Reggel hogyan keltitek fel a gyerekeket hétköznap, hogy időre beérjetek oviba suliba?
Miénk egyszerűen nem kel fel, meg se mozdul akármit csinálok, már több verziót kipróbáltam és csak akkor mozdul meg ha már szakad a cérna nálam, mivel aztán kapkodás lesz.
Rossz így kezdeni a reggeleket, mi a bevált rutinotok, reggeli ébresztésre?
Kettőt keltek. Én fél 8-ra megyek dolgozni, 5-kor kelek, összekészülök, összepakolok (ebbe belefér a nyugodt kávézás is).6-kor keltem őket, ekkor már reggeli kikészitve. Megsimizem a hátát, felhúzom a redőnyt, ablakot bukóra kinyitom, fejét simizem, már nyöszörög akkor elmondom hogy ma milyen nap van,milyen az időjárás...stb. ha már jobban nyöszörög bevetem a (igen,még mindig) kerekecske gombocskát -és kicsit itt-ott megcsikizem, puszilgatom -erre már felkel.
9-kor már mindegyik alszik, igy kipihenik magukat. 6:45-kor indulunk oviba, iskolába.
Ha nagyon kapkodóra kell venni a figurát, igérek 10 ft-ot aki leghamarabb összekészülődik és 5 ft-ot aki csak másodiknak. ez működik.
Én negyed hétkor kelek, megkávézom, zuhany, reggeli, bekészítem a háromévesemnek az innivalót meg a reggeli falatkát, aztán őt magát negyed nyolckor keltem fel.
Előtte már elkezdem nyitva hagyni a nappali ajtaját, hogy bemenjen egy kis fény a szobába, meg már nem figyelek annyira, hogy csöndesen tegyek-vegyek, így addigra már félig magánál van. Aztán puszikkal keltem. Felöltöztetem ott rögtön az ágyban, kicsit beszélgetünk, aztán nyolckor már indulunk is.
Este fél 9-9 körül kerül ágyba, akkor még plusz mese, beszélgetés a sötétben, általában fél tízre alszik el igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!