Van másnak is akinek még nem beszélt ennyi idősen?

9 azért vagy lepontozva, mert a kutyát nem érdekli, hogy a te 2-3 éves gyereked már beszél, a legtöbb gyerek ugyanis beszél ennyi idősen. Itt most arról van szó, aki nem beszél!
Sokszor egyáltalán nem a szülőtől függ, nálunk születése óta megy a mondókázás, mese, később böngésző nézegetés, stb., de nem beszél és látom, hogy ezektől nem is fog.

Az én lányom 3 éves szülinapja előtt 2 hónappal szólalt meg. Előtte 2 héttel csal ciklizált (ajoajo, tyutyu..). 21 hónapos korától kapta a fejlesztést. Gyógypedagógiai és beszédindítő terápiát tsmt tornával.
Értelmileg ép kislány, nagyon okos. De idegrendszeri éretlenség van.
A bölcsi segített igazán. Bekerült, és még is szólalt. Onnantól pedig rohamléptekben haladt. Pár hónap után már mondatokban beszélt!
Hatalmas megkönnyebbülés volt nekünk is, de még inkább neki!!!

12es vagyok: a pelust ovi előtt 1 hónappal sikerült elhagyni. Nagyon sokat segített a bölcsi ebben!! Én csak ajánlani tudom.
Sokszor egy gondozó ő jobban, máshogy tud hatni egy kisgyerek, mint a szülei.

Óvodapedagógusként dolgozom, több kiscsoportot kezdő gyermek van így ezzel, sőt, tavaly kiscsoport végére sem sokat változott a helyzet, annál aki érintett, pedig fejlesztésre jár.
Én akkor sem aggódnék, be fog indulni!
Nekem egyébként nagyon szimpik az ilyen kisgyerekek,mert még olyan babásak!:) Meg jókat nevetünk közben, miközben próbálom kitalálni, hogy mit szeretne mondani, aztán meg van sikerélmény is.:) Cukik.

Az en kisfiam novemberi, szeptembertol ovodaba jar. A beiratkozaskor a logopediai felmeresen kb 5 szot tudtam beirni amiket hasznal. Juliusban egyik naprol a masikra elkezdett mondatokat hasznalni ugy, hogy az elso altalam is hallott mondataban tagy fag szerepelt. Robbanasszeru fejlodes kovetkezett, szinte napok alatt jottek az osszetett mondatok, es gyakorlatilag alig vet nyelvtani hibat. Szeptemberben kerte az ovono hogy toltsem ki ujra a logopediai papirt mert a majusi adatok alapjan fejlesztest kellene kapnia, de o nem latja mar ennek szukseget. Kozben logopedus is latta, tegnap kaptuk a papirt hogy az eletkoranak megfelelo a nyelvi keszsege. Nalunk valazeg kivart, amig ugy erezte hogy nem tudja mondani nem probalkozott. A nonverbalis kommunikacioja viszont ekkoriban hihetetlenul osszetett volt. A bolcsis gondozok szerint is .:)
Ez egyebkent is jellemzo volt a fejlodesere mas tekintetben is. Szobatisztasag is 1 honappal az ovi elott jott de akkor mar egyutt az agytisztasaggal. Jaras is hasonloan ment. Mire egyedul elindult azt gyakorlatilag mar futva tette. Szoval a fiuk ilyen szempontbol erdekesek lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!