Melyik a jobb megoldás, ha nem akar enni 20 hós kisfiam?
Ha van konkrétan valami, amit nem szeret, akkor eleve kapjon helyette mást.
Ha nem eszik, akkor vedd el előle, és legközelebb a következő étkezésnél tegyél elé ételt. Ne fűzz hozzá megjegyzést.
Minél inkább tukmálod, annál inkább nem fog enni, így születnek a "rosszevők"
Eleget mozog, és eleget van levegőn, amikor lehet?
A lányom is 20 hós, neki is vannak olyan napjai, hogy alig eszik. Én nem szoktam ráeröltetni, és szerintem te se tedd, mert annál rosszabb lesz később. Tényleg így születnek a rossz evők, válogatósak. Ha nem kell neki amit elé raktál (nem hiszem hogy csak egyféle van, úgy értem nálunk szokott leves és második is lenni) szóval ha egyiket se kéri, mehet játszani, aludni, ami jön. És a legközelebbi étkezésre adj csak elé kaját, ne félóránként, mert ha félóránként eszik egy-egy falatot, soha nem fog rendesen enni. Nem fog lefogyni, ha egy kaja kimarad, vagy kis adagra sikeredik. Lehet kell ennek a módszernek pár nap is, de bejön. És én adok neki vitamint (most Marslakócskák szirupot kap), úgy néz ki az is használ (mert ha elfelejtem neki adni pár napig, rosszabbúl eszik).
És tényleg minél többet a levegőn! Bár ez ebben a melegben....
19,5 hónapos a lányom, és nincs nálunk napi 5 étkezés. Szerintem azért nem eszik a fiad, mert sok neki ez.
Nálunk reggel tápszer van, aztán ebédre főtt étel, majd este tápszer. Közben néha uzsira bekap pár falat valamit.
Magyarul totál keveset eszik a lányom. Az ebéd főtt étel is néha csak pár falat.
Én nem erőltetem, ő ilyen és kész. Nem fog éhenhalni.
Próbáld meg, hogy kihagyod a tízórait, hátha úgy ebédel. Vagy hagyd ki az uzsit, hogy jobban vacsizzon.
Valamit változtass, mert ez így nem lesz jó. Valószínű most már azért sem eszik, mert erőlteted. Hagyd békén.
Ja és még valami, ne tegyél elé sokat, mert az elijesztheti a rossz evő gyereket.
Én alig rakok kb 10 falatot a tányérra, kikészítek kisvillát, legalább 2 kiskanalat (különböző színűt), hogy ő döntse el, mivel akar enni.
Tűzz ki egy időpontot, hogy max mennyit ültök az asztalnál (nálunk 20 perc). Tudom, ha 20 percnél tovább ülünk, így se úgy se fog enni.
Nem ebédel, nem érdekel, nem kap mást, az van, amit főzök.
Kicsit lazulj el, nyugi nem fog éhenhalni, nem fog lefogyni. Most ilyenje van a fiadnak, és kész.
Az én 19 hós lányom se nagyon eszik mostanában...
Mi kertes házban lakunk és most az megy, hogy veszi a kiskosarát és megyünk a kertbe "szüretelni" és nagyon jóízűen tudja enni a zsákmányt.Persze véges a terméseink száma, így sokszor a zöldségesnél megvett gyümölcsöt csempészem ki és teszek úgy, mintha most szedtük volna.
Olvastam olyat is, hogy valahogy viccessé kell tenni az ételt és akkor mókának veszi és jobb kedvvel eszik.
Pl. az almának csinálj késsel szemet, szájat vagy a borsószemekből rakjál ki napocskát vagy a vajas szendvicsére lekvárral szemet, szájat csinálj.
Nálunk a cica a menő (rajzlapra, aszfaltra, gyurmából, mézes- és pogácsasütéskor, szóval mindig...). Ha görögdinnyét eszik, akkor a dinnye héjára faragok késsel cica mintát és amíg annak örvendezik, addig közben vígan eszeget.
Ja és a másik, hogy az ásványvizes üvegén lévő babát vagy a Lego Duplós cicát is szokta etetni és ha nem kéri az a baba vagy a cica - eddig nem kérte :) - akkor mondom neki, hogy kapja be ő.
Apa meg azzal kábítja, hogy a repülőgép pilóták is ilyet esznek és ha az akar lenni, akkor egye meg...
Szóval elég sok körítéssel, de beletukmáljuk a kaját :)
Kitartás!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!