Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak engem zavar, ha a gyereke...

Csak engem zavar, ha a gyerekemet elhalmozzák ajándékokkal?

Figyelt kérdés

Konkrétan a férjem szüleiről van szó. Ha valami alkalom van, pl. karácsony, szülinap, akkor 6-8 játékot vesznek egyszerre a most 2 éves gyereknek. Kisebb-nagyobb dolgok, ő meg azt se tudja, mihez kapjon. Szerintem egyiknek sem tud így igazán örülni (nem beszélve arról, hogy azért mi is szeretnénk megajándékozni és a családból más is.) Amikor a férjem egyszer szóvá tette, hogy nem kéne ennyi mindennel elkényeztetni, akkor anyósom kikelve magából hisztizett, hogy ő márpedig az unokájának annyi mindent vesz, amennyit akar, mi nem szabhatjuk meg neki.

Mi lehet az ilyen emberrel kezdeni???

Próbálkozzunk újra, ha ezen megsértődik, hát tegye, az ő baja...? Vagy nézzük el neki, és a játékok felét egy hét múlva zsákoljam be, és le a pincébe? Helyünk sincs, a gyerekszoba mint a zsibvásár... (Ja, és sokszor alkalom sem kell hozzá, hogy hozzanak neki valamit.)

Van más is hasonló cipőben? Mi lehet a megoldás?

2010. aug. 21. 15:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
47%

Most őszintén, nem csak irigy vagy, hogy anyósod bőkezűbb, mint Te vagy?

Én ilyenről még nem hallottam, hogy egy anyának az legyen a baja, hogy a gyereke ajándékot kap...

2010. aug. 21. 15:57
 2/16 anonim ***** válasza:
80%

Próbáljátok meg elmagyarázni anyóséknak,h ha egyszerre ennyi mindent kap az unokájuk,akkor örülni sem tud neki igazán,mert teljesen belezavarodik,h idekap-odakap.Egy gyerek sem lesz attól boldog,h csurig a szobája játékkal-inkább töltsenek vele több időt,és játsszanak vele,az sokkal mélyebb nyomot hagy egy gyerekben,mint egy tárgy.

A már meglévő játékok egy részét tényleg érdemes eltenni,és néhány hetente cserélgetni őket.

2010. aug. 21. 15:58
 3/16 anonim ***** válasza:
64%

Én azt mondom, hogy szerencsétek van. Nálunk SENKI, de senki nem vesz semmit az unokának. Mégcsak nem is érdeklődnek iránta. 19 hónapos.

Mi minden játékot megéhezünk, hogy meg tudjuk venni

Szerintem örülj, hogy kap.

Adjátok neki naponta oda, ne egyszerre.

2010. aug. 21. 16:04
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt, de mi meg tudtuk beszélni és leredukáltuk a játékok számát 1db / alkalomra. Mondd, hogy az árát gyűjtsék és elmentek belőle jövőre nyaralni. Vagy vigyék helyette állatkertbe, játszóházba stb.
2010. aug. 21. 16:06
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

Az elsőnek: nem gondolom, hogy irigy lennék, csak egyszerűen túlzásnak tartom, amit csinálnak. Ha lenne rá anyagi keretünk, akkor sem árasztanánk el játékokkal, mert semmi értelme. Azért hogy két nap után a sarokba dobja?

2010. aug. 21. 16:12
 6/16 A kérdező kommentje:

ma 16:06-nak

Valami hasonló nekem is eszembe jutott. Nyissanak bankszámlát a gyereknek és gyűjtsenek pl. a továbbtanulásához. Ők rendelkeznének felette, engem az sem érdekelne mennyit tesznek rá.

A férjem sajnos leszavazott. (Egyébként meg őt is zavarja az ajándéközön.)

2010. aug. 21. 16:16
 7/16 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk a szülinapok kari utánra esnek, így mondtam, hogy nem kell ajándék, tényleg csak vmi jelképes. Inkább egy életbiztosítást kötöttünk és azt fizetik. (bár már csak fizették, mert megváltozott az életkörülményük:(

...és nem vagy irígy!! Sőt!:-))

16.06os voltam

2010. aug. 21. 18:04
 8/16 anonim ***** válasza:

:)

Engem nem zavarna. De az enyéim nem kapnak, sőt le se gondolják őket a ún. nagyszülők, rokonok.

De értem a problémádat, és meg is értem.

Szerintem is örülj inkább, hadd örüljön nagyszülő és gyerek is.

Ha kiélvezkedte magát csomagold össze, tedd el későbbre, akkor megint újdonság lesz. Ha valami végképp nem kell, szívesen fogadják az óvodákban, de még a védőnő is eljuttatja oda, ahol igazán rászorulnak. Szerintem ne sértsd meg azzal a nagyszülőket, hogy nem kérsz többet. Azzal se, hogy inkább pénzt adjanak, most a játék a legjobb ötlet.

2010. aug. 21. 19:15
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem meg az bánt,hogy semmit nem vesznek az unokájuknak. A férjem szüleitől még semmit nem kapott a másfél év alatt, az én szüleimtől meg csak apróságokat azt is alkalomra. Én örülnék a helyedben, ha neked terhes, akkor mondd nekik,hogy inkább nyissanak egy bankszámlát és tegyék oda a pénzt, amit játékra költenének.Vagy tedd el őket és hetente egy-kettőt adj neki oda.Vagy pl. jótékonykodj, add oda a kórház gyerekosztályának vagy a bölcsinek, vagy valamilyen alapítványnak.
2010. aug. 21. 21:14
 10/16 anonim ***** válasza:

én értem a problémádat. Én sem akarnék egy olyan gyereket akit agyonhalmoznak ajándékokkal. Van ilyen a környezetemben. Kap egy halom ajándékot és mikor bontja már húzza a száját, hogy "jaaaaaa, ilyenből már van hárooooom...."

Olyan gyereket szeretnék akinek minden rokon 1 db ajándékot vesz és az igazán becsülve van. Nem pedig 7-et amit azt sem tudja melyik sarokba dobjon, mert ott van még másik 4.

Feleslegesnek is tartom amúgy. Lehetne egy megállapodás, hogy családtagonként 1 db ajándék/ünnep. Van ilyen ismerősöm ahol ez működik szépen!

2010. aug. 21. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!