Ugye nrm lehet komoly baja a gyermekemnek?
Oviba jár? Ott szépen eszik? Ha csak otthon válogat, akkor dőlj hátra és ne aggódj.
A fiam sem eszik meg szinte semmit. Ha igen, két falatot. 3 éves. Viszont a bölcsiben eszik, így nem zavar ha otthon nem hajlandó.
Tipp: én úgy tudom rávenni a fiamat az evésre (pl Bölcsi szünetekben), hogy semmi csábító édesség vagy keksz nincs elől. Ha kér akkor sem kap. “Nincs itthon”. És a nap végére igenis megeszi a lekváros kenyeret.
Nem lesz semmi baja, ne aggódj!
Én se akartam semmit megenni gyerekkoromban, most 120 kg vagyok :D
Válogatós...persze.
3 "válogatós" gyerek van a környezetemben, egyiknek az életében sincs rendszer. Issza a cukor lötyit egész nap, persze, hogy nem éhezik meg. Anyukák fejre állnak, követi a lakásban, egy-egy falatot adott a szájába, ha elfogadta és szó szerint ment utána a pici gyereknek, ahelyett, hoyg kötelező lett volna leülni az asztalhoz és együtt enne a család 5 étkezést naponta, kiseebbeket, nagyobbakat.
Mindhárom általam látott családban ez a gond, rendszertelen, rossz kajálás, egy mártír anyukával, aki áldozatokat hoz a gyerekért, ahelyett, hogy nevelne és határokat szabna.
Köszönjük Emese. Mindig olyan kva okos az, akinek nincsenek ilyen problémái, és meg van róla győződve, hogy a saját nagyszerűségének köszönhető, hogy BEZZEG az ő gyereke eszik.
Képzeld el, zsenikém, nekem kettő van. Egyik se vedel semmi cukrosat, nem kapnak nasit, legfeljebb ha már ebédeltek értékelhető mennyiséget. Asztalnál történnek az étkezések. Mindennek ellenére a lányom soha semmit nem akart megenni, inkább képes volt éhen maradni, csak ne kelljen ott ülnie és enni, annyira sajnálta rá az időt. Tökmindegy volt neki, hogy leültünk együtt, a mi kajánk se érdekelte, semmi. 2 éves kora után kezdett valamennyire enni, érdemben azóta, mióta ovis. A most 1 éves fiam pedig kezdettől egy zabagép, imád szinte minden kaját, kér a mienkből is, a nővére után egy élmény etetni.
Tudod, mit csináltam másképp? SEMMIT. Csak ő jó evő, a másik meg nem, ennyi. Pont az kell amúgy a nem evő gyerekek szüleinek, hogy az ilyen okosok még nekialálljanak ecsetelni, hogy ez az ő hibájuk. Kepzeld, aki kergeti a gyerekét a kajával a lakásban, az sem így kezdte, hanem általában már ennyire kétségbeesett, mert máshogy nem eszik egy falatot sem. Az én lányom képes volt szó szerint egész nap nem enni, legfeljebb 3 falatot, de azt is csak már estefele egésznapos koplalás után.
Fogalmad sincs a problémáról, de azért muszaj beleokoskodni, hogy érezd, hogy te bezzeg nagyszerű szülő vagy.
Kérdező, ne aggódj, éhenhalni nem fog. Ha aktív, akkor nagy baj nincs.
A 7-es egy zseni 😂
A lányom fényevő, a fiamat nem győzöm etetni. 9 hónaposan többet eszik egy-egy étkezésre, mint a 4 éves nővére. És nem, nem kergettem a nagyot sem egy falatért, édességből se eszik soha egy "egész adagot" (pl: fél keksz, negyed rudi), nincs cukros lónyál se itthon. Ezt rakd össze! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!