Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem jövök ki a kisfiammal....

Nem jövök ki a kisfiammal. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az oviból sok negatív reakció érkezik, hogy verekedősebb (csíp, lök ok nélkül).

Nyitott, hangos, közvetlen gyerek, nem félti magát sérülésektől, egyedül a kutyáktól fél, mert hátha harapnak.

Nem tartja be a szabályokat, nem áll meg, ha kérem, mindig azt akarja csinálni, amit kigondolt.

Ha rosszat tett, nem vallja be, hazudik nekem róla, vagy rákeni a testvérére. Állítása mellett a végletekig kitart.

Ha kiakadok és el akarom magyarázni neki, mi a bajom a viselkedésével, akkor jobb esetben megáll előttem, de rám nem néz, akkor sem, ha erre felszólítom. Rosszabb esetben fülére teszi a kezét és hátat fordít.

Mit tegyek? Nem tudom kezelni.

Tapasztaltatok hasonlót? Mi volt a gond?

(5.5 éves)

2019. aug. 7. 13:50
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

"Képzeld, mindenkinek van munkája, és mégis rengeteget foglalkoznak a gyerekkel. Én pl mindent vele csinálok, takarítás főzés, a kicsi körüli dolgok, ha én nem, akkor az apja foglalkozik vele."

Hol látod, hogy én nem? Az volt a kérdés, hogy mennyit vagyok CSAK VELE. Te mennyit vagy CSAK az egyik gyerekeddel? És hova rakod addig a másikat?

Foglalkozom velük, minden szabad percemben, de nem _kizárólag_ vele, mivel nem tudom másképp megoldani.

2019. aug. 7. 14:58
 12/30 anonim ***** válasza:
23%

Turelem, figyelem es kitartas.

Havi egy nap nagyon keves, az evi (kb 12nap!). Akkor inkabb legyen tobbszor kevesebb a vele toltott ido, pl heti 3-4ora, akar munka utan vagy hetvegen. VAGY akar tesostul is olykor (mivel abszolut kicsi a korkulonbseg), olyan helyzetekre gondolok, ahol te a barata/juk lehetsz, nem pedig az anyjuk, pl jatszohazban legyel 4-5eves gyerek ujra vagy az allatkertben elvezd veluk, h mit mokaznak a majmok a ketrecben.

Probalj meg lazitani, megerteni a gyerekedet es elvezni az egyutt toltott idot, mert ez nagyon fontos lenne mindkettotoknek.

Az is lehet am, h a rajtad levo feszultseg ragad at ra is.

Ezt en mindig nagy hulyesegnek tartottam, DE az en gyerekem most pont olyan, mint egy tukor: ha kiabalok- kiabal, ha en kerek- o is ker, ha menten felrobbanok- meg van orulve...

2019. aug. 7. 15:00
 13/30 anonim ***** válasza:
63%
Vidd el szakemberhez akik felmérik. Zuglóban a Fráter György utcában komplexen megnézik lehet egy kis fejlesztés és minden rendben lesz.
2019. aug. 7. 15:47
 14/30 A kérdező kommentje:
Milyen fejlesztés?
2019. aug. 7. 15:48
 15/30 anonim ***** válasza:
68%

Ez nem a nevelés hibája hanem, hogy van benne egy lelki seb amit a kistesó okozott.

A helyedben felkeresnék egy szakembert aki gyerek pszichológus, mert később rosszabb lesz.

2019. aug. 7. 16:00
 16/30 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom, hogy miért kell lepontozni azokat, akik gyerekpszichológust javasoltak.

Egyértelmű, hogy itt már nincs más megoldás.

2019. aug. 7. 16:54
 17/30 Andi80018 ***** válasza:
75%
Mindenképpen pszichológust javaslok én is, mivel ezek a cselekedetek valószínű kivetülése valamilyen frusztrációnak. Lehet mégsem viseli jól, hogy nincs vele úgy foglalkozva, nem tudhatod, mit érez igazából, mivel ennyi idősen nem tudja elmondani, legalábbis neked nem, ha csak simán rákérdezel.Ezért jó, ha szakemberre bízzátok. Lehet, kinövi, érik, változik. Viszont mire megy suliba, érdemes "normális" állapotban küldeni, hogy ne 6-7 évesen kellejen ezzel foglalkozni.
2019. aug. 7. 17:18
 18/30 Andi80018 ***** válasza:
74%
Egyébként észrevettem, hogy páran kikérik maguknak a pszichológust, mintha ez egyértelműen diliházat jelentene, mert az ő gyerekük nem hülye, meg fogyatékos. Szerintem pedig örülhetünk, hogy manapság sokat foglalkoznak a gyerek pszichéjével, és van egy csomó lehetőség a segítségre, szerintem megnyugtató.
2019. aug. 7. 17:21
 19/30 A kérdező kommentje:
Baráti társaságban van gyerekpszichológus. Sok jót nem mondott arról, hogy mit tudnak tenni a gyerekekért. Engem nem megnyugtatott, hanem elbizonytalanított, hogy mennyibe kerülnek és semmit se tudnak tenni. Az pedig még inkább elszomorító, hogy a történetei alapján szerinte mindig mindenért a szülő a felelős, mert alkalmatlanok a gyereknevelésre. Nem mondom, hogy azért, mert ő ilyen, minden gyerekpszichológus ilyen, de azt igen, hogy nem igazán bízom a csodákban. Nem hiányzik, hogy egy legyek azok közül, akinek a családi élete pletyka témája.
2019. aug. 7. 17:24
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Oké. Egyedül nem tudod megoldani. Szakemberhez nem akarsz fordulni. Szerintem körbe értünk.
2019. aug. 7. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!