Terhesség előtt nem dolgoztam, csak nagyon keveset, és nincsen meg a 180 napom se. Tehát nem kapok szinte semmit, csak ami alanyi jogon jár mindenkinek. Nem túl kevés pénz lesz ez+a családi pótlék?Más is van ilyen helyzetben mint én?
Szia
gyes+családi havi 40700 ft mi úgy számoljuk hogy kb elég lesz havi szinten a gyereknek engem meg továbbra is a párom tart el aki köztisztviselő és se fizetés emelést nem fog kapni se 13.havit áprilisra várjuk a babát eddig reménykedtem hogy a pénzeket is emelik majd és nem csak az árakat
Én úgy tudom, hogy a gyes 25.792 ft, a családi 12.200 ft, de ez csak 37.992 ft. Nem?
Mi dec. végére várjuk a babát, a férjemnek új a melo helye, így a havi netto neki kb. 100-e ft csak. De hál istennek azért van egy kis tartalékunk a takarékba.
Szerintem az egyszeri anyasági támogatás is jár:
2008-ban 64.125 Ft.
GYES összege 2008-ban bruttó 28 500 Ft én így számoltam 40700-at
persze az egyszeri támogatás is jár de sajnos csak 1szer :(
Hát ugye ez a szomorú mert a pénzt úgy adják hogy a babára legyen elég és nem úgy hogy neked is ha már a picivel otthon vagy.Párom ha minden jól megy adókedvezményt is kérhet így ha úgy nézzük akkor kb 3 db hintőporra elég lesz havonta
A második válaszoló vagyok.
Az én párom egyetemista - félállásban nettó 50 e HUF a bevétele.
Én a 9. héttől táppénzen vagyok - kb. nettó 100 e HUF-ot kapok.
A babának rengeteg mindenre van szüksége - bútor, ruhácskák, babakocsi - már ezt nehéz összegyűjteni a panel rezsije mellett.
Sajnos az ügyeleten fogok szülni, mert orvosra nincs 80-100 e HUF-unk - talán ettől tartok a legjobban, nehogy baj legyen a szülésnél így pénz nélkül.
Én borzasztóan nagyon várom a babácskánkat január elejére - legfeljebb kevesebbet eszünk:)
A GYES havi összege megegyezik az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével. Ez 2008-ban 28.500.- Ft, melyből nyugdíjjárulék címén 9,5 % kerül levonásra, így nettó összege: 25.792.- Ft havonta.Egy gyermekes család esetén családi potlék:12.200.- Ft,adokedvezmény csak a 3gyerekre jár,ez fent van a netten,37992ft jol számoltad!
nekem is a férjem 100ft ott keres és mi a harmadikat várjuk hát sporolunk a hasunkon mivel a rezsit,hitelet ki kell fizetni!
Nekünk most nyáron volt az esküvőnk, és szerencsére elég jó kis "nász pénz" gyűlt össze, így a baba dolgokat már megvettük, sok mindent kaptam is, főleg ruhákat.
Éhezni nem fogunk, csak egy kicsit spórolni kell majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!