Nem jövök ki a kisfiammal. Mit tegyek?
Az oviból sok negatív reakció érkezik, hogy verekedősebb (csíp, lök ok nélkül).
Nyitott, hangos, közvetlen gyerek, nem félti magát sérülésektől, egyedül a kutyáktól fél, mert hátha harapnak.
Nem tartja be a szabályokat, nem áll meg, ha kérem, mindig azt akarja csinálni, amit kigondolt.
Ha rosszat tett, nem vallja be, hazudik nekem róla, vagy rákeni a testvérére. Állítása mellett a végletekig kitart.
Ha kiakadok és el akarom magyarázni neki, mi a bajom a viselkedésével, akkor jobb esetben megáll előttem, de rám nem néz, akkor sem, ha erre felszólítom. Rosszabb esetben fülére teszi a kezét és hátat fordít.
Mit tegyek? Nem tudom kezelni.
Tapasztaltatok hasonlót? Mi volt a gond?
(5.5 éves)
"Képzeld, mindenkinek van munkája, és mégis rengeteget foglalkoznak a gyerekkel. Én pl mindent vele csinálok, takarítás főzés, a kicsi körüli dolgok, ha én nem, akkor az apja foglalkozik vele."
Hol látod, hogy én nem? Az volt a kérdés, hogy mennyit vagyok CSAK VELE. Te mennyit vagy CSAK az egyik gyerekeddel? És hova rakod addig a másikat?
Foglalkozom velük, minden szabad percemben, de nem _kizárólag_ vele, mivel nem tudom másképp megoldani.
Turelem, figyelem es kitartas.
Havi egy nap nagyon keves, az evi (kb 12nap!). Akkor inkabb legyen tobbszor kevesebb a vele toltott ido, pl heti 3-4ora, akar munka utan vagy hetvegen. VAGY akar tesostul is olykor (mivel abszolut kicsi a korkulonbseg), olyan helyzetekre gondolok, ahol te a barata/juk lehetsz, nem pedig az anyjuk, pl jatszohazban legyel 4-5eves gyerek ujra vagy az allatkertben elvezd veluk, h mit mokaznak a majmok a ketrecben.
Probalj meg lazitani, megerteni a gyerekedet es elvezni az egyutt toltott idot, mert ez nagyon fontos lenne mindkettotoknek.
Az is lehet am, h a rajtad levo feszultseg ragad at ra is.
Ezt en mindig nagy hulyesegnek tartottam, DE az en gyerekem most pont olyan, mint egy tukor: ha kiabalok- kiabal, ha en kerek- o is ker, ha menten felrobbanok- meg van orulve...
Ez nem a nevelés hibája hanem, hogy van benne egy lelki seb amit a kistesó okozott.
A helyedben felkeresnék egy szakembert aki gyerek pszichológus, mert később rosszabb lesz.
Nem tudom, hogy miért kell lepontozni azokat, akik gyerekpszichológust javasoltak.
Egyértelmű, hogy itt már nincs más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!