Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van másnak is akinek még nem...

Van másnak is akinek még nem beszélt ennyi idősen?

Figyelt kérdés
Nagyon eleven,kedves jószívű a kisfiúnk.Szófogadatlan sokszor pedig a szigor az megvan.Dacol persze ebbe a korban van és most a testvérféltékenység is.Neurológiai és egyébb vizsgálatok megvoltak és rendben vannak.A logopédiai fejlesztést most kezdni.Csak olyan rossz,hogy most lesz 3 éves és nem beszél még...csak baba,mama,papa,nem meg a gágá...Sokszor azthiszem már sosem fogok vele beszélgetni.Sokat foglalkozunk vele játék..programok és anyagilag is stabilan vagyunk.Van más is így akinek később kezdett el beszélni.Nálunk a diagnózis megkésett beszédfejlődés lett.Tudom,hogy a fejlesztés hasznos lesz de olyan rossz,hogy mások azzal terrorizálnak,hogy jaj "az enyém 1.5 évesen beszél".Pelenka elhagyása is nehézkesen megy a neurológus szerint minden gyereknek megvan a saját növekedési ritmusa mikor érik meg 100%ban agyilag a dolgokra.
2019. okt. 11. 12:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%

9 azért vagy lepontozva, mert a kutyát nem érdekli, hogy a te 2-3 éves gyereked már beszél, a legtöbb gyerek ugyanis beszél ennyi idősen. Itt most arról van szó, aki nem beszél!

Sokszor egyáltalán nem a szülőtől függ, nálunk születése óta megy a mondókázás, mese, később böngésző nézegetés, stb., de nem beszél és látom, hogy ezektől nem is fog.

2019. okt. 11. 14:55
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

Az én lányom 3 éves szülinapja előtt 2 hónappal szólalt meg. Előtte 2 héttel csal ciklizált (ajoajo, tyutyu..). 21 hónapos korától kapta a fejlesztést. Gyógypedagógiai és beszédindítő terápiát tsmt tornával.

Értelmileg ép kislány, nagyon okos. De idegrendszeri éretlenség van.

A bölcsi segített igazán. Bekerült, és még is szólalt. Onnantól pedig rohamléptekben haladt. Pár hónap után már mondatokban beszélt!

Hatalmas megkönnyebbülés volt nekünk is, de még inkább neki!!!

2019. okt. 11. 14:56
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

12es vagyok: a pelust ovi előtt 1 hónappal sikerült elhagyni. Nagyon sokat segített a bölcsi ebben!! Én csak ajánlani tudom.

Sokszor egy gondozó ő jobban, máshogy tud hatni egy kisgyerek, mint a szülei.

2019. okt. 11. 14:59
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, miért kell itt is túl licitálni egymást? Ennyire magányos pár anyuka, hogy idegeneknek kell dicsekedni, hány szót mond a gyerek?! Elárulom, nem nagy csoda!
2019. okt. 11. 18:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Családban van olyan gyerek (nem saját), aki három éves kora után kezdett beszélni, csak három és fél éves kor után indult be rohamosan. Ebben nagy szerepe volt a beszédindításnak, mert három éves kora előtt egy-két hónappal kezdték. És eleinte csalódottak voltak, mert három hónapig nem nagyon volt eredmény. Utána viszont látványos! Kezdjétek el mielőbb a logopédiát, és ne az első vagy a második alkalomtól várd, hogy rögtön lesz eredmény! Kitartást! Egyébként ha megkésettként diagnosztizálták, az jó, mert egy kis energiabefektetéssel teljesen kikezelhető iskolás korra.
2019. okt. 11. 19:49
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Óvodapedagógusként dolgozom, több kiscsoportot kezdő gyermek van így ezzel, sőt, tavaly kiscsoport végére sem sokat változott a helyzet, annál aki érintett, pedig fejlesztésre jár.

Én akkor sem aggódnék, be fog indulni!

Nekem egyébként nagyon szimpik az ilyen kisgyerekek,mert még olyan babásak!:) Meg jókat nevetünk közben, miközben próbálom kitalálni, hogy mit szeretne mondani, aztán meg van sikerélmény is.:) Cukik.

2019. okt. 11. 21:35
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
TSMT tornára vidd el, az szokott segíteni.
2019. okt. 12. 11:25
 18/20 A kérdező kommentje:
Na..na!Minden kivizsgálás megvolt magánrendelőbe nem ilyen agyonzsúfolt állami helyen.Magánlogopédushoz járunk.És a beszéd megindulás nem csak a foglalkozáson múlik mivel amióta megszületett mindig foglalkoztunk vele mondókázás stb...Mindenféle könyvet fórumokat orvos és ovódai kollégákkal is beszélgettünk erről.Csupán a kérdésem arra irányult más is járt-e hasonló cipőben.Egyátalán nem vagyok irigy ha valakinek beszél 2 évesen folyamatos egész mondatokban a gyereke.Inkább örülök neki noncs ilyen gondja.De attól nem biztos hogy okosabb ember lesz belőle.Egy két szülő válásza elég bunkó és nagyképű...Remélem a saját gyereketekbe nem nevelitek bele,hogy ha valaki más mert pl.jelen esetbe 1 évvel később tanul meg beszélni az én gyerekem,mint a tiéd akkor te fölényes és nagyképű lehetsz.Ha 4 évesen kezd el majd beszélni akkor is az Én fiam.Szeretem és segítem amíg élek.Sok sikert minden hasonló cipőben járó szülőnel és kisgyereknek.Folytassátok ti is a fejlesztését.Köszönöm annak aki kedved biztató választ írt.
2019. okt. 12. 15:42
 19/20 anonim ***** válasza:
69%
12es vagyok ismét. Vidd gyerekközösségbe! Nekünk megmondta a gyógypedagógus, hogy a közösség segített a legtöbbet a kislányomnak!! Pedig ő tartotta neki a beszédindító foglalkozást.
2019. okt. 12. 18:48
 20/20 anonim ***** válasza:

Az en kisfiam novemberi, szeptembertol ovodaba jar. A beiratkozaskor a logopediai felmeresen kb 5 szot tudtam beirni amiket hasznal. Juliusban egyik naprol a masikra elkezdett mondatokat hasznalni ugy, hogy az elso altalam is hallott mondataban tagy fag szerepelt. Robbanasszeru fejlodes kovetkezett, szinte napok alatt jottek az osszetett mondatok, es gyakorlatilag alig vet nyelvtani hibat. Szeptemberben kerte az ovono hogy toltsem ki ujra a logopediai papirt mert a majusi adatok alapjan fejlesztest kellene kapnia, de o nem latja mar ennek szukseget. Kozben logopedus is latta, tegnap kaptuk a papirt hogy az eletkoranak megfelelo a nyelvi keszsege. Nalunk valazeg kivart, amig ugy erezte hogy nem tudja mondani nem probalkozott. A nonverbalis kommunikacioja viszont ekkoriban hihetetlenul osszetett volt. A bolcsis gondozok szerint is .:)

Ez egyebkent is jellemzo volt a fejlodesere mas tekintetben is. Szobatisztasag is 1 honappal az ovi elott jott de akkor mar egyutt az agytisztasaggal. Jaras is hasonloan ment. Mire egyedul elindult azt gyakorlatilag mar futva tette. Szoval a fiuk ilyen szempontbol erdekesek lehetnek.

2019. okt. 18. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!