Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislanyom lassan 9eves,...

Kislanyom lassan 9eves, utobbi idoben elkezdett nagyon hizni, hol tudom kivizsgaltatni? Milyen orvos foglalkozik ezzel?

Figyelt kérdés
Vagy siman meg fog jonni a menzesze es a hormonok szorakoznak vele? Idoben szeretnem elkapni ezt a dolgot, most meg nem veszes.
2019. dec. 20. 20:25
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Luxemburg. Minden nap 18:30ig napkoziben van, este 19oras edzest meg korainak tartok neki sajnos, a fitnesztermekben vannak gyereksportok keddenkent es csutortokonkent du 2kor, 3kor,4kor, ebben az orszagban a gyerekek csak 12:30ig vannak suliban kedd-csut, ezert igy alakultak ki az edzesek. Megprobalok keresni valakit aki vinne-hozna, de akkor azt a valakit kapasbol 4.5orara kellene fizetnem hetente 2x, mivel a napkozi nem adja ki es nem veszi vissza a gyerekeket, vagy ott vannak aznap, vagy egyaltalan nincsenek ott. Ez pedig anyagilag nagyon huzos lenne nekem (nem kifogast keresek, szimplan leirom a szitut), vagy megprobalom megbeszelni a munkahelyemmel h kedd es csut du nem meloznek, de ezt szerintem nem engednek.

Meg arra gondoltam h 18:30tol setalnek vele egy fel orat naponta, most egy hetre odaadom neki a lepesszamlalomat h egyaltalan lassuk h mennyit mozog. Egyebkent nem vetitem ki a frusztraciomat ra, csak nem szeretnem h ezzel akkor szivjon, amikor mar mas piszkalja es tobb energiajaba kerul a folosleget leadni. Nincsenek irrealis elvarasaim, plane nem szeretnek topmodelt faragni belole.

2019. dec. 20. 21:24
 12/25 anonim ***** válasza:
88%
Keress hétvégi sportot.
2019. dec. 20. 21:29
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem csak sétálni lehet a lányoddal. Hétköznap elmehettek arra a fél órára futni, kereshettek otthon tornavideókat, tornázhattok arra közösen, beiratkozhattok zumbazni együtt, hétvégén ha több időtök van elmehettek úszni, túrázni esetleg. Szerintem ha vele együtt csinálsz ilyeneket nagyobb lesz a motivációja is, plusz tök jó anya-lánya program. Én örültem volna, ha anyukámmal ilyeneket csináltunk volna anno, de a lányommal ezt fogom tenni, már most ismerős neki az edzőtermi közeg, bár ő meg kicsi az edzéshez.
2019. dec. 21. 00:28
 14/25 A kérdező kommentje:
Hetvegen turazunk, ha tehetjuk, itthoni tornaimba nem kapcsolodik be, egesz nyaron naponta tornaztam, jo ha 1x vegigtolta velem,ferjem elvitte parszor futni, ahhoz neha volt kedve. Fbra osszel kiirtam h van-e a varosban olyan zumba/step aerobic v bmilyen zenes mozgas ahol anya-lanya bemehet, felnott kurzus ahova egy 8eves beviheto, nem kaptam ra valaszt erdemben, 2 anyuka irta h dejo otlet, ot is erdekli. Az egyetlen dolog amivel eddig ra tudtam venni a mozgasra, egy hazibuliban volt ez a tancos jatek ahol le kell utanozni a mozgast, es pontozza h mennyire jol sikerult. Az illeto csaladnal ezt egy hodaly meretu szobaban egy ajto keretu flat tv-n csinaltak a gyerekek, nekunk ilyen nincs. Kapalodzok tovabb megoldasert, nagyon koszonom az eddigi otleteket!!
2019. dec. 21. 05:02
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sajna én sem tudok semmi okosat írni mert én is Magyarországon lakom itt elméletileg 5 tesi óra van egy héten az iskolákban,sőt iskola időben úszás is van ,lányomnak tanórák után még egy óra tánc is van .hétvégén szintén mozog viszem korizni,játszozni stb

Neked azt javaslom menjetek biciklizni, rollerezni.

