Csak engem zavar, ha a gyerekemet elhalmozzák ajándékokkal?
Konkrétan a férjem szüleiről van szó. Ha valami alkalom van, pl. karácsony, szülinap, akkor 6-8 játékot vesznek egyszerre a most 2 éves gyereknek. Kisebb-nagyobb dolgok, ő meg azt se tudja, mihez kapjon. Szerintem egyiknek sem tud így igazán örülni (nem beszélve arról, hogy azért mi is szeretnénk megajándékozni és a családból más is.) Amikor a férjem egyszer szóvá tette, hogy nem kéne ennyi mindennel elkényeztetni, akkor anyósom kikelve magából hisztizett, hogy ő márpedig az unokájának annyi mindent vesz, amennyit akar, mi nem szabhatjuk meg neki.
Mi lehet az ilyen emberrel kezdeni???
Próbálkozzunk újra, ha ezen megsértődik, hát tegye, az ő baja...? Vagy nézzük el neki, és a játékok felét egy hét múlva zsákoljam be, és le a pincébe? Helyünk sincs, a gyerekszoba mint a zsibvásár... (Ja, és sokszor alkalom sem kell hozzá, hogy hozzanak neki valamit.)
Van más is hasonló cipőben? Mi lehet a megoldás?
Köszönöm a további válaszokat is. Sajnálom azokat, akiknél a gyerek nem kap ajándékot a nagyszülőktől... Az én szüleim sem nagy ajándékozósok, a nagyobb ünnepekre nekünk adják oda a pénzt, hogy mi vegyünk rajta azt, amit jónak látunk.
Nem mondom, hogy nem örülök annak, hogy anyósomék ajándékoznak, csak a mennyiséggel van bajom. Egyébként azt sem lehet mondani, hogy máskülönben nem foglalkoznak az unokájukkal, mert elég sokat találkoznak és jól ki is jönnek. Csak anyósom "fafej" és nem érti meg, hogy az elhalmozással inkább árt, mint használ a gyereknek.
Még soká lesz karácsony, próbáljuk adagolni, hogy vegyenek vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!