Ez most komoly?
A 2 éves fiamnak engedem, hogy néha mesét nézzen rajta, mert a tv-t nem szereti, azt még nem tudja elkapcsolni, ha nem tetszik. Mivel iszonyatosan rossz evő, és már mindent megpróbáltunk, 1x-1x elérakom az asztalnál a telót, hogy legalább 3 kanál kaját a szájába rakjak, mert magától nem enné, etetni nem engedi magát, ez az egyetlen esélyem, hogy ne haljon éhen.
De amit ez a kicsi csinál az függőség. A szülőknek kellene ezt észrevenni és tenni ellene, mert ahogy idősödik, ez egyre rosszabb lesz.
Közös programokat kellene szervezni neki, akár családdal, akár a kis barátaival, táborba küldeni (nem War Craft tábor és nem számítástechnikai kütyüs tábor) stb, ami kizökkenti. A szülőknek kellene ezt szabályozni.
Te szólhatsz nekik, hogy te ezt-meg-ezt vetted észre, de már most megmondom, hogy megsértődnek, mert belepofázásnak fogják tőled venni. Úgyhogy nehéz helyzet.
A szülők hibája. Attól még, hogy ma már olyan modern világban élünk, hogy wc-re sem tudnak elmenni néhányan a simogatós telefon nélkül, nem jelenti azt, hogy egy kisgyereknek is meg kell engedni a telefont vagy a tabletet. Én képeskönyvet adok majd a kezébe meg játékot. Mesét nézhet persze, de a tévében, nem telefonon. Teljesen elzárkóznak így a társas élettől. Más gyerekek közelébe vinném, hogy játsszon vagy én foglalkoznék vele. Nem oldanám meg azzal, hogy "nesze, itt van a telefon, elleszel vele, amíg anyunak dolga van". Nem így működik a gyereknevelés. Ilyen szülőknek nem való gyerek. Vagy foglalkozzon vele, vagy ha dolga van, kösse le valami értelmesebbel, ne telefonnal.
Amúgy még csak 19 vagyok, szóval messze van a babatervezés, mégis így gondolom. Vagy tetszik, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!