Reggel hogyan keltitek fel a gyerekeket hétköznap, hogy időre beérjetek oviba suliba?
Miénk egyszerűen nem kel fel, meg se mozdul akármit csinálok, már több verziót kipróbáltam és csak akkor mozdul meg ha már szakad a cérna nálam, mivel aztán kapkodás lesz.
Rossz így kezdeni a reggeleket, mi a bevált rutinotok, reggeli ébresztésre?
Próbáld hétvégén (tehát amikor bármeddig alhat) megfigyelni, mikor ébred. Ebből lehet sejteni, hét közben elég-e neki az az alvás. Ha hétvégén sokkal később ébred, akkor egyértelmű: hétköznap kevés neki az az alvás, tehát korábban kéne feküdnie.
Ha irreálisan sok alvásra van szüksége, pajzsmirigy-működési probléma is lehet mögötte.
Egyébként örömmel megy óvodába/iskolába? Tapasztalat szerint könnyebb fölkelni, ha valami jó dolog vár ránk, mintha valami utált dolog, amitől legszívesebben elbújnánk a takaró alá.
Én úgy tanultam, hogy kamaszkorban (13-18 év között) is még 9 óra alvásra van szükség. Akkor egy 5-8 éves gyereknél ez simán lehet 10 óra is.
Nem tudjuk, alszik-e ebéd után az óvodában (ha óvodás), és ha igen, mennyit.
És persze nagyok az egyéni különbségek is.
Elsőre nekem is az a tippem, hogy korábban kéne fektetni.
Egy óvodás vagy kis iskolásnak a legújabb kutatások szerint nem elég a 8 óra.
Fiam egész 3 év alatt bagoly típus volt, 9 körül kelt és 10-fél 11 körül aludt el.
Ennek ellenére 1 nap alatt áttért ovikezdésre, fél 9- 3 negyed 9 körül már alszik és magától kel mikor kell, fél 8 körül.
Rakd le előbb aludni ,most már előbb sötétedik, könnyebb dolgod lesz a napi rutin előrébb hoznod.
Este 8kor feküdni kell, alszik is kB. Másnapi ruha a hajpantig kikeszitve, így kel 6:30kor.
Addigra mi teljesen elkeszulve várjuk, kap egy bögre maci kávét és készülődés után indulhatunk.
(Az 1.választ eltávolították, neki szólt a provokáció)
Köszönöm a válaszaitokat, mától 8 körül próbálom lefektetni, lehet hogy itt a baj. Ovis még, nagycsopis, bent nem akar aludni, de nem baj, de akkor pedig este fog előbb. Ezt megírom majd hogy mi változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!