Kislanyom lassan 9eves, utobbi idoben elkezdett nagyon hizni, hol tudom kivizsgaltatni? Milyen orvos foglalkozik ezzel?
Luxemburg. Minden nap 18:30ig napkoziben van, este 19oras edzest meg korainak tartok neki sajnos, a fitnesztermekben vannak gyereksportok keddenkent es csutortokonkent du 2kor, 3kor,4kor, ebben az orszagban a gyerekek csak 12:30ig vannak suliban kedd-csut, ezert igy alakultak ki az edzesek. Megprobalok keresni valakit aki vinne-hozna, de akkor azt a valakit kapasbol 4.5orara kellene fizetnem hetente 2x, mivel a napkozi nem adja ki es nem veszi vissza a gyerekeket, vagy ott vannak aznap, vagy egyaltalan nincsenek ott. Ez pedig anyagilag nagyon huzos lenne nekem (nem kifogast keresek, szimplan leirom a szitut), vagy megprobalom megbeszelni a munkahelyemmel h kedd es csut du nem meloznek, de ezt szerintem nem engednek.
Meg arra gondoltam h 18:30tol setalnek vele egy fel orat naponta, most egy hetre odaadom neki a lepesszamlalomat h egyaltalan lassuk h mennyit mozog. Egyebkent nem vetitem ki a frusztraciomat ra, csak nem szeretnem h ezzel akkor szivjon, amikor mar mas piszkalja es tobb energiajaba kerul a folosleget leadni. Nincsenek irrealis elvarasaim, plane nem szeretnek topmodelt faragni belole.
Akkor sajna én sem tudok semmi okosat írni mert én is Magyarországon lakom itt elméletileg 5 tesi óra van egy héten az iskolákban,sőt iskola időben úszás is van ,lányomnak tanórák után még egy óra tánc is van .hétvégén szintén mozog viszem korizni,játszozni stb
Neked azt javaslom menjetek biciklizni, rollerezni.
Igen Magyarorszagon en is ugy nottem fel h uszoosztaly, a rendszeres tesiorakon tul napkozi utan epuleten belul lementem az uszodaba es edzes, mire anya odaert, mar meg volt a mozgas aznap 2x.
Itt nincs tesitanar sem, a nemettanar tartja a tesiorat, ha epp nem beteg, ha igen, az is elmarad. Nagyon nincs kulturaja sajnos es az ezt kiszolgalo intezmenyek is hianyoznak.Az iskola tornatermeben van ingyenes babamama torna heti 1x reggel 9kor, heti 1x fitnesz felnotteknek este 20tol es talan heti 1x este kempoedzes. Balett van kornyezo falvakban hetvegen.
De pl az iskola is ugy gyujt penzt maganak h sussek tortat, vigye be es adja el az osztalyokban 1euro/db-ert, uakkor vigyen be penzt is es vehet a masokebol annyi szeletet amennyi eurot bevitt. Rendes iskolai napon. Nyilvan a csomagolt szendvics, magvak, gyumolcs aznap megy a kukaba, ha van torta. Na elkanyarodtam, de ertitek...szerintem is az a megoldas kulcsa ha talalnank vmi sportot, amit szivesen csinal es ami bele is fer az eletebe.
Többen kérdezték már: hány kiló? Ami még mellé fontos: milyen magas?
Érdemi választ igazából csak ezek ismeretében lehetne adni. Egyáltalán nem biztos, hogy akkora gond lenne. Kicsit túlzottnak érzem a részedről a megfelelési kényszert, később gondot okozhat a gyereknél, főleg, ha most indokolatlan az aggodalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!