Mennyire támogatnád, ha a lányodnak az utazás lenne a hobbija? Egy hosszabb utat hogy hozzak fel?
17 vagyok, jövőre érettségizem. Jól tanulok, már van egy felsőfokú, és egy középfokú nyelvvizsgám, egyetemre készülök majd. A legjobb barátnőm 2 évvel idősebb nálam, ő már egyetemista. Ugye neki több kicsit így a szabadideje (kedd-szerdán voltak kötelező órái idén csak pl.), és rákapott az utazgatásra, hív mindig engem is. Ebben a tanévben voltunk 4 helyen, és nagyon jó volt, teljesen másmilyen, mint amikor úgy nyaralunk, hogy ott vannak anyáék is. Mert már ott is külön szobát kapok a szállodákban, de mégis más... Itt meg teljesen "felnőtt" voltam, én intéztem magamnak mindent, szóval más volt a feeling. Nyárra is le van foglalva két út, de mondta a legjobb barátnőm, hogy ősszel elmehetnénk Dubaiba, november végén-decemberben pedig az USA-ba, New York-Washington rész környékére. Kedvem éppen lenne, de eddig ahol voltunk, azok mind közeli helyek, szóval Európán belül maradtunk (pl Prága, Velence). Anya meg amúgyis extrán parázós, ezekre is apa beszélte rá mindig, mert ő is olyan, mint én, hogy soha nem bír nyugton maradni... De most mégsem 3-4 nap lenne, hanem minimum 8-10.
Mielőtt valaki beleköt, nyáron leszek 18 éves, és nem, eddig sem volt probléma sehol az életkorommal. Az igazolások is meg lennének oldva, ahogyan az eddigi 3 évben mindig.
Igen, telne rá. Nincsenek anyagi gondjaink, hiteleink, vagy bármi. Nyilván pontos összegekkel nem vagyok tisztában, de abból, ahogy élünk, a passzív jövedelmekből, meg minden egyébből arra következtetek, hogy igen.
Nem dolgozom, gimibe járok. Tanév közben szusszanásnyi időm sincs (különórák, tánc, edzés, készülés a másnapi órákra, dolgozatokra), nyáron meg tényleg az a pár hét van, hogy pihenni tudjak, meg akkor anyuékkal, vagy a nagyszüleimmel megyek mindig valamerre, nagyon minimálisat vagyok csak itthon, Budapesten. Úgy meg sehová nem vennének fel, hogy mondjuk júliusban 5 napot tudnék dolgozni, augusztusban meg 7-et. Meg a szüleim nem is nagyon támogatják ezt az egészet, hogy 'aprópénzért' dolgoztassanak 10-13 órákat (mert valljuk be, kevés az olyan munkahely, ahol a 17-18 évesekkel emberien bánnak, és meg is fizetik őket rendesen). Úgy vannak vele, hogy a diplomám után dolgozhatakok egész életemben, legalább ilyenkor ne kelljen.
Nyilván ha olyan lenne az életünk, hogy rá lennénk szorulva, akkor dolgoznék. De jelenleg szerencsére nem kell, és ezért nem kell engem bántani, megjegyzéseket tenni.
Elég jól keresünk mindketten a férjemmel, de én nem nevelnék egy ilyen elkényeztetett pitsát, aki a fene nagy önállóságában a szülei pénzén utazgat. Mindig is undorodtam az ilyen semmirevaló emberektől.
Olyannak akarom nevelni a gyerekem, aki tiszteli a munkát, tisztában van a pénz értékével. A szüleid nyilvánvalóan nem így gondolják. Szóval nem értem, akkor minek kérdezed egyáltalán. Eddig kinyalták a se.gged, ezután is ki fogják.
Értékelem, amim van/amiket kapok, és azért szeretnék majd később jól keresni, hogy magam tudjam ezt a szintet finanszírozni. De most nem értem, hogy miért vagyok kb halál fia itt sokak szemében... Nálunk természetes az, hogy amíg nem keresek, a szüleim támogatnak. Ez velük is így volt anno, mégsem lettek "semmirevaló emberek". De a nagyszüleim is a legjobbat akarták nekik. Ettől függetlenül normális felnőttek lettek, értékelik, amilyük van.
És úgy gondolom, hogy a korombeliekhez képest már letettem valamit az asztalra, ráadásul vannak céljaim, ambícióim is.
Azért lenne jó, ha most lefoglalnánk a szállást, repjegyeket, mert minél később foglaljuk, annál drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!