Nem jövök ki a kisfiammal. Mit tegyek?
Az oviból sok negatív reakció érkezik, hogy verekedősebb (csíp, lök ok nélkül).
Nyitott, hangos, közvetlen gyerek, nem félti magát sérülésektől, egyedül a kutyáktól fél, mert hátha harapnak.
Nem tartja be a szabályokat, nem áll meg, ha kérem, mindig azt akarja csinálni, amit kigondolt.
Ha rosszat tett, nem vallja be, hazudik nekem róla, vagy rákeni a testvérére. Állítása mellett a végletekig kitart.
Ha kiakadok és el akarom magyarázni neki, mi a bajom a viselkedésével, akkor jobb esetben megáll előttem, de rám nem néz, akkor sem, ha erre felszólítom. Rosszabb esetben fülére teszi a kezét és hátat fordít.
Mit tegyek? Nem tudom kezelni.
Tapasztaltatok hasonlót? Mi volt a gond?
(5.5 éves)
Nagyon egyetértek az elsővel: sok energiát és időt kell abba feccölni, hogy egymásra hangolódjatok, sok kettesben töltött idő szükséges ahhoz, hogy megnyíljon neked, és elmondja, miért ilyen szertelen, akaratos, erőszakos, mert ennek oka van. Nem az az ok, hogy "mert ő ilyen akaratos", hanem valamiért viselkedik így, valami történhetett a környezetében, oviban, otthon, ami miatt "megkergült". Mennyi idős a tesó?
Memnyi időt szoktál kettesben tölteni a kisfiaddal?
Kevés az a havi 1 közös nap. Hiába vagy szigorú, ha a többi napon nem foglalkozol úgy vele, ahogy igényli. Képzeld, mindenkinek van munkája, és mégis rengeteget foglalkoznak a gyerekkel. Én pl mindent vele csinálok, takarítás főzés, a kicsi körüli dolgok, ha én nem, akkor az apja foglalkozik vele.
Azért ilyen "szófogadatlan", mert több figyelemre vágyik, veletek akar lenni, hogy leüljetek vele játszani. Így ő ezzel kommunikál, mert ameddig vitázol vele, vagy leszidod, akkor is rá digyelsz. 1,5 éves korában kezdődött, tehát akörül, amikor a tesó úton volt,vagy megérkezett. Hogy bánsz a kicsivel? Vele mennyit vagy? Minden bizonnyal van benne egy nagy adag féltékenyseg is, amit szintén ki kell aeni valahogy, de egy 5,5 éves még nem tudja elmondani a konkrét baját. Amondó vagyok, hogy vidd el pszichológushoz, vagy menjetek családosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!