 20. 22:58
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

A büdös nős kérdésnél szerintem lehet vele beszélgetni a busz közepén akár. Kicsim, ilyet nem illik hangosan mondani. Miért? Mert megbántod vele a nénit. Emlékszel, mikor a múltkor oviban szaladgálásnál büdi lett a lábad, mikor a benti cipőt átvetted? Mi lenne, ha mindenki Büdilábúnak csúfolna az oviban? Sírnál, igaz? Vagy... tudod, mikor apa hazajön munkából, ő is büdös, azért megy el fürdeni rögtön. De előtte ő is buszozik, hogy hazaérjen. Lehet, hogy aput valaki büdösbácsinak hívja a buszon. Nem szép dolog, igaz? Vagy... emlékszel, mikor a nagyinál voltunk a kórházban, és fura szaga volt. Ha valaki idős, vagy beteg, akkor van, hogy büdi, hiába fürdik úgy, mint mi. De nem tehet róla, ezért nem szabad csúnyán beszélni róla. A mamának se mondtuk, hogy büdi, hogy ne bántsuk meg. Stb. Tökmindegy a példa, valami olyan, ami a gyerek saját környezetéből származik, hogy megértse, rosszul esik másoknak, ha ilyet mond hangosan.

Ettől még halál ciki nyilván a busz közepén, de ha ott jött elő a téma, ott beszéljük meg. Így tanul a gyerek. Abból nem fogja érteni, hogy mi a gond, hogy pironkodva próbálok láthatatlanná válni.

Ha a kipécézett személy vevő rá, és nem ennyire sértő a dolog, akkor meg jó kis téma kerekedhet belőle, lásd fentebb a fekete ruhás példát írta valaki. Ott a gyerek meg tudta indokolni a véleményét, meg lehet vele beszélni, hogy mindekinek más tetszik.

Én is beszélgettem már cserfes kislánnyal a buszon, aki fel volt háborodva, hogy "öregen" nagy pocakkal hogy hívhatom anyának a mellettem ülő nőt, ha egyszer én vagyok az anya, hàt ott a gyerek bennem. Anyuka ott is égett, mikor anyámra nézve közölte a kislány, hogy akkor ő olyan öreg, hogy mindjàrt meghal :D, de lehetett velük beszélgetni.

2020. febr. 20. 23:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon aranyos sztorik, az én kislányom még nem beszél, de bele tudtam magunkat képzelni az összes történetbe. ☺
2020. febr. 21. 00:23
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem az én sztorim, valahol olvastam. A kedvenc gyerekszajam,ezért megosztom veletek, illetve okulasul azoknak,akik szegyenukben nem kívánják a helyszínen megoldani, inkább később rendezik. Valószínűleg a kislány is ehhez volt szokva.: A buszon meglátott egy nagyorru nénit, majd hangosan,ahogy a gyerekek szoktak,így fordult az édesanyjához: Anya, a néni orrát majd otthon megbeszéljük?😂
2020. febr. 21. 00:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Idegen helyen még nem igazán voltak kínos beszólások a fiamtól, max viccesek. A múltkor viszont itthon reggel mikor felkelt az apja ő kirakózott az asztalánál odalépett hozzá hogy megpuszilja váltson vele pár szót erre a gyerek: -apa szagod van! - Büdös vagyok? - igen büdös vagy!

Akkor én nagyon röhögtem a konyhában, az apja meg konstatálta, hogy akkor megy és lecseréli a pizsit meg megmosakszik.

A gyerekek őszinték, mégha bántóan azok is. Elhiszem, hogy idegenekkel szemben ez megalázó tud lenni.

2020. febr. 21. 06:32
 10/13 anonim ***** válasza:
85%
Nagyobbik lányom folyton hangosan kérdezte a szomszéd bácsi előtt miért nincs foga? Csak nem vámpír és így rejtegeti a fogait? Miért nem vesz a boltban mint a papa új fogakat? 🤦‍♀️ (apukám már protézises) rém ciki volt mert szegény szomszéd bácsi is hallotta de mindig úgy tett mintha nem hallotta volna. Minden alkalommal elmagyaráztam a lányomnak ilyet hangosan nem illik mondani, és a bácsi biztos nem mosott rendesen fogat azért nincs már egy sem. 🤭 Csak, hogy valami tanuló lecke is kisüljön a ciki történetből
2020. febr. 21. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!