Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 6 éves gyerek filmet néz,...

Egy 6 éves gyerek filmet néz, ez mennyire gyakori?

Figyelt kérdés
Nem tartom őt csodagyereknek vagy ilyesmi, de engem meglepett. Az unokahúgomról van szó, januárban lesz 6 éves és már egy ideje jobban érdeklik a filmek, mint a mesék. Szokott mesét nézni is, de jobban szereti, ha olvasunk neki. Tegnap nálunk volt és háttérzajként a tvben a jóbarátok ment és folymatosan nézte, sőt nevetett is rajta. Igaz, ott alapból van nevetés a vicces jeleneteknél szóval lehet csak azért, de nekem úgy tünt érti is. Imádja a Harry Pottert illtve minden filmet, aminek gyerekek a főszereplői. Nem fura ez egy kicsit ilyen korban?
2019. okt. 23. 13:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer gyerekként anyámék nem voltak otthon csak én meg a nővérem. Volt egy szexfilm a tv-ben amiben a pasi repült ide oda a nőkhöz. Emlékszem azt vártam, hogy mikor fog megint repülni mert tök érdekes volt. A szexel nem is foglalkoztam. A tesóm mondta, hogy mi az és ilyet nem nézhetek. Pedig nem is az érdekelt csak hogy a faszi repül. Na ennyit arról, hogy a gyerek mit vesz észre egy filmben.
2019. okt. 23. 22:29
 22/31 Coffelia ***** válasza:
100%
Én 1990-ben voltam hatéves, a videókorszak már évek óta tombolt. Már egy csomó filmet ismertem addigra, és természetesen szerettem a meséket, de már egy rakás Louis de Funes és Bud Spencer-Terence Hill filmben képben voltam. Aztán jött Pierre Richard... Magas szőke, Esernyőtrükk, Félénk vagyok, de hódítani akarok, a Dallas, a Szomszédok... teljesen természetes volt, hogy ezeket én is láttam. Nem lettem tévézombi, bölcsész szakon végeztem, és a mai napig szeretem a filmeket is.
2019. okt. 23. 22:47
 23/31 anonim ***** válasza:
36%

"Louis de Funes és Bud Spencer-Terence Hill filmben képben voltam. Aztán jött Pierre Richard... Magas szőke, Esernyőtrükk, Félénk vagyok, de hódítani akarok, a Dallas, a Szomszédok..."

Ezek együtt nem adnak ki egy Harry Potter részt látványban, izgalomban, hatásban.

2019. okt. 23. 22:49
 24/31 Coffelia ***** válasza:
100%
Azért a Csillagok háborúja, a Támadas a Krull bolygó ellen, meg a Vörös Szonja is megvolt. Hát ez van, ilyenek voltak ezek a nyolcvanas évek :DDD Nem volt NCIS, csak Tetthely meg Dempsey és Makepeace. De tény, hogy akkoriban összecsináltuk magunkat a Szellemirtók 2 nyálkájától is XDDD Én azután hetekig Zrínyiként törtem ki a wc-ről, miután lehúztam, nehogy elkapjon.
2019. okt. 23. 22:54
 25/31 anonim ***** válasza:
9%
Azok utan, hogy multkor behozott egy thriller 4dx es filmre egy nő egy kb 7 eves gyereket , aki sirt hogy menjenek ki , meg mar mindent kitalalt hogy pisilnie kell, csak hogy ne kelljen nezni, ezek utan mar semmin nem lepodok meg.......... egy hatart illene huzni a gyereknek. Nem a tvtol kell eltiltani, de vannak neki valo mesek, a Harry Potter pont nem az. Felnott fejjel is eleg felelmetes, szerintem 16os karikat boven megerne... gondoljunk csak a dementorokra..... szerintem ez nem gyereknek való! Rèmalmai lehetnek töle. Èn 14evesen megneztem a Kör c filmet , azota is bennem van, hogy mennyire fèltem töle honapokig. Mert epp a szuleim nem figyeltek es ugy gondoltam eleg nagy vagyok hozza.... hat nem voltam...
2019. okt. 23. 23:43
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém 5évesen végignézte a Hobbitot.

