Ti szappannal mossátok meg az esti fürdetésnél az kisgyereketek arcát?
"Ha nem mosod szappannal idővel zsíros bőre lesz."
És mennyi idővel, ha 3-4 év alatt nem lett az? Egy ekkora gyerek bőre nem zsírosodik a tapasztalataim szerint.
Azt sem értem, aki azt a választ írta, hogy víz szárít, a tusfürdő nem jó semmire, hidratáló krémmel kell kenni.
1. Minek kenni, ha nem száraz?
2. Ha a víz se jó, a tusfürdő semmire se jó, akkor mivel mosakszik? Testápolóval?
3. A szappan zsíros szennyeződések eltávolítasára való, nem baciölő, viszont a bacik nagy részét is lemossuk a szennyeződésekkel. Szóval nem fölösleges szerintem, csak egy kisgyerek arcára túlzásnak érzem.
Sima vízzel mosom az arcát. Évek óta. Csak ha rajta marad smink, arcfesték ahhoz kell valami, de az sem szappan szokott lenni.
A szappan szàrítja a bőrt és pont azért fog zsírosodni, hogy újra visszazsírozza magát. Biztos 30 éve is volt micellás víz, meg arclemosó tej,és az itt válaszolókat is azzal fürdették. :-D
Tőlünk nyugatabbra kapaszkodjatok meg, az a tanítás, hogy csak kétnaponta fürdessék a gyereket, mert nem tesz jót a bőrnek.
Én mondjuk szeretek minden nap tisztálkodni, de az arcomat csak vízzel mosom.
Érzékeny bőrre való fürdetőt használok és azzal kenem be a testét, ha tusol; az arcára ritkán teszek belőle. Gyakrabban kádfürdőzik, akkor néhány pumpányit teszek a vízbe és úgy mosom meg az arcát is, illetve sima vízzel öblítem. Minden fürdetés után testápolózom a bőrén a száraz részeket ( kar, láb).
A szappan szárít és zsíroldó, kifejezetten széklet lemosására való, de én a gyermek fenekét még nem szappanozom, akkor az arcával miért tenném. A túlzott higiéniával csak ártunk a bőrnek, hajnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!