Ti vennétek 14 év körüli gyereknek 100 ezer Ft feletti telefont? Szerinte mindenkinek olyan van, sőt drágább. Még felnőttnek is sokallom. Nem fogják még fel a pénz értékét.
Nekem soha az életben nem volt 100 feletti telefonom és nem is szándékozok venni sem magamnak, sem a 14 éves gyerekemnek, pedig feleségemmel együtt havi 1 millió körül keresünk nettó.
Ha majd megkeresi a pénzt rá, akkor tőlem megveheti magának. Én is megtanultam, mennyit kell tanulni és melózni a pénzért, és pontosan azért nincsenek anyagi gondjaim, 30 évvel ezelőtt én is drága kazettás magnót akartam (akkor az volt a menő), apám azt mondta, hogy fiam, menj dolgozni nyáron, lesz pénzed, vedd meg magadnak.
Ezt kívánom a gyerekemenk is, hogy ismerje meg a pénz értékét. Egyébként szép házban lakunk, jó ruhái vannak, nem szenved hiányt ételben, külföldre küldjük nyelvet tanulni a gyereket, mert ennek van értelme.
De hogy drága telefonnal villogjon a haverok előtt, annak mnincsen értelme.
Úgy látszik a fogyasztói reklámok elérték céljukat. Nekem 14 éves korom óta volt 25 éves koromig ugyanaz a telefon. Váó. És még életben vagyok. Most már semmit nem ér :) Tudtam vele telefonálni, sms-t küldeni, és igazából elvoltam internet nélkül. Igazából most is ellenék nélküle, de nem kell azért nekem 100 ezer ft-s telefon, mert nem értem mennyivel tud többet. A használat-minőség- ár, érték arányt kell nézni. Fölöslegesen nem adok ki pénzt valamire. Nem csak azt kell megtanulnia egy gyereknek szerintem manapság, hogy a szülő megadja a lehetőségeihez mérten amit tud. Az egy dolog, hogy nem okoz nem okoz nekem gondot kifizetni. Sok minden más nem okoz gondot kifizetni. De édes lányom, minek?! A pénzt értelmesen elkölteni, azt is meg kell tanítani. És nem hinném, hogy az az alap, hogy minden gyerek magán iskolába jár, és 100 ezer ft-s korlátlan internet kapcsolattal rendelkező mobil telefonnal rohangál. Ezeket a dolgokat, használni kell tudni. Ép úgy, ahogy nem enged egy felnőtt ember sok mindent a gyerekének, mert még nincs kész rá, ép úgy gondolom, hogy még nem alakult ki ennek a kultúrája, sem nevelése. Ránk szakadt egy digitális korszak, amiben kicsit elveszettek vagyunk, hogyan kéne ezt korlátok közé szorítani, és tudatosan átadni a gyerekeinknek, hogy ne legyenek függők. Mert hisz, mi is azok vagyunk. Fogyasztunk, és semmi nem számít. A gazdaság pörög, a reklám cégek dörzsölik a kezüket.
Én nem vennék. Fele annyiért is, nagyon jó telefonok vannak. Pont. És ettől nem lesz szegény a gyerekem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!