Kíváncsiságból! Nektek a kisgyereketek, hány éves kortól végzi kis és nagydolgát is a wc-be?
Oviban is még segítenek kitörölni, ha kell.
Szerintem rendes nagy wc-n mindent tök egyedül kb 4-5 éves koruktól csináltak a gyerekeim, bár fellépő még volt a wc előtt akkor is.
Ja, csak lányaim vannak. 4 db.
De a pici még csak most tanulgatja, 2 éves.
2-es
4 és fél évesek a hármasiker fiaim.
3 éves koruk előtt kicsivel lettek szobatiszták, ketten kaki és pisi téren egyszerre, harmadik még 2-3 hónapig pelust kért kakiláshoz, nem erőltettem, magától leszokott róla.
Bilit kihagytuk, wc szűkítőt 2-3 hónapja nem kérnek, illetve egyikük még kakiláshoz igen, többiek akkor is inkább “egyensúlyozik”.
Egyikük próbálkozik az önálló fenéktörléssel, többieknek még én csinálom. Középsősök, ez még oviban is csak nagycsoportban lesz elvárás.
3,5 évesen kezdte használni a vécét (előtte kb 1 évig bilizett), és ez kizárólagos volt, tehát ahogy elhagyta a pelenkát, csak a bili, amikor már a vécét használta, soha többet nem ült bilire.
kb 1-1,5 évig használtunk szűkítőt.
a fenekét 8 évesen kezdte törölni.
9 éves fiú
3,5évesen lett szobatiszt egyből mindent a wcbe, kb 1 hónapig igényelte a szűkítőt, 4 éves kora óta pisit magának törli és néha a kakis fenekét is, de egyszer kakis maradt, szóval néha beugrik neki ez a rossz emlék, olyankor nekem kell.. most 4,5 éves.
Engem inkább az érdekelne, hány évesen mer kimenni egyedül a wcre éjszaka a gyerek nélkülem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!