Elhalmozzam-e a gyerekeimet karácsonyra ajándékokkal?
Még az sem rossz ötlet ha egy ruhadarab és egy két játék, egy nagyobb értékű és egy kisebb. Így minden megvan.
Az is jó ötlet hogy sok olcsó kicsi játék, az soknak tűnik.
Azért én ismerek olyan 3 éves kislányt aki büszkén újságolja hogy anya vett neki egy új farmert és egy blúzt, vagy egy szép harisnyát, vagy cipőt, vagy bármi ruhadarabot. Olyan boldogan tudja mondani, hogy hihetetlen. Mondjuk ő imád öltözközdni, az anyja nem győzi visszapakolni a szekrényt.
Én egyébként mindig kaptam bugyit, zoknit vagy ilyen apróbb dolgot is az ajándékom mellé és olyan jó volt mikor kellett hirtelen és volt új. Persze ez már 6-7 évesen volt.
Te ismered a gyerekeid, ha szeretik a ruhát akkor vegyél nekik egy két új darabot amit szeretnek vagy szeretnének és mellé játékot. Akkor több kisebbet és egy nagyot.
Köszönöm,hogy ennyien válaszoltatok.Vettünk eddig is több játékot,és ruhát is,meg mese DVD-ket,de ugye a nagyobb már látja a különbséget az olcsó és a drága játék között.Meg persze itt vannak a divat játékok,a Pókemberes hálóvető,a Lego rendőrkapitányság,a Pókemberes leptop,az elektromos kisautó.El sem tudom képzelni,hogy a szülők miből finanszírozzák ezeket így egyszerre.Ha a többiek olyat kapnak akkor látja a különb
séget az Ő olcsó játékai között.Jogos tehát a kérdése,hogy Ő nem olyan jó mint a többi gyerek,vagy mi nagyon szegények vagyunk?
Nekem is 6 és 2 évesek a gyerekeim. Én és a férjem is mindig ruhát, meg hasznos dolgokat kaptunk karácsonyra, mert nem volt pénz másra. De sose felejtem el azt a karácsonyt, amikor kb. 8 éves lehettem, és nadrágot kaptam. Nagyon-nagyon sírtam, hogy nem kaptam meg azt a játékot amit szerettem volna. Persze szegény anyukám is elkeseredett ettől...
Úgyhogy én úgy vagyok vele, hogy a karácsony nem arról szól, hogy elrontjuk-e a gyereket vagy nem. Szerintem az a jó, ha ilyenkor megkapják azokat a dolgokat, amikre nagyon vágynak, ha teljesülnek a kívánságaik. Év közben úgysincs rá mód. Én nem szeretném úgy látni a gyerekeimet, mint ahogy magamra emlékszem azon a karácsonyon. Úgyhogy ilyenkor csinálunk egy kívánságlistát, majd rangsorolunk, hogy mi az, amit nagyon-nagyon szeretne, és az anyagi lehetőségeinkhez mérten meg is vesszük nekik.És ettől még megbecsülik év közben azt is, ha csak egy Kinder tojást kapnak.
Az én kislányom 11 hetes, de apával már az ajándékozást terveztük. Ezt az idei karácsonyi ajándékozást egyenlőre a magunk szórakoztatására fogjuk megvalósítani annak ellenére, hogy az ajándékokat már a kislányunknak vesszük. Ebből az következik, hogy nálunk láthatóan fontos maga az ajándékozási rituálé. Amíg a szüleimnél laktam (és persze most is) a karácsony az ünnepélyes családi vacsoráról, az ajándékozás menetéről szólt. Számomra ezek az emlékek a karácsonyból. Az ajándékokra már nem is emlékszem mikor mit kaptam. A körítés a fontos. Egyetlen karácsonyra emlékszem még, azon egyetlen alkalomra mikor az ajándék tette emlékezetessé a karácsonyt. Nyár óta vágytam egy babára, nem voltam tisztában az árával de nem lehetett olcsó.(átlagos anyagi körülmények között éltünk)A szokásos ajándékozási menet történt, és valami szép, de jelentéktelen ajándékot adott anyukám (már nem is emlékszem mi volt) aztán hagyta hogy megtaláljam a fa alatt a hőn áhított babát szépen becsomagolva (még a csomagoló papír mintájára is emlékszem).
Szóval, a lényeg szerintem az hogy azt kapja a gyerek amire a legjobban vágyik. És kell a körítés az ajándékozásban, én leginkább csak ezekre emlékszem.
Az biztos, hogy igyekszem a karácsonyt olyanná varázsolni amilyen még otthon volt, hogy a gyerekemnek is ne az ajándék hanem az ajándékozás, és egymásra való odafigyelés jusson eszébe a karácsonyról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!