Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Előfordult gyermekednél, hogy...

Előfordult gyermekednél, hogy szemfog jövetelekor belázasodott?

Figyelt kérdés

Tegnap reggeltől lányomnak végig 38 volt a hője. Elvittem dokihoz, a torka rendben, tüdeje tiszta, azt mondta, jönnek a fogacskák. Adott cataflam cseppeket, elkezdtem adagolni. Viszont ma reggelre mr 38,5 a hője és persze pocsék éjszakánk volt. Ja, és tegnap délután joghurtot kért, amit rögtön vissza is hányt, a vacsorára kapott margarinos kenyér és tápszer benne maradt, de hajnalban ivott vizet a cataflammal és azt ,megint azonnal kihányta. Gondoltam, visszavinném dokihoz, bár az én lányom eleve bukós volt rettenetesen és előfordult rágófognál, hogy egyszer-kétszer bukott vissza tápszert.

De idegesít, hogy egyre magasabb a hője...

2010. júl. 20. 07:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen előfordult. Sőt, az összes fogicájánál belázasodik általában, és "náthás" is lesz egy pár napig.
2010. júl. 20. 07:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Mennyi idős?

Amúgy a kislányom is szinte az összes fogánál belázasodott.De a szemfogakat extrán megszenvedtük és sokáig is tartott,kb 1hónap:(

2010. júl. 20. 08:20
 3/6 A kérdező kommentje:

Szia!

20 hónapos múlt. Átlagban 2 hónapig szenved egy-egy foggal, de még sosem lázasodott be. Most fújtam a szájába First-öt, hátha attól jobb lesz. Csak sajnos nemhogy enni, de inni sem kar, már ott tartok lassan, hogy nurofenes fecskendővel fogom adagolni a folyadékot:-(((

2010. júl. 20. 08:37
 4/6 anonim ***** válasza:
nekünk az első fog jött 40 fokos lázzal és hetekig nem evett csak ivott minimálisat
2010. júl. 20. 08:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk minden fognál volt minimum hőemelkedés, de előfordult szintén 38,5-38,9 fokos láz is. Mondjuk a lányom nem aprózza el, általában egyszerre "növeszt" egy garnitúra fogat, az első metszők egy héten belül jöttek, az első rágófogakat is másfél hét alatt szülte meg, s most a szemfogai is 4 nap alatt jöttek ki. Az meg természetes, hogy ilyenkor keveset eszik és a néha hányás is természetes: a sok lenyelt nyál bánthatja a gyomrot. Én ilyenkor nem kísérletezek, van, hogy csak tápszert hajlandó enni-inni reggeltől estig 17 hónaposan. Hagyom, mert tudom, hogyha túl van a krízisen, akkor megint minden rendben lesz. A folyadék viszont fontos, próbáld meg pohárból/cumisüvegből/kanállal, hátha csak az a baj, hogy valamelyik módszernél jobban fáj neki, azért nem akarja.

Ha nagyon lázas és nem iszik, akkor pedig egyértelműen irány az orvos.

2010. júl. 21. 23:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, azt elfelejtettem, hogy nekünk a Viburcol homeopátiás kúp rengeteget segített. Meg Chamomilla 15ch-t is szoktam neki adni, ha nagyon kínlódik, 2*5 golyócskát, de azt adni kell 1-2 napig, mire hat. A Dentinox gél is jó, de azt csak 3* szabad használni a lidokaintartalom miatt. Én adtam még neki fagyasztott gyümölcsgerezdeket, nagyon szerette, mert hűsít, rághatja és még jóízű is.
2010. júl. 22. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!