Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Reggel hogyan keltitek fel a...

Reggel hogyan keltitek fel a gyerekeket hétköznap, hogy időre beérjetek oviba suliba?

Figyelt kérdés

Miénk egyszerűen nem kel fel, meg se mozdul akármit csinálok, már több verziót kipróbáltam és csak akkor mozdul meg ha már szakad a cérna nálam, mivel aztán kapkodás lesz.

Rossz így kezdeni a reggeleket, mi a bevált rutinotok, reggeli ébresztésre?

2019. szept. 19. 11:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%
A 10 óra nagyon késö lefeküdni neki. Itt a baj! 8-9 között már aludnia kéne..
2019. szept. 19. 12:46
 12/23 anonim ***** válasza:
91%

Próbáld hétvégén (tehát amikor bármeddig alhat) megfigyelni, mikor ébred. Ebből lehet sejteni, hét közben elég-e neki az az alvás. Ha hétvégén sokkal később ébred, akkor egyértelmű: hétköznap kevés neki az az alvás, tehát korábban kéne feküdnie.

Ha irreálisan sok alvásra van szüksége, pajzsmirigy-működési probléma is lehet mögötte.

Egyébként örömmel megy óvodába/iskolába? Tapasztalat szerint könnyebb fölkelni, ha valami jó dolog vár ránk, mintha valami utált dolog, amitől legszívesebben elbújnánk a takaró alá.

2019. szept. 19. 12:47
 13/23 anonim ***** válasza:
6%
Este 10tol reggel 3/4 7ig 8 és 3/4 óra van. Hacsak nem egy csecsemőről van szó, amit kétlek, hiszen ovirol és suliról van szó, akkor nincs ennél több alvásra szuksege
2019. szept. 19. 13:19
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tanultam, hogy kamaszkorban (13-18 év között) is még 9 óra alvásra van szükség. Akkor egy 5-8 éves gyereknél ez simán lehet 10 óra is.

Nem tudjuk, alszik-e ebéd után az óvodában (ha óvodás), és ha igen, mennyit.

És persze nagyok az egyéni különbségek is.

Elsőre nekem is az a tippem, hogy korábban kéne fektetni.

2019. szept. 19. 13:27
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy óvodás vagy kis iskolásnak a legújabb kutatások szerint nem elég a 8 óra.

[link]

2019. szept. 19. 13:27
 16/23 anonim ***** válasza:
94%
Ő kelt engem :) 6:10-7:10 közt ébred. 3.5 éves lány. 21 körül alszik el.
2019. szept. 19. 13:48
 17/23 anonim ***** válasza:
92%

Fiam egész 3 év alatt bagoly típus volt, 9 körül kelt és 10-fél 11 körül aludt el.

Ennek ellenére 1 nap alatt áttért ovikezdésre, fél 9- 3 negyed 9 körül már alszik és magától kel mikor kell, fél 8 körül.

Rakd le előbb aludni ,most már előbb sötétedik, könnyebb dolgod lesz a napi rutin előrébb hoznod.

2019. szept. 19. 13:55
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Este 8kor feküdni kell, alszik is kB. Másnapi ruha a hajpantig kikeszitve, így kel 6:30kor.

Addigra mi teljesen elkeszulve várjuk, kap egy bögre maci kávét és készülődés után indulhatunk.

2019. szept. 19. 13:58
 19/23 A kérdező kommentje:

(Az 1.választ eltávolították, neki szólt a provokáció)

Köszönöm a válaszaitokat, mától 8 körül próbálom lefektetni, lehet hogy itt a baj. Ovis még, nagycsopis, bent nem akar aludni, de nem baj, de akkor pedig este fog előbb. Ezt megírom majd hogy mi változott.

2019. szept. 19. 14:27
 20/23 anonim ***** válasza:
88%
Középsős ovis kislányom 8-fél 9 között alszik el, 7 körül magától ébred, fél 9-re visszük oviba. Soha nem volt gond a reggelekkel. Egy nagycsoportos ovisnak a tíz óra borzasztó későn van, egyszerűen nem alussza ki magát. Hirtelen nem fog menni a váltás szerintem, szépen lassan, napról napra hozd negyed órával hamarabb és lassan álljatok be.
2019. szept. 19. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!