Az öt legendától hetekig rémálmai voltak, de a Hobbitnál abszolút értette, hogy az mese. Mai napig kedvence.

Az, hogy a gyerek mit nézhet a tévében nem egyenlő azzal, hogy mennyire (nem) foglalkoznak vele.

Rengeteget mesélek, olvasok neki, nem gépezhet, nem netezhet, nincsenek kütyük, de filmek terén (majdnem) teljesen szabadjára van engedve. Persze horrort meg erotikát/szexet nem nézhet, de utóbbi kb nem is érdekelné még.

2019. okt. 24. 09:44
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

# 25-ösnek

Épp ezért írtam, hogy minden eset egyedi. Te 14 évesen féltél a Körtől, én viszont unalmasnak tartottam (bár én ilyen 15-16 évesen láttam). Nekem a Harry Potter gyerekként se volt félelmetes. Kifejezetten szerettem.

Mindenki mást tart ilyesztőnek.

S nem csak egy filmtől lehet félni. Pl: egyik barátnőm mesélte hogy az Elsüllyedt világok című RAJZFILMBEN attól a nagy sárga szörnytől mennyire félt kisgyerekként. Nekem az volt a kedvencem... Viszont emlékszek, hogy ovis koromban a Kukucsa kalandjai pár részétől féltem. Peddig annak a célközönsége kifejezetten a kisgyerekek. De az első rémálmom is egy rajzfilmhez köthető (Az elveszett világ).

Te azt hitted, elég nagy vagy XY filmhez, de nem voltál az. Én viszont az is voltam. A kérdés már itt inkább az, hogy a kérdésben szereplő gyerek inkább olyan-e mint te, vagy olyan mint én. Ezt viszont mi nem tudjuk eldönteni. S talán még a szülő se tudja.

2019. okt. 24. 15:01
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én a Varjúdombi meséktől rettegtem gyerekként. Star warsot láttuk 4-5 évesen, mert akkor volt "új" (igaz, csak németül), és imádtuk, de a Varjúdombi mesék maga volt a megtestesült rettegés.
2019. okt. 25. 10:18
 29/31 A kérdező kommentje:
Mindig van vele valaki amikor tvt néz (már csak azért is, mert náluk csak a nappaliban van tv) csak látnának,ha mondjuk eltakarná a szemét vagy félne. Amúgy sem egy félős lány, a sötétben sem félt soha pedig pici kora óta külön szobában alszik. Megértem, ha valaki ilyen filmeket később enged csak meg a gyerekének, de a kérdésem nem az volt, hogy a szuperszülők szerint mikortól szabad ilyen jellegű filmet nézni.
2019. okt. 25. 16:29
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

# 17 és # 27 - es vagyok

,,csak látnának,ha mondjuk eltakarná a szemét vagy félne.'' - Ebben az az érdekes, hogy én elég sok filmet néztem félig csukott szemmel néztem... Tudtam hogy ilyesztő lesz, féltem is, de mégis néztem, mert szerettem. :D Kb 10.-ben tudták meg a szüleim hogy régen féltem a sötétben, annyira mutattam ki... (Bár mondjuk sötétben félés és sötétben félés között is vannak különbségek)

A lényeg: ha akar valamit nézni, ami érdekli, s ő úgy érzi, hogy nézhetné (meg persze azért nem az a nagyon durva film), akkor szerintem nézheti nyugodtan.

(Ha meg mégis fél, rémálmai vannak s hasonlók, akkor érdemes lenne pár ,,hogyan készült'' videót megnézetni vele. Meg nekem ilyenkor még az is segített, ha többször láttam azt amitől féltem)

2019. okt. 25. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!