Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak engem zavar, ha a gyereke...

Csak engem zavar, ha a gyerekemet elhalmozzák ajándékokkal?

Figyelt kérdés

Konkrétan a férjem szüleiről van szó. Ha valami alkalom van, pl. karácsony, szülinap, akkor 6-8 játékot vesznek egyszerre a most 2 éves gyereknek. Kisebb-nagyobb dolgok, ő meg azt se tudja, mihez kapjon. Szerintem egyiknek sem tud így igazán örülni (nem beszélve arról, hogy azért mi is szeretnénk megajándékozni és a családból más is.) Amikor a férjem egyszer szóvá tette, hogy nem kéne ennyi mindennel elkényeztetni, akkor anyósom kikelve magából hisztizett, hogy ő márpedig az unokájának annyi mindent vesz, amennyit akar, mi nem szabhatjuk meg neki.

Mi lehet az ilyen emberrel kezdeni???

Próbálkozzunk újra, ha ezen megsértődik, hát tegye, az ő baja...? Vagy nézzük el neki, és a játékok felét egy hét múlva zsákoljam be, és le a pincébe? Helyünk sincs, a gyerekszoba mint a zsibvásár... (Ja, és sokszor alkalom sem kell hozzá, hogy hozzanak neki valamit.)

Van más is hasonló cipőben? Mi lehet a megoldás?

2010. aug. 21. 15:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
igazad van.próbáld meg magyarázni nekik,hogy inkább kevesebbet,de hasznosabb ajándékokat vegyenek,nekem anyám volt ilyen,de mondtam neki,hogy nem játszik a gyerek vele,felesleges pénzkidobás,vegyünk mást.a gyereknek sem teszek jót vele,most még talán haggyám,de később talán számolni fogja az ajándékok darabját,és ha nincs meg mind a 10,abból baj lesz.nem vicc,nálunk van ilyen a családban.elkeserítő látni.
2010. aug. 22. 07:49
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is értelek.Nem vagyok pont ugyanebbe a helyzetbe,de értem a problémádat.Nálunk az én szüleim vesznek játékot a lányomnak,de azért nem egy alkalomra ötöt,hanem amikor meglátnak vmi jó dolgot,azt megveszik neki.Ha vmi ünnep van,összeadjuk a pénzt és közösen veszünk "értelmes" játékot.A másik véglet a másik Mama és Papa,akik semmit,de semmit nem vesznek neki,még húsvétra egy kxxva csokitojást se kapott...
2010. aug. 22. 13:59
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is. Sajnálom azokat, akiknél a gyerek nem kap ajándékot a nagyszülőktől... Az én szüleim sem nagy ajándékozósok, a nagyobb ünnepekre nekünk adják oda a pénzt, hogy mi vegyünk rajta azt, amit jónak látunk.

Nem mondom, hogy nem örülök annak, hogy anyósomék ajándékoznak, csak a mennyiséggel van bajom. Egyébként azt sem lehet mondani, hogy máskülönben nem foglalkoznak az unokájukkal, mert elég sokat találkoznak és jól ki is jönnek. Csak anyósom "fafej" és nem érti meg, hogy az elhalmozással inkább árt, mint használ a gyereknek.

Még soká lesz karácsony, próbáljuk adagolni, hogy vegyenek vissza.

2010. aug. 22. 16:33
 14/16 anonim ***** válasza:
Bár az én anyósom lenne ilyen még semmit nem vett a kicsinek önként még egy ceruzát se. Pedig már elmúlt 2 éves.
2010. aug. 22. 20:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát az anyósékkal nehéz szót érteni, ha valamit a fejükbe vesznek az biztos. Lehet nekik finoman szólni, de nem biztos, hogy megértik. Szerintem ők így fejezik ki a szeretetüket. Hagy vegyenek játékot, így azt a részt ők megoldják, ti meg vegyetek nekik ruhát, meg minden mást ami még kell. Amelyik játék meg nem kell add el, és veszel belőle szerinted hasznosabb dolgot neki, vagy el is ajándékozhatod, annyi gyerek van játék nélkül, akinek a szüleinek nem jut rá.
2010. aug. 23. 23:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Örülj neki hogy kap.Az én lányomra nem kíváncsi a saját nagymamája!Ő se karácsonyra se szülinapra semmire se kap semmit se!Már két éve nem látta!
2010. aug. 25. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!