Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindenkinek ilyen nehéz a...

Mindenkinek ilyen nehéz a felnőtté válás?

Figyelt kérdés
A munka csak több évről evre, a fizetés stagnal, drága az albérlet, autó fenntartása (párkapcsolatban pláne hosszabb utazások miatt, később család miatt kell). Egyre nehezebben tolerálom az embereket, többször félek, tartok dolgoktól. Mindig vmi új jön. Más is ilyen nehezen élte meg mint én? 26/F

2018. jan. 4. 01:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Van aki küldetésének érzi azt hogy dolgozni kell, azonban ilyen fizetések mellett(értem ezalatt az egyetemet végzett, és szakközéppel rendelkezőket) nem szabad túl aggódni a dolgot.

Albérletet itthon elfelejtettem már vagy jó pár éve, ha csak nem keresnék annyit amennyiből van mit kidobni rá.

Marad a szülői ház, spórolás, legalább együtt vagyunk amíg lehet.

Van egy kis régebbi Golfom, nyárára egy nagy robogóm vígan elvagyok, legbelül nem érzem magam felnőttnek csak egy 16-17 éves srácnak, míg ennek ellenére 25 éves elmúltam.

Én hagytam hogy sodorjon a sors, nem idegeskedtem, úgy is az iskolai évek azok fixen lemennek, a munka világa meg teljesen más megközelítéssel bír, találhatsz családra, de nagy ellenségekre is.

2018. jan. 4. 01:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

En jelenleg 22 eves vagyok, meghalt az egyik szulom, es egyedul kellett elnem tinedzser korom ota a mai napig, dolgozom, es nincs inyemre a munka, szeretem csinalni, es jo vagyok benne, de valoban Magyarorszagon eszebe jut az embernek, hogy miert tegyem? Hisz amit keresek semmire se eleg.

Ha ez zavar teged lepj! Meg fiatal vagy, eleteros ferfi! Menj ki kulfoldre, rengeteg penzt osszetudsz sporolni,ha ugyes vagy, vehetsz egy kocsit, es talan idovel egy hazat is.

En mar regota nem toleralom az embereket, de nem is kell, nyilvan, aki jofej azzal nem leszek bunko, de aki nem az azt engedd el, ne okozz magadnak duhot, rossz erzest, eld a sajat eleted, es ne legyel olyanok mint ok.

Ne felj semmitol, az uj dolgok megha nem is latszanak jo dolgoknak az elejen az igazi celjaid fele visznek, ha hagyod, merj uj dolgokat megelni.

De kb egy cipoben jarunk, meg sem akarom feladni, pedig mar szamtalanszor akartam, hosszutavon atgondolva unalmas es ertelmetlen ez az egesz ember alkotta elet. Megis a kenyelem miatt szenvedunk.

2018. jan. 4. 02:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nehéz. Ma Magyarországon egy átlag fizetés egy középszerű élethez elég. Vagyis mi középszerűnek hívjuk, nyugaton szegénységnek. 20 éves vagyok, most kezdem a felnőtt életem, de még munkát sem találtam, mert ahol tudnék a szakmámban dolgozni, ott az albérletet elmenne a fizetésem zöme és ez nagyon szörnyű. Nem is csodálom, ha a fiatalok külföldre mennek. Egyszerűen itt még diplomás fizetéssel sem feltétlen lehet kényelmes életet élni. Ez a pénztelenség pedig az emberek viselkedésén is meglátszik. Ma már egy elég nyugatias világban élünk, óriási a kínálat, de a legtöbb dolog elérhetetlen számunkra ami nagyon frusztráló.
2018. jan. 4. 02:45
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Én komolyan mondom hogy nem vágom hogy miről beszélsz. Átlag dolgok is problémát okoznak? Földhözb@$z egy autó fenntartása? Kilátástalannak látod a helyzeted? Tudod akinek VAN, annak se a fán nőtt és nem pikk-pakk jött össze semmi. Annyi idősen vettem lakást mint most te, de csak idén ketyeg le teljesen(15évig átlag80.000ft havonta). Semmi nincs ingyen és semmi nincs "kapásból".
2018. jan. 4. 04:49
 5/14 anonim ***** válasza:
29%
Igen, tényleg nyűg... 29/N
2018. jan. 4. 06:55
 6/14 anonim ***** válasza:
Ameddig nem szerettem a munkám, addig igen, aztán 28 évesen rájöttem, mit szeretnék csinálni, azóta már vállalkozó is lettem és most minden szuper.
2018. jan. 4. 07:58
 7/14 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem azok érzik igazán nehéznek, akik úgy képzelik el, mint egy hirtelen, gyors folyamatot, egyszerre akarnak mindent. Akkor is “felnőtté válsz” épp, amikor fontos lépéseket teszel ez írányba, azt nem tudhatod, mikor fejeződik be az a folyamat, de türelemmel is el lehet indulni rajta, nem muszáj mindent egyszerre akarni. Pl. nekem jelenleg munkahely a legfontosabb az életemben, viszont egyenlőre autót nem tartok fontosnak. Családon sem gondolkodok veszettül és nem erőltetem a párkapcsolatomat erre csak azért, hogy felnőttnek érezzem magam.
2018. jan. 4. 10:53
 8/14 anonim ***** válasza:
nekem inkább döcögősen kezdődött mint nehezen. Pl nem volt se kocsim, se nyaralásom, se normális étrendem az első öt évben amikor elkezdtem melózni. Mostmár kicsit jobb a széna, de semmiképp sem aranybánya
2018. jan. 4. 12:00
 9/14 anonim ***** válasza:

Vagy keress többet vagy legyen kevesebb kiadásod. Pl ha közel költözöl a munkahelyedhez simán járhatsz bicajjal vagy robogóval munkába. nem olyan kényelmetlen ez.

Irj egy listát a havi bevételekről és kiadásokról és hó végén menj rajta végig. Próbáld kitalálni mi az ami tényleg kell és mi az ami pénzszórás.

2018. jan. 4. 12:02
 10/14 anonim válasza:

Szerintem, ha van biztos szülői háttér, akkor nem annyira. De minden viszonyítás kérdése. Én pl az egyetem alatt nagyon el voltam kényeztetve. Nem kellett nagyon dolgoznom, de ettől függetlenül vállaltam olyan munkát, amit szerettem csinálni és fejlődtem. Aztán meghalt anyum, kölcsön kellett, albérletbe költöztem, és a szakmámban max éhbérért tudtam volna dolgozni.

Jelenleg egy csavar vagyok a gépezetben, de viszonylag jól keresek, viszont egyre inkább húz a szívem a saját, kreatív szakmám iránt. Vannak kihívások, de talán a megpróbáltatások miatt már jobban kezelem őket. Ne félj a nehézségektől, mert ha megtanulod kezelni őket, boldog leszel, h felnőtt vagy, és te hozod a döntéseket. Sok sikert! N/27

2018. jan. 4. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!