2019. dec. 21. 06:49
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
13-as vagyok. Akkor szerintem első körben célszerűbb lenne leülni a kislánnyal beszélni, de nem tudom mennyire érett. Nem a pici hízás miatt elsősorban, hanem úgy alapvetően a mozgás miatt. Nagyon sok pozitív hatása lenne a fizikai formáláson túl is a rendszeres testmozgásnak. Meg kellene tőle kérdezni, hogy nincs-e olyasmi amit szívesen csinálna, mondjuk még heti kétszer. Nem hallott-e a sulis barátnőitől ilyesmit amit kipróbálna esetleg? Vagy akkor te is kínálj fel neki több alternatívát, és válasszon, ha nincs ötlete.
2019. dec. 21. 07:07
 17/25 A kérdező kommentje:

Igen Magyarorszagon en is ugy nottem fel h uszoosztaly, a rendszeres tesiorakon tul napkozi utan epuleten belul lementem az uszodaba es edzes, mire anya odaert, mar meg volt a mozgas aznap 2x.

Itt nincs tesitanar sem, a nemettanar tartja a tesiorat, ha epp nem beteg, ha igen, az is elmarad. Nagyon nincs kulturaja sajnos es az ezt kiszolgalo intezmenyek is hianyoznak.Az iskola tornatermeben van ingyenes babamama torna heti 1x reggel 9kor, heti 1x fitnesz felnotteknek este 20tol es talan heti 1x este kempoedzes. Balett van kornyezo falvakban hetvegen.

De pl az iskola is ugy gyujt penzt maganak h sussek tortat, vigye be es adja el az osztalyokban 1euro/db-ert, uakkor vigyen be penzt is es vehet a masokebol annyi szeletet amennyi eurot bevitt. Rendes iskolai napon. Nyilvan a csomagolt szendvics, magvak, gyumolcs aznap megy a kukaba, ha van torta. Na elkanyarodtam, de ertitek...szerintem is az a megoldas kulcsa ha talalnank vmi sportot, amit szivesen csinal es ami bele is fer az eletebe.

2019. dec. 21. 08:32
 18/25 anonim ***** válasza:
84%
Testsúlyát nem mered leírni?
2019. dec. 21. 11:31
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Többen kérdezték már: hány kiló? Ami még mellé fontos: milyen magas?

Érdemi választ igazából csak ezek ismeretében lehetne adni. Egyáltalán nem biztos, hogy akkora gond lenne. Kicsit túlzottnak érzem a részedről a megfelelési kényszert, később gondot okozhat a gyereknél, főleg, ha most indokolatlan az aggodalom.

2019. dec. 21. 11:46
 20/25 anonim ***** válasza:
17%
Most ne haragudjon senki, aki arra hivatkozik, hogy nem tudja a gyerek súlyát és lehet nincs is rajta felesleg, és akkor nem akkora gond ez. Anyuka válaszaiból igenis kiderül, hogy van gond rendesen, meg akkor is, ha ez nem az ő hibájuk, hanem a rendszeré. Alapvetően az a gond, hogy egy kilenc éves gyerek életében azért ennél több sport kéne, mert fejlődő szervezet. Eleve gyerekkorban kellene megszeretnie a rendszeres testmozgást, amikor még több ideje van rá, mert felnőttként is csak így lesz igénye arra, hogy beépítésen ha más nem fél óra testmozgást a mindennapjaiba. És ez független a súlyától. Anyukától szerintem ez jogos “elvárás”, a gyerekének akar jót, függetlenül a súlyától. Nem hinnem, hogy ez túlzás, hogy találni akar valamit, amit a gyerek is szeret és örömmel csinál. Az lenne a túlzás meg azzal tenne tönkre a gyereket, ha kiírná hogy pl a gyereknek heti hat úszóedzese van, rámennek a jegyei, amúgy utalja ezt a sportot, de ő mégis verne az asztalt, hogy márpedig a gyereknek élsportolónak kell lennie ha beledöglik is.
2019. dec. 21. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!