Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 6 éves gyerek filmet néz,...

Egy 6 éves gyerek filmet néz, ez mennyire gyakori?

Figyelt kérdés
Nem tartom őt csodagyereknek vagy ilyesmi, de engem meglepett. Az unokahúgomról van szó, januárban lesz 6 éves és már egy ideje jobban érdeklik a filmek, mint a mesék. Szokott mesét nézni is, de jobban szereti, ha olvasunk neki. Tegnap nálunk volt és háttérzajként a tvben a jóbarátok ment és folymatosan nézte, sőt nevetett is rajta. Igaz, ott alapból van nevetés a vicces jeleneteknél szóval lehet csak azért, de nekem úgy tünt érti is. Imádja a Harry Pottert illtve minden filmet, aminek gyerekek a főszereplői. Nem fura ez egy kicsit ilyen korban?
2019. okt. 23. 13:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
30%

Elsős v másodikos voltam, amikor a suli vitt minket a Bölcsek kövére 😁. Mi nem féltünk tőle.

A jóbarátokat is néztem, amikor ment a tv2őn emlékszem, este 7kor. Viccesnek találtam gyerekként, ilyen szexes utalások fel sem tűntek nekem.

Jah, meg délelőtt ment az inuyasha, abba mik voltak, te jó ég. Akasztás meg ilyenek. Azt vasarnapi mesének leadták. Na nem kell félteni ezek miatt a gyerekeket. Fel sem tűnik, hogy gáz dolgok vannak benne.

2019. okt. 23. 17:14
 12/31 anonim ***** válasza:
32%
Mikor láttál te gyereket utoljára? Mert az én 5 évesem még a Télapótól is fél, ha látja az utcán decemberben. A tiéd hány éves, kedves utolsó? Vagy csak a régi emlékek szerencsés megszépüléséről beszélgetünk?
2019. okt. 23. 17:15
 13/31 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó amúgy te is tipikus vagy. És ha a te gyereked fel akkor mindegyik? Elárulom nem. Mindenki ismerje a sajt gyereket, akkor nem lehet gond abból, hogy mit néz vagy mit nem.
2019. okt. 23. 17:56
 14/31 anonim ***** válasza:
37%
Igen, tipikus anya, akit érdekel a gyerek lelkivilága.
2019. okt. 23. 17:57
 15/31 anonim ***** válasza:
87%
14, teljesen másnak látja egy gyerek a hp-t, mint egy felnőtt.
2019. okt. 23. 18:11
 16/31 anonim ***** válasza:
92%
Az én 5 évesem meg nem fél a télapótól, és akkor mi van, kedves nem tudom hanyadik?
2019. okt. 23. 18:11
 17/31 anonim ***** válasza:
75%

,,Egy 6 éves gyerek filmet néz, ez mennyire gyakori?'' - Nem gyakori, de nem feltétlenül rossz. Minden eset egyedi.

Én most 18 éves vagyok, s lány. Mindig is a fantasy/sci-fi/verekedős rajzfilmeket/ filmeket szerettem. Magas volt az ingerküszöböm. (Amúgy a gyerekek/emberek ingerküszöbe egyre csak nő. 8.-ban a 4.-esekkel olyan dolgokról beszélgettem, amiket én 6.-osan kezdtem nézni...) Pl a Horseland – A lovasklub már dögunalmas volt nekem 6-8 évesen. Meg mivel a Minimax elég sokat adta (meg a társait is), és más rajzfilmes csatornánk nem volt, így az élőszereplős filmeknél kezdtem magamnak néznivalót keresni.

Először csak Bud Spencer, Terence Hill, Jackie Chan filmeket néztem. (Ezeket hébe-hóba már 4 évesen is) Majd szépen lassan jöttek a többiek is. Közel se voltam 12, mikor a 12 karikás filmeket néztem, s a 16 karikásokat is jóval az előtt elkezdtem nézni, hogy betöltöttem volna a 16-ot. (Amúgy ez az egész úgyis csak egy ajánlás)

Egyszerűen nem féltem az ilyesztő részektől, de ha féltem is, még akkor is néztem, mert érdekelt a film (pl A függetlenség napja) :D

De ehhez hozzátartozik az is, hogy én sose hittem, hogy a filmekben látott dolgok valósak. Tudtam, hogy az egész megjátszott.

Nálam ez nem csak filmek terén volt így. 8.-ban minden lány a Szent Johanna gimit olvasta, csak én nem. Én a Predator: Jég és vért. (Ilyen 13 éves korom körül az egyik nagyobb unokatestvérem meg is lepődött, hogy én az Alien filmeket egyáltalán nem tartom rémisztőnek)

S hova vezetett ez? Oda, hogy horrorfilmtől egyáltalán nem félek. Meg nem félek a vértől, nem félek ellátni egy sebet. Vagy nem félek egy laposkővel megütni egy egeret... Meg nem esek kétségbe, ha meglátok egy kóbor kutyát... De pl egy mérges kígyót messziről kerülnék.

Kis koromban én is féltem a sötéttől (meg a gilisztáktól s a gomboktól... :D ), de a sötéttől való félés még a rajzfilmes korszakomban elkezdődött. De most komolyan... melyik gyerek nem fél a sötéttől? :D ,,Az emberiség legősibb és legerősebb érzése a félelem, a legősibb és legerősebb félelem pedig az ismeretlentől való rettegés." :)

2019. okt. 23. 18:46
 18/31 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Amikor a HP első része ment a moziban én is elsős voltam (még 7 éves sem) és a sulival néztük meg, ennek ellenére nem lettem lelkibeteg. A jóbarátokban valóban említik a szexet, de nem csinálják benne, az unokahugomnak meg csak ugyanolyan szó, mint pl.az adó, fogalma sincs mit jelent, plusz véleményem szerint a szex normális dolog, nem kellene tabunak lennie semmilyen korban. Megértem, hogy van aki burokban neveli a gyerekét és nyilván tvét még sosem látott a gyerek, de én kiskoromban simán nézhettem Jackie Chan filmeket mégsem lettem verekedős vagy agresszív. Egyébként manapság már a mesékben is vannak érdekes dolgok szóval ennyi erővel azt sem szabadna nézni gyerekeknek.
2019. okt. 23. 20:52
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azt hiszed, hogy okosabb vagy különlegesebb a gyerek, amiért nem mesét néz? Ilyet se hallottam még.

Még ha egy komolyabb színházi előadást írtál volna. A gyerekek úgy is képesek ám nézni, ha nem is értik, de egyáltalán nem különleges, ha egy 6 éves filmet is néz.

Egy ismerős gyereke 5 évesen dr. Csontot is nézett, na azt már érdekesnek találtam, illetve Harry Pottert én se nézetnék ekkora gyerekkel. Az enyém néz 12 plusszosat is, ha úgy ítélem meg, hogy nincs benne félelmetes dolog és közben és utána megbeszéljük, innen is látom, hogy nem mindent ért, amit lát, illetve néz.

2019. okt. 23. 21:39
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 8 éves lányként az Alien 2. része volt a nagy kedvencem. Egyáltalán nem féltem, szerintem mindenki el tudja dönteni a gyerekéről, hogy szabad-e néznie vagy sem. Nővéremnek, aki mellesleg 4,5 évvel idősebb nálam, tehát akkor már 12 volt nem szabadott megnézni, direkt akkor néztük, mikor mamámnál volt. Ő olyan volt, hogy nekem kellett este kísérgetnem a WC-re, ha kint besötétedett, én viszont nem voltam félős. Mai napig egyedül a szellemes dolgoktól parázok, nem tudom, miért van ez, de így van.
2019. okt. 23. 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!