Kamaszok! Ha benneteket tanítanálak, mit várnátok el tőlem?
Mérhetetlenül nagy szakmai tudást(nem tudok olyan tanárra felnézni,aki nincs 100%-ig otthon a területén),türelmet,bár gyorsan és könnyen tanulok,lazaságot,úgy értem kötetlen,oldott viselkedést,nem az,hogy ülünk szemben egymással kussban,jó előadókészséget,és hogy lássam,hogy érdekel téged is és szeretsz tanítani,nem csak muszájból csinálod.
Igaz én már nem kamasz vagyok,most érettségiztem.Kb.ezek a dolgok azok,amiért szerettem a tanáraimat.
Csak tiszteletért cserébe fogsz tiszteletet kapni.
Nem szabad fitogtatni, hogy te vagy az okos tanár, aki már letett valamit az asztalra, én pedig a buta kis diák, akinek még a seggén a tojáshéj.
Tudj vicces is lenni, és néha áldozz fel 5-10 percet arra, hogy elkalandozz a tananyagról, és valami olyan dologról beszélj, ami érdekli a diákokat.
Ne légy hangulatember, hanem igazságos, mert itt lehet a legnagyobbat bukni. Szállj le a mi szintünkre, meg kell értened, hogy mi még viszonylag gyerekek vagyunk, tudd elfogadni, ha ezért más a véleményünk, mint neked.
Egyébként a legfontosabb az, hogy beszélsz egy diákkal :)Ha bunkó vagy, savanyú, rosszkedvű és flegma, nem nyered meg senki szimpátiáját, de ha tudsz némi baráti hangnemet vinni az órába - nem a kellő szigorúság mellőzésével -, akkor nyert ügyed van :) Mutass őszinte érdeklődést az iránt, amit kérdezni szeretnének:) Mesélj a tantárgyad érdekességeiről :)
De szerintem, ha ennyire érdeklődsz, azt jelenti, hogy valóban jó tanár akarsz lenni, és ez már remek kezdet :)
jol nézzél ki XD és értsél amihez értened kell
14F
Annyival kiegészítve az előzőeket, én örülnék olyan tanárnak, akivel lehet beszélgetni, bevonja a diákokat az órába, akár filmes anyaggal, akár ábrákkal illusztrálja, színesebbé tegye az órát (bár nálunk ezt nem sokan értékelik, remélem neked/Önnek szerencséje lesz.)
